tv-serialy-archer
Blogy čtenářů Článek TV Seriály: Archer

TV Seriály: Archer

SeriozniSam

SeriozniSam

Archer je americký animovaný seriál parodující všmožné špionážní filmy a seriály např. 007. Seriál je nabitý satirickými poznámkami, sexuálními…

Reklama

Archer je americký animovaný seriál parodující všmožné špionážní filmy a seriály např. 007. Seriál je nabitý satirickými poznámkami, sexuálními narážkami a odkazy na slavné filmy, seriály či osoby.

 

Seriál je o špionské organizaci International Secret Intelligence Service, krátce ISIS, sídlící v New Yorku. ISIS vede ne moc milující matka hlavního hrdiny Sterlinga Archera, Malory Archer. Ta si potrpí na alkoholu, luxusu a špásování s vlivnými muži, jako je např. šéf KGB.

Její syn Sterling Archer je extrémně sebestředný a egoistický, za to výborný a nejnebezpečnější agent světa, který může konkurovat samotnému Jamesu Bondovi. I přes jeho skvělé dovednosti se zbraněmi, auty a bojovými schopnosti spíše ISIS využívá jako cestovní kancelář a záminku jak se dostat se ženami do postele. Užívá si života plného sexu, alkoholu, prostitutek, rychlých aut a černých roláků.

Dalším agentem je Lana Kane. Je to nejlepší ženský agent ISIS a ex-přítelkyně Sterlinga. Je vysoká a krásná, schopná a smrtící, ale vždy frustrovaná tím, že je "agentem číslo dva" hned za Sterlingem, kterému vše projde, protože firmu vede jeho maminka. Její výška a abnormálně velké ruce jsou vždy terčem vtípků od kolegů.

Cyril Figgis je v ISIS účetní. Je velmi dobrý ve svém oboru a nemálo se s tím vytahuje. Má však mnoho jiných osobních problémů. Později zjistí, že je závislý na sexu.

Cheryl Tunt, někdy si nechává říkat Carol, podle toho jak se ji zrovna daří a jakou má náladu. Carol je Maloryina sekretářka. Zpočátku se zdá být roztoužená po lásce, stydlivá atd. Postupně se z ní, ale vyklube pyromanka, sadomasochistka, je také sexuchtivá a má sklony k tomu čichat či pojídat lepidlo.

Pamela "Pam" Poovey je ředitelkou lidských zdrojů. Ukecaná kuřačka trávy co roznáší drby po celé agentuře. Často si z ní kolegové utahují, kvůli její váze. Zpočátku se všem zdá jako by v životě ničeho nedosáhla, později se však ukáže, že je profesionální "drifterka" a pěstní bojovnice. Její ostatní koníčky jsou sprejování graffiti, režírování amatérského chapadlového porna a kohoutí zápasy s rybami druhu Bojovnice pestrá.

Doktor Algernop Krieger je vedoucím výzkumné laboratoře. Většinu času tráví ve své laboratoři, kde tráví čas splnit si své nejdivočejší sexuální choutky a fantazie. Měl několik holografických anime přítelkyň a vyvinul technlogii, jak převést lidské bytosti do kyborgů. Zjistilo se, že je možným klonem Adolfa Hitlera.

Ray Gillette je informační analytik a otevřeně se hlásí k homosexualitě.

Woodhouse je Sterlingův anglický, starý sluha, který je závislý na heroinu. Sterling si ho neváží a denně od něj slyší jen samé nadávky a posměchy. Je starý známý Malory a jeden z mála, ke kterému chová alespoň trochu respektu.

 

Seriál je vysoce hodnocený a chválený všemi možnými servery. V roce 2011 byl Archer nominován na nejlepší komediální seriál na 1st Critics' Choice Television Awards. A v roce 2012 a 2013 vyhrál cenu za nejlepší animovaný seriál.

 

Seriál má zatím 5 sérií. Poslední nazvaná Archer Vice paroduje Miami Vice.

 

Seriál vřele doporučuji všem co mají rádi ostrý humor prošpikovaný někdy až ofenzivními narážkami.

Ukázky:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wSGU4ND_v_E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/k3-zaTr6OUo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama