Hrdinky z obrazovek (Část 2)
Blogy čtenářů Článek Hrdinky z obrazovek (Část 2)

Hrdinky z obrazovek (Část 2)

Anonymní

Anonymní

Tento v pořadí již druhý díl této série doplním o další hrdinky v hrách. Nebudu se tu dlouho rozepisovat a vrhnu se hned na první hrdinku:

Reklama

Tento v pořadí již druhý díl této série doplním o další hrdinky v hrách. Nebudu se tu dlouho rozepisovat a vrhnu se hned na první hrdinku:

Faith Connors

 

Další zúčastněnou této párty je Faith Connors, 24 letá hrdinka futuristického příběhu Mirror 's Edge. Faith je " runner " nebo tedy pošťák s jistou dávkou nadhledu. Ale ne ledajaký, její chodníčky vedou přes střechy budov, protože město ve kterém žije je v totalitním diktátu, kde každý krok každého je pod stálým drobnohledem. Aby zprávy udrželi diskrétnost obsahu, je třeba najmout runnera a ten zprávu doručí tak aby se dostala jen doručiteli. Příběh začíná poté jak Faith doručí zprávu Celeste a dozví se, že její sestra Kate má problémy.Faith je dcerou Eriky a Abrahama Connorsových, ti patří k liberalistům a bojovaly proti totalizmu. Má ještě sestru Kate. Během listopadových protestů rodiče vzali obě dcery do ulic aby vyjádřili boj za svobodu, ale ty byly potlačeny silou. Sestry viděli matku umírat během těchto nepokojů. Toto Faith poznamenalo a jak 16 letá utekla z domu. Vychovala ji ulice. Aby se uživila okrádala lidi a později i domy, až jednoho dne narazila na byt bývalého runnera Mercuryho který ji přichytil. No slitoval se nad ní, ujal se jí výchovy a udělal zněj runnerku. A tady začíná Faithina cesta za osvobozením sestry a bojem za svobodu.

 

Proč Faith? No má styl, kérky jsou sexy a přece free running není u žen až tak rozšířený. Vyniká i tím, mít tetovaný obličej a stále vypadat dobře ... hmm to dokáže asi jen EA. Kromě toho je obdivuhodné jak se mladá dívka věkem 16 let dokáže o sebe postarat, najde v sobě sílu bojovat proti hromadné přesile a zjevně se pouští do předem prohraného boje. To ji ale nezastaví a běží oproti svému osudu a pro záchranu sestry je ochotna i zemřít.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EQ0OyFF-1Tc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Kaileena

 

Vládkyně ostrovu času a času samotného. Kaileena je úhlavní nepřítelem prince ve druhém díle této série - Warrior Within, která později podlehne Princovu šarmu a stanou se z nich milenci. Vládkyně času se zrodila jako vedlejší produkt při zrodu času na počátku času. Svou magickou moc získala z času samotného. Pak stvořila svůj domov ostrov času a Shahdee, která měla zabránit princi v doplavání na ostrov. Princ a Kaileena se setkali právě v době kdy se ji Shahdee pokusila zabít ale princ ji zachránil. Kaileena zpočátku neprozradí kdo ve skutečnosti je, ale později vyjde najevo že císařovnou času je právě ona. Princi se nakonec podaří zabít Dahakou a vezme Kaileenu do Babylóna kde ji Vizír zabije a ona se promění na písek, který se rozpráší po celém Babylonu a přemění všechny na pískové obludy. Princi se opět i navzdory všemu podaří porazit zlo a zabít Vizír,který se proměnil na boha času Zurvana a písky času se opět spojí do formy Kaileenina duše, která poděkuje princi a zjišťuje že pro tento svět není stvořena a odchází hledat své místo do jiných světů.

Kaileena má předlohu ve slavné italské modelce a herečce Monice Bellucci a je dabovaná Sarah Carlsenovou.

 

Proč Kaileena? Ach to je lehké virtuální podoba Moniky Belluci má své přednosti přece. Řekněme si na rovinu že hlavně fyzické ... no ale mít přítelkyni která ovládá čas? Beru i kdyby byla ošklivá a tlustá.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/vrJiBevO3NE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Triss

 

Po Yennefer z Vengerbergu druhá nejdůležitější čarodějka v Geraltově životě, se kterou si toho nepochybně spolu prošli dost. Triss je známou hrdinkou ze Soddenu, kde jako čtrnáctý čaroděj bojovala proti Nilfgaardem. Později se starala o Ciri na Kaer Morhen, které je téměř jako starší sestra.Ale Přeskočme všechno co jsme četli v Sapkowskiho románu a věnujme se hře, která zde má určitě víc fanoušků než novela. Triss je jednou z prvních charakterů na které Geralt po svém zmrtvýchvstání narazí na Kaer Morhen. Jako čarodějnice a žena disponuje moudrosti ale hlavně schopností je členkou lóže čarodějek a malé Foltestové rady. Kromě jejích magických schopnstí je Triss i výbornou léčitelkou. Ironicky je alergická na magické léčivé odvary. Narážíme na ni již v Kaer Morhen, kde je zraněná a potřebuje pro svou záchranu lék, který jí má právě Geralt přinést z útrob této zříceniny. Později na oplátku Triss bude léčit Geralta po boji proti Azarovi Javedu v bažinách nedaleko Wizimy. Více prostoru a času jí věnovala až druhá část Geraltového příběhu. Už na jejím začátku jsme svědky milenecké scény mezi Triss a Geraltem. Oproti jedničce bude v podstatě Geraltovi během celé hry stále na blízku a poskytne mu drahocenné rady, pomoc a podporu. Doprovázet ho bude od Foltestového tábora přes Flotsam, kde poskytne drahocenné kouzla proti Scoia'teel až po finální rozuzlení a vypátrání vraha králů a celý příběh bude vlastně druhou hlavní postavou.

Je jasné, že Triss a Geralt k sobě chovají jisté city, které sahají až daleko před hrou a jejich zárodky najdeme až v knihách a možná ještě i dále, až u počátku věků. Samozřejmě z různých důvodů je Triss na monitorech trochu změněna oproti inkoustu na papíře. Například po bitvě v Soddene se Triss vyjádří , že už nikdy nebude moci nosit šaty z výstřihem . No tedy přesněji vyjádřila se, že si nikdy nedá dlouhý náhrdelník ale pro účely porozumění použiji slovo výstřih. Což znamená že byla zraněna a její kůže na hrudi je spálená nebo jinak deformovaná. To by se dalo sice vysvětlit pomocí iluze, které čarodějové v románech běžně používaly na sebe. Například aby vypadaly mladší, krásnější atd. . Jedna čarodějka takto zakryla ošklivou ránu po níž přišla o celou čelist a jen pomocí iluze bylo možné dívat se na ni bez uhýbání pohledem.

Za významný úspěch lze považovat její objevení se iv Polské verzí Playboye ( 05 / 2011 ) a to až na obálce časopisu.

 

Proč Triss Ranuncul ? Toto sympatické děvče kromě nepochybných fyzických kvalit disponuje i silnou magií, léčivými kouzly a bojovými schopnostmi. Samozřejmě kromě všech možných důvodů stačí vzpomenout jen její nahé tělo, které Aurora Engine zhmotnil a to samo o sobě je dostatečný důvod.

 

Bayonetta

 

Tahle holka je fakt ostrá. Už její oděv z lesklé černé kůže dokáže pořádně rozproudit krev. V kombinacemi s brýlemi z toho pak vychází image té nejpřísnější učitelky všech dob. A je to vlastně beze zbytku pravda. Bayonetta ovšem vyučuje neortodoxním způsobem. Doučování bych nedoporučoval.

 

Jjí vučování poznají všichni kdo se ji pletou do cesty. Místo známek rozdává kůlky.

Vysvědčení?

Chování -           Dostačující

Schopnosti -       Výborný

Image -             Výborný

Celkový dojem - Výborný

Prospěla

Bayonetta - uspěla i v mém žebříčku. :-)

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/c9cZWDPtd3M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Tak a to je zatím všechno ale není to kompletní. Další část Hrdinky z obrazovek přibude už brzy. Díky všem za čas který jste věnovali tomuto článku.

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama