ReBoot - Leden 2014
Blogy čtenářů Článek ReBoot - Leden 2014

ReBoot - Leden 2014

Anonymní

Anonymní

Techland ve spolupráci s Warner Bros Games přiblížili systém obměny dne a noci v jejich připravované, výborně vypadající hororové FPS Dying Light.…

Reklama

NEWS

 

Dying Light

Techland ve spolupráci s Warner Bros Games přiblížili systém obměny dne a noci v jejich připravované, výborně vypadající hororové FPS Dying Light. Hutná atmosféra bude spočívat zejména ve změně stylu hraní. Zatímco přes den se bude hráč cítit jako-tak před zombie bezpečnější, noční hra ho pořádně vystresuje, s minimem světel, všudypřítomným tichem, tmou. Den i noc budou vyžadovat odlišný přístup hráče a jeho hraní. Realistická snaha o přežití je ve vývoji na prvním místě, budete například používat hlavně tiché zbraně a důležité stealth prvky. Techland také ujistil hráče, že ačkoliv hra připomíná Dead Island, nepůjde o stejné hru. Tak se necháme překvapit.

 

 

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/VlEO8Swxz-k?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

LG all-in-one

Operační systém od Google s názvem Chrome OS se opět rozrůstá. V tomto případě to už nejsou jen notebooky, alei stolní počítač od LG, který je vybaven tímto systémem. Že by se nám tu rýsovala konkurence pro iMac , resp . jiný all -in - one počítač? Novinka se nesnaží zabodovat nejnovějším procesorem nebo grafikou, právě naopak, výrobce vidí potenciál ve využívání internetových aplikací. Z toho jasně vyplývá i účel, který bude převážně tvořen prací v kanceláři, případně sledováním videí. Designově mírně připomíná o generaci starší iMac. LGse rozhodlo jít cestou čistého designu spojeného s bílou barvou. Počítač vypadá docela dobře, avšak zevnitř neohromí. Najdeme tam 21,5 - palcový Full HD displej, procesor Intel Celeron,2GB paměti RAM a 16GB SSD paměti. Hráči ani jiní mediální nadšenci se určitě nerozhodnou pro tento model. Na druhou stranu v sobě spojuje vizi Google, která spolupracuje s internetovými aplikacemi.S těmi následně můžete dělat všechno navzdálených serverech, které disponují vysokou výpočetní kapacitou, naopak vám stačí poměrně jednoduchý počítač.Více o nové řadě by jsme se měli dozvědět na veletrhu CES 2014.

 

Již Brzy

V roce 2014 vyjde Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution. Ve hře se vrátí týmové útoky a hráči budou moci hrát za více než 100 hratelných postav, včetně dvou originálních vytvořených pro hru tvůrcům značky, Masashi Kishimoto.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/fNJD8CfAsJA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

 

Technologie

PS4 si Vás chce získat

Platforma PS4 je dostupná už nějaký ten čas v Evropě a ve Velké Británii, kde byla uvedena 29. listopadu 2013. Platformu PS4 si hráči mohou zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu 10 790 , - Kč v Čechách a za 399 eur na Slovensku. PS4 hráčům přináší bohatou nabídku více než 20 her od vývojářů prvních a třetích stran, včetně exkluzivních titulů jako Knack a Killzone : Shadow Fall. Do konce roku se nabídka her dostupnych pro PS4 rozroste až na 30. Platforma PS4 umožňuje vývojářům her realizovat jejich kreativní vize a mnohem jednoduše vytvářet nádherné a rozsáhlé interaktivní světy v HD rozlišení 1080p .  Propracovaná PC architektura, včetně vylepšeného grafického procesoru( GPU ) a 8 GB unifikované systémové paměti GDDR5, byla navržena na usnadnění vytváření her a radikálně zvyšuje pestrost obsahu dostupného na této platformě. Fanoušci si tak mohou naplno užívat všechny vyhody softwarové knihovny a těšit se na další překvapení ,jelikož ve vývoji je momentálně více než 180 her.

PS4 je platformou nové generace, která disponuje bohatými možnostmi sociální interakce a hráčům umožňuje okamžité sdílenív yznamnych okamžiků během hraní spřáteli. Hráči mohou díky stlačení tlačítka (SHARE) na bezdrátovém ovladači DUALSHOCK4 sdílet s ostatnimi hráči obrázky a videa, a to prostřednictvím menu Dynamic Menu nebo na sociálních sítích jako například Facebook. Stejně je se svými přáteli mohou sdílet i online.

Kromě toho mohou díky službám Ustream a Twitch streamovat své hraní v reálném čase , přičemž ostatní hráči mohou komentovat jejich výkony. Platforma PS4 umožňuje využívání druhé obrazovky včetně PSVity, smartphonů a tabletů. Hráči se tak mohou připojit k " ekosystému " PlayStation kdekoliv a kdykoliv, bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. díky funkci Remote Play si mohou většinu titulů pro PS4 zahrát na platformě PSVita. Po instalaci si mohou uživatelé během hraní adventur na PS4 prohlížet mapy na druhych obrazovkách ,zakoupit si hry PS4 , i když právě nejsou doma a stáhnout si je přímo do svého systému , vyhledat a sledovat sdílené hry na PS4. Aplikace PlayStation App je momentálně dostupná bezplatně v obchodě iOS App Store a Obchod Play.

 

PS4 podporuje i členskou službu PlayStationPlus, která hráčům nabízí příležitost na vlastní kůži si vychutnat neobyčejné herní zážitky, a to díky přístupu k pravidelně aktualizované sbírce bezplatných her. PSPlus nabízí uživatelům PS4 přístup k online hrám nové generace pro vice hráčů, 1 GB volné paměti pro ukládání her, automatické zálohování dat a automatické stahování aktualizací her. Díky masivní podpoře vývojářům třetích stran vycházejí spolu s PS4 i vynikající hry jako Assassin Creed IV : Black Flagod studia Ubisoft Entertainment, NBA2K14 od studia 2K , Battlefield 4 , FIFA14 , Need for Speed ​​Rivals a NBA LIVE14 od Electronic Arts. Na PS4 se objeví i hry od nezávislých vývojářů včetně Warframe od studia Digital Extremes a Super Motherload od XGEN Studios. Portfolio her dostupných pro PS4 se vroku 2014 rozšíří o netrpělivě očekávané hry jako inFamous : Second Son a zcela nové IP hry včetně TheOrder 1886 od SCE WWS, Watch_Dogs od Ubisoft Entertainment a  DRIVECLUB od SCE WWS. Všechny tyto hry demonstrují bezkonkurenční výkon PS4 a vyznačují se dokonalou grafikou a neskutečnými zážitky během hraní. Na PS4 budou dostupné i cloudové služby založené na cloudové technologii od Gaikai. Které hráčům zpřístupní katalog nejlepší hodnocení her určenych pro PlayStation3 , PS4 později i na PS Vita.

 

Recenze

Star Wars: The Force unleashed II

První díl Force Unleashed nebylo sice až tak takové terno jak se slibovalo, přesto, a tedy i hlavně díky značce Star Wars se celkem slušně prodával. Příznakem doprovázejících slušné prodejeje samozřejmě odstartovalo pokračování. Takže tu máme značku Star Wars, zamysleli se autoři. Teď už potřebujeme jen nějakou hru a prodávat se to bude samo. Heuréka, vytvoříme pokračování. Nebudou to ale výkřiky do tmy? Star Wars nekřičel dost nahlas do tmy, konstatoval ředitel. No a co může z takové prvoplánované věci vzniknout, již víme všichni. Autorům se podařilo vykrást téměř vše a navíc nám nabídli, hmm co nám to vůbec naservírovali? Aha!...vlastně nic.

 

Co je staré, to je dobré a tak jsou opět k dispozici temné Síly jako metání blesků, sevření , odhození, odmrštění vytvořením pole síly či házení mečů. Jedinou novinkou (pokud mě paměť neklame ) je tzv. . mind trick, kdy nepříteli vsugerujete vlastní myšlenku. Taková křehká aliance ale trvá jen chvilku a vaše původní vložena myšlenka se rozplyne jako pára nad hrncem. Nejvíce zábavy si ale pravděpodobně užijete se Silou držení ( Force Grip ). Vyberete si jednoho až tří ( podle velikosti upgradu ) dobrovolníků. Zvedneteje do výšky a vysadíte nejlepší někde do vzduchoprázdna. Podobně se dá zahrát i s volně položenými předměty, které po vzdálenějších trooperů metate jedna radost. Ostatní Síly jsou více méně do počtu a když už jsme na té temné straně, tak už bych konečně čekal i Vaderovské škrcení a lámání vazů.  Zapomeňte. Možná by si mohli autoři skouknout i nějaký ten Star Wars film, když dělají hru. když už nemám příležitost vybrat si světlou a temnou stranu Síly, tak bych očekával dopracování té použité na maximum. Druhou a asi i poslední novinkou je nárůst světelných mečů v držení temnéhohrdiny o sto procent . čili místo jednoho nyní máme k dispozici dva. Mé volání do nebes Force Unleashed tak bylo tedy částečně vyslyšeno, no stále mi tu chybí sithovská ultimátní Twin Sabre hůl , kterou disponoval například Darth Maul. Zachovány také zůstaly krystaly , vkládáním jejichž modifikujete kromě barvy meče i vlastnosti jako možnost způsobit elektrický šok nebo rychleji doplnění zdraví , které je i tak automatické a rychlé. Vzájemné kombinace na obou mečích jsou dovoleny , ne že by vám však na něco byly .Herní doba se nám oproti Ultimátní sithovské edici minulého dílu zredukovala.

 

Z deseti hodin na nějakých pět.Nastavený trend zkracování už tak krátkých her neobešel ani LucasArts. Pokud byste aspoň dostali 5 hodinovou zábavu, která za to stojí a je plná akce od začátku dokonce, tak přimhouřím třetí oko, ale toto ? Nejen že je design jednotlivých levelů ubohý, ono se ještě i samotné úrovně opakují. Jedna přímá cesta od začátku do konce, odbočit není kam. Chodba střídá místnost a naopak. jednolitý monotematický design všeho a všude,zopakován za sebou. Toto je už ale výsměch. Nudit se začnete za nejbližším rohem a je jedno jestli máte kdispozici 1 nebo 50 temných Sil na vyzkoušení. Nepomáhají tomu ani nepřátelé, kterých je dohromady asi sedm typů a soubojs nimi není výzvou, ale zdržováním. Pamatujete si, jak jste při  hře drtili bosse a jejich překonání z vás ždímal  pot , ale ukojil vás nakonec pocit satisfakce ? Ve Force Unleashed II nic podobného nenajdete. Samozřejmě, jsou zde souboje s bossy, ale ty jsou tak nudné a dlouhé, že koukání do trouby na pečící se kuře je větší zábava. Dějově je posun někde jinde a nebýt přítomnosti Darth Vadera, tak není vlastně ani o co stát. Omračující, v pozitivním slova smyslu ( a že toho není ve hře hodně ) , působí jen cut - scény , kterým už jen nepatrný krůček chybí k filmové kvalitě.

 

Verdikt: Víc srandy si užijete v komatu. Hra nepřináší žádný pokrok a obrala by vás jen o peníze a čas.

Hodnocení 5/10

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama