Rocket League čeká zásadní update, nabídne nové možnosti a další věci
Rocket League Novinka Rocket League čeká zásadní update, nabídne nové možnosti a další věci

Rocket League čeká zásadní update, nabídne nové možnosti a další věci

Jan Kalný

Jan Kalný

1

Vylepšený quick-chat, nové itemy, nová aréna... To všechno nás čeká v novém updatu Neo Tokyo.

Reklama

Třetí sezóna kompetitivních zápasů

E3 je sice v plném proudu, ale Rocket League a Psyonix si žijí vlastním životem. Druhá sezóna kompetitivních zápasů s vydáním updatu skončí a zároveň začne třetí sezóna. To znamená jedno - odměny. V závislosti na vašem ranku dostanete speciální trail. A to pro ranky Prospect, Challenger, Star a Champion. V případě, že jste dosáhli ranku Grand Champion, dostanete titul „Season 2 Grand Champion”. Samozřejmě platí, že dostanete všechny odměny, které jsou pod vaším rankem (takže pokud máte rank Star, dostanete odměnu pro Star, Challenger i Prospect).

V rámci třetí sezóny se také chystá pár změn. Tvůrci plánují vypnout možnost vyhledávat kompetitivní zápasy v případě, že na Steamu hrajete pomocí funkce Family Sharing. Cílem je trochu zamezit tzv. „smurfing”, který se ve hře objevoval.

Mezi dalšími změnami je také matchmaking pro skupiny s odlišnými ranky, mezi kterými může být rozdíl pouze tří stupňů. Pokud jste např. Tier 9, můžete hrát s kamarádem, který je Tier 12, nebo s kamarádem, který je Tier 6, ale s oběma najednou hrát nemůžete.

V rámci startu třetí sezóny také platí, že se vymažou vaše statistiky a začnete opět od znova.

What a play! Siiiick! Chat disabled for 5 seconds

Update Neo Tokyo samozřejmě není jenom o začátku třetí sezóny, ale především nových funkcích. A tady začíná to zajímavé.

Do hry se totiž dostanou nové hlášky pro quick-chat. Stále budete mít 16 pozic pro quick-chat, který bude obohacený o 27 nových hlášek, mezí kterými jsou například: All yours., Need Boost!, Okay., Great Clear!, What a play!, Holy cow!, Siiiick!, Savage! a další. Ty budete moci ve speciálním menu přiřadit do jakékoliv pozice chcete. Stejně tak získáme čtyři další pozice pro quick-chat po dokončení hry, takže můžeme snadno říct „gg”.

S tím se také pojí nová „spotlight” fíčura. Pokud dohrajete hru, začne se kamera točit kolem prostředku hřiště. Tak tomu už nebude. Nový update totiž přinese jakýsi pomyslný podstavec pro vítěze... akorát bez toho podstavce.

Místo točení kamery totiž uvidíme trojici (nejlepších) hráčů z vítězného týmu, takže můžete všem předvést vaše krásné auto. Můžete tam skákat, točit se a kromě toho budete mít pod sebou speciální titul, který se mění v závislosti na vašem hraní. Pokud například střelíte vlastní gól, budete pod sebou mít titul Traitor.

Mezi dalšími tituly jsou například Aggressor za největší počet prvních ran, Warden za tři nebo více savů, Prodigy za tři nebo více gólů, Benchwarmer za nejméně ran do míče a Speed Demon za nejvíce sebraného boostu. Titulů bychom se měli dočkat více jak dvaceti a tohle je jen pár z nich.

Tohle nechci... tohle taky ne... tohle si nechám

Ještě nekončíme. Neo Tokyo update je vážně velký. Tahle část je zaměřená na předměty. Neo Tokyo totiž nabídne předměty, které počítají statistiky a případně můžou být i speciálně nabarvené. Tomu už jsme ale novinku věnovali.

Čemu jsme se ale nevěnovali je tzv. „Trade-In” systém. Ten konečně dává duplicitním předmětům smysl. Budete totiž moci vyměnit pět předmětů stejné kvality za jeden předmět vyšší kvality. Tzn. že s pěti common bude jeden uncommon.

Tvůrci také v budoucnu plánují přidat obchodování mezi hráči, ale to je vážně v budoucnu.

Neo Tokyo - z laborky do města

A čím lepším to všechno zakončit, než základem - novou arénou. Ta, zcela překvapivě, nese název Neo Tokyo a obezřetným lidem bude připomínat jednu arénu z playlistu Rocket Labs. A ano, je tomu tak. První aréna dostala svou finální podobu a míří do normálních her.

Jak už sám název napovídá, tahle nestandardní aréna bude v Tokyu a nabídne dvě vyvýšené plošiny po stranách. Na trailer se můžete podívat úplně dole.

A ačkoli to zní jako nějaký teleshopping, tak to stále není všechno. Pokud zavoláte nyní, obdržíte také dvě nová auta - Masamune a Esper. Ty budou dostupná, spolu s dalšími dvěma auty, samostatně za dva dolary 18. července. Vlastníci sběratelských edic je pak budou mít ekluzivně dříve.

No a na závěr tu máme trailer, který ukazuje novou arénu v akci. Na tento update se můžete těšit už 20. června a kromě všeho nahoře nabídne také nové achievementy/trofeje, možnost „showroom”, ve které si můžete prohlédnout obsah z placených DLC a případně je rovnou koupit a také novou arénu do Rocket Labs playlistu - Pillars.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama