Husité na PragoFFestu
Blogy čtenářů Článek Husité na PragoFFestu

Husité na PragoFFestu

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

Chcete si zkusit Kingdom Come Deliverance před vydáním? Za pár dní se v Praze uskuteční akce PragoFFest (1.-6.2.), na níž se vrací i GameFFest -…

Reklama

Chcete si zkusit Kingdom Come Deliverance před vydáním? Za pár dní se v Praze uskuteční akce PragoFFest (1.-6.2.), na níž se vrací i GameFFest - svátek všech hráčů. Letos bude opravdu speciální díky spojení se studiem Warhorse a jejich hrou. Více informací neleznete na pragoffest.cz

 

Hlavním tahákem jistě budou přednášky od tvůrců hry a hratelná ukázka posledního buildu hry (tedy něco zcela jiného, než je betaverze na Steamu). Hratelná ukázka bude dostupná veřejnosti pouze v pátek odpoledne (16-20) a v sobotu po obědě (11-16). Není povoleno focení a natáčení. Pořadatelé budou hráče střídat v nějakých rozumných intervalech.

 

A protože hráči jsou hladoví po všech informacích týkajících se tohoto tématu, pořadatelé připravili spoustu zajímavého program. Tento článek by vám mohl posloužit jako jakýsi průvodce přednáškami linií GameLine (o videohrách) a Fantasy & History. Jejich přesné umístění zjistíte přímo na akci z plánku. GameLine je v prosklené místnosti hned vedle recepce, kousek od vstupu do Modré školy, a F&H naleznete ve třídě 106.

 

Pátek 2.2.2018

13:00 a 19:00 - Šerm ze hry Kingdom Come Deliverance (speciální pořad)

Středověký boj! Bojové postupy s dlouhým mečem (longsword) a kombinace se štítem. Techniky odpovídají šermu toho období, jsou pochopitelné a provedi-telné i začátečníkem. Šermířský workshop Domu rytířských cností. Podíleli se na bojovém systému ve hře a natočení (motion capture) bojových sekvencí.

 

19:00 - Jak funguje herní studio (GameLine)

Chcete zjistit jak vypadá práce v moderním herním studiu? Skrze optiku významného českého herního studia, SCS Software, se podíváme jak vypadá práce lidí ve všech oddělení herního studia, od programátorů a grafiků až po testování a marketing.

 

20:00 - Jak se překládají videohry (GameLine)

Rádi byste věděli, jak probíhá překlad hry do češtiny? Na praktických ukázkách vám ukážeme proces lokalizace her od fáze překladu, přes dabing až po rozsáhlý testing.

 

Sobota 3.2.2018

11:00 - Nač táhnout do Čech, chaos máme i doma (Fantasy & History)

Ve střední Evropě řádili husité, ale starý kontinent měl svých starostí dost. Tady válka, tamhle válka. Sem tam uprázdněný trůn či církevní schizma...a kdo se pak má zajímat o ty české sedláčky, co nechtějí poslouchat?!

 

13:00 - Návštěva kláštera - je libo pochodeň? (Fantasy & History)

Přišli, zničili, vypálili. Opravdu? Přinesla první polovina patnáctého století českému umění skutečně pouze zkázu? Pojďme zjistit, co nám dala a vzala. Pozdní gotika se na vyznání neptá.

 

14:00 - Trůn český od Přemyslovců po Habsburky (Fantasy & History)

Jak Přemyslovci, Lucemburkové, Jagelonci a nakonec Habsbukové k českému trůnu přišli? Dá nám odpověď studium válek? Kupodivu nikoliv. Odpověď nám poskytne genetika - skoro všechny tyto rody totiž náš trůn vyženily! O Habsburském triku už jste mohli slyšet loni, ale Přemyslovci mají premiéru.

 

15:00 - Kde se vzali Husiti (GameLine)

Karel IV. byl Otec vlasti, jak to ale vedli jeho synové? Václav se tak dlouho přetahoval se Zikmundem o moc a vládu v Českých zemích, až to vzali Češi do vlastních rukou. Vše o počátcích rozporu mezi dvěma bratry, mezi katolíky a kališníky a hlavně o historickém pozadí, na kterém stojí Kingdom Come.

 

16:00 - Historie Kingdom Come Deliverance (GameLine)

Nejočekávanější česká hra poslední doby se pomalu blíží k dokončení. Jistě se ptáte, kam se vlastně vývoj dostal, na čem teď ve studiu pracují a jaký je celkový stav projektu. Informace z vývoje hry zasazené do středověku se dozvíte od zástupce vývojářů hry Kingdom Come: Deliverence.

 

17:00 - Za víru a za víno? (Fantasy & History)

Husitské hnutí. Husitská doba. Husitská… revoluce? Kde se vzalo specificky české reformační hnutí a jaké vlastně byly jeho základy? Možná si pamatujeme heslovité pojmy ze školních hodin dějepisu, ale víme, o co těm husitům vlastně šlo? Krátký exkurz do náboženské a církevní problematiky doby.

 

19:00 - Je libo k té oplatce i víno? (Fantasy & History)

Moje víra, tvoje víra, naše víra...to je jedno, majetek je můj! Krátký přehled o tom, kterak husitská revoluce k panovníkovu zděšení (a prázdné pokladnici) ukázala pragmatičnost české šlechty v otázce konfesní.

 

21:00 - Ukradená hra v češtině (GameLine)

Beseda na téma videoher, warezu a jeho legality, modování, počešťování her, distribuce her v češtině. Probereme legálnost youtube nahrávek z hraní her, jak z pohledu těch placených samotnými tvůrci, či těch nahraných fanoušky. Vojtěch bude odpovídat i na dotazy z publika.

 

23:00 Soutěžíme s Kingdom Come (GameLine)

Večerní soutěž o ceny tenroktár tematicky zamřená na hru Kingdom Come Deliverence, historii husitství a husitskou trilogii Andrzeje Sapkowského. Ceny do soutěže dodá studio Warhorse, tvůrci hry, a herní distributor Comgad.

 

Neděle 4.2.2018

11:00 - Václav IV. - smolař, nebo hýřil? (Fantasy & History)

Lid byl hodný a Václav byl zlý. Karel byl hodný a Václav byl zlý. Václav byl zlý a Zikmund byl... zrzavý a zlý. Ponechme zrzky ctěné Torli, pojďme se podívat na životní a politické osudy prvního z lucemburských bratří a při té příležitosti zapátrat, jak hluboko sahají kořeny husitské reformace.

 

13:00 - Jak se testují videohry (GameLine)

Přednáška vás seznámí s procesem testování videoher. Testing není jen hraní hry a občasné nahlášení nějaké té chyby. Je to poměrně náročný proces, kdy tester opakovaně hraje stejnou část hry a kontroluje, zda nahlášené chyby byly opraveny, či se neobjevily znova.

 

15:00 - Jak prodat videohru (GameLine)

O úspěchu herního studia mohou rozhodovat maličkosti. Přijďte si poslechnout příběhy dvou českých herních studií, jejichž cesty shodně začínají u party nadšenců a však jenom jedno z nich je dnes lídrem ve svém žánru, zatímco druhé skončilo v propadlišti dějin.

 

15:00 - Jak Habsburkové k polovině Evropy přišli (Fantasy & History)

Kde se vzal a kam zmizel kdysi mocný rod Habsburků, který v dobách největší slávy ovládl trůny skoro celé Evropy? Kromě Čech a Říše římské, které mají vlastní přednášku, se v této přednášce podíváme zejména na panovnické rody Španělska a Francie. A samozřejmě začneme a skončíme trůnem rakouským.

 

16:00 - Historie Kingdom Come Deliverance (GameLine)

Opakovaná přednáška ze soboty. Nejočekávanější česká hra poslední doby se pomalu blíží k dokončení. Jistě se ptáte, kam se vlastně vývoj dostal, na čem teď ve studiu pracují a jaký je celkový stav projektu. Informace z vývoje hry zasazené do středověku se dozvíte od zástupce vývojářů hry.

 

17:00 - Zmikund - stratég, nebo tragéd? (Fantasy & History)

Lid byl hodný a Václav byl zlý. Karel byl hodný a Václav byl zlý. Václav byl zlý a Zikmund byl...zrzavý a zlý. Pojďme se podívat na osudy muže, který měl tu smůlu, že se narodil až jako druhý z lucemburských bratří a historie si ho tak pamatuje.

 

To není vše!

Tento článek chtěl pouze upozornit na zajímavé přednášky související s vývojem her, husity a samotnou hrou Kingdom Come Deliverance. Ale na PragoFFestu naleznete spoustu dalších přednášek věnovaných zajímavým věcem. Jejich kompletní seznam s anotacemi naleznete na této stránce.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama