Moje nejočekávanější hry roku 2014
Blogy čtenářů Článek Moje nejočekávanější hry roku 2014

Moje nejočekávanější hry roku 2014

Nový rok je za námi (už nějakou dobu, já vím) a máme tu rok 2014, na hry řekl bych velmi bohatý a pestrý. Letos můžeme čekat hodně herních pecek a…

Reklama

Nový rok je za námi (už nějakou dobu, já vím) a máme tu rok 2014, na hry řekl bych velmi bohatý a pestrý. Letos můžeme čekat hodně herních pecek a her, které můžou překvapit a já se s vámi podělím o jakýsi svůj žebříček nejočekávanějších titulů. Žebříček není číslovaný, protože bych musel přemýšlet, na co se těším víc, a to se mi nechce. Nemusíte se mnou souhlasit a ani to neočekávám, berte to prosím jako můj osobní názor ;)

 

Dragon Age III: Inquisition

Pokud jste se dívali na můj profil, tak jistě víte, že jsem fanouškem série Dragon Age. První díl mě neskutečně pohltil a přiznávám se, že patřím do minority, které se líbil i díl druhý. Není tedy divu, že třetí pokračování s podtitulem Inquisition jsem vyhlížel s velkým očekáváním a z toho, co jsem zatím viděl, jsem rozhodně nadšen. Původně jsem se obával použití Frostbite 3 enginu, ale když jsem hru viděl v pohybu, obavy šly stranou. Zkrátka to vypadá skvěle. Dobrý dojem ve mě také zanechal soubojový systém, který nyní působí mnohem volněji a zábavněji. Také jsem měl velkou radost z rozlohy herní mapy, která má být mnohem větší než v předešlých dílech. Bude tedy přístupný celý kontinent Thedas? To se ještě uvidí. Ve hře se mají objevit nové i staré postavy a dění v DAI ovlivní vaše volby z obou předchozích her, což zní v případě této hry hodně lákavě. Co dodat, zkrátka se hodně těším.

 

Zaklínač 3: Divoký hon

Na tuto hru se snad ani nejde netěšit. Předešlé díly pro mě byly a stále jsou jedny z nejlepších fantasy RPG, co jsem kdy hrál. Dospělý a uvěřitelný svět, plynulý soubojový systém, perfektní příběh...co více si přát. Třetí díl však jde ještě dál. Nabídne nám totiž několik novinek, v rámci série hodně podstatných novinek. Tak třeba otevřený svět. Velikost mapy, po které se budeme v kůži zaklínače Geralta pohybovat, má být až třicetinásobná oproti druhému dílu. Jednoduše řečeno, mapa bude obrovská a já to shledávám jako výbornou zprávu, protože velký otevřený svět byla jedna z věcí, která mi u minulých dílů trochu chyběla. Jsem taktéž zvědavý na nový soubojový systém, který mi v obou předešlých dílech vyhovoval, tak uvidíme. Samotný charakter Geralta je pak taky velké plus. Snad se to povede, ale vývojářům věřím.

 

Men of War: Assault Squad 2

Jakožto dlouhodobý hráč RTS a fanoušek série Men of War nelze jinak, než do mého žebříčku zařadit i tuto hru. První Assault Squad mám ze všech MoW nejraději, a tak jsem byl překvapen a zároveň potěšen, když byl oznámen jeho druhý díl. Samotný Assault Squad je orientovaný převážně na MP hraní, místo klasické kampaně jsou zde jakési Skirmishe proti AI, kde můžete otestovat svoje schopnosti koordinovat jednotky, přizpůsobit se taktice nepřítele apod. Ta pravá zábava však přichází v MP, kde si s vámi nikdo nebere servítky a musíte ze sebe vydat maximum. Proto byl první díl tak úspěšný, díky své nekompromisní hratelnosti a skvělému bitevnímu zážitku. No a druhý díl nám přinese stejnou porci zábavy, ale s více jednotkami, novými mapami, v nové líbivé grafice a se spoustou drobných novinek a vylepšení.

 

Watch_Dogs

Osobně se na tuto hru těším vážně dost. Už když bylo Watch_Dogs poprvé představeno, byl jsem rozhodnut, že tuto hru prostě chci. Přicházely trailery, gameplay videa a novinky a moje rozhodnutí stále sílilo. Mám rád originalitu a právě na WD se mi líbí ten celý "hackerský" koncept, kde máte pod kontrolou všechno a je jen na vás a vaší kreativitě, jak splnit úkol, jak se dostat z na první pohled zoufalé situace, jak se zbavit pronásledovatelů atd. Akce vypadá hodně svižně, svěže a hackování tomu dodává tu pravou šťávu. Doufám, že se hra povede, osobně jí vyhlížím s velkým očekáváním.

 

Star Citizen

Vesmírný simulátor, úspěšně financovaný přes Kickstarter, v mém žebříčku také má své místo. Pokud někdo z vás zná sérii Wing Commander, tak právě její tvůrce, Chris Roberts, stojí i za touto hrou, která přebírá původní koncept Wing Commandera, rozvíjí ho a dává mu moderní feeling. V kůži pilota vesmírné stíhačky tak budete plnit nebezpečné mise, rozvíjet své vztahy s techniky a dalšími piloty, vylepšovat svoji loď apod. Tenhle druh her mám hodně rád a doufám, že Star Citizen nezklame.

 

Alien: Isolation

Tahle hra je vážně oříšek. Ne, že bych se na ní vyloženě těšil, ale jsem na ní hodně zvědavý, což se taky řadí mezi očekávání, no ne? Zkrátka a dobře, jde o další hru z univerza Alienů. Koncept celé hry je však zajímavý. Snaží se inspirovat děsivou atmosférou prvního filmového dílů, takže jste opuštěni na vesmírné stanici Sevastopol a spolu s vámi (a několika dalšímy členy posádky) její útroby sdílí i smrtící Xenomorph, resp. Alien. Ten vám bude pobyt na stanici znepříjemňovat, bude vás děsit a lovit a jakmile uděláte chybu, je po vás. Zní to dobře? Ano, jenže bude to tak i ve skutečnosti? Koncept je to rozhodně zajímavý, ale k jeho realizaci bude potřeba opravdu vyšperkovaná AI a to je to, čeho se už docela obávám. Jak bylo psáno tady na Zingu, buď se z toho stane velké překvapení, nebo propadák. Střední cesta neexistuje.

 

No, to je asi všechno. Vím, že můj výběr asi nesedne každému, že nejsem dost "mainstream" a podobně, ale je to můj názor a nestydím se za něj. Pokud máte připomínky, rady či kritiku, zanechte komentář. Těším se na vás u dalšího článku ;)

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama