Wii U – novinky, detaily a specifikace
Call of Duty Novinka Wii U – novinky, detaily a specifikace

Wii U – novinky, detaily a specifikace

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

Výstava E3 byla na pořádné detaily o nejnovější konzoli od Nintenda značně skupá. Společnost naštěstí po jejím skončení uvolnila na internet množství zajímavých informací.

Reklama

Kromě naše nedávného zpravodajství se toho o hardwaru konzole moc neví. Nyní ale unikají specifikace grafického čipu, zaregistrovaných domén a v neposlední řadě i pořádné fotografie. To ale není zdaleka vše.

Nabušený Japonec?

Nehledě na to, že má Wii U dostatečně starý čip, výkonem prý svou konkurenci dokonce převyšuje. Zatímco úplné hardwarové specifikace jsou stále schovány pod pokličkou, zdroje ve společnosti AMD hlásí, že je grafický čip konzole velmi podobný typu R770, který jsme mohli najít v grafických kartách před cca třemi roky.

To mu ale nebrání podporovat DirectX 10.1 a mít dostatečný výkon na provoz až čtyř standardních streamů konzolového obsahu najednou. Ačkoliv se tedy Wii U k nejnovější „jedenáctce“ nedostane, nesmíme zapomínat, že je hardware Xboxu360 ještě starší a ve většině případů se nedostane ani za DirextX 9.

Galerie

Nové domény, nové služby

Nintendo již zaregistrovalo tunu nových domén, jejichž úplný seznam naleznete zde. My musíme vytknout především Wii U Sports, Wii U Music, Wii U Party a Wii U Play. Může se jednat jen o součásti webu, avšak my se spíš přikláníme ke zbrusu novým službám, které bude Wii U podporovat díky své inovované struktuře sociálních sítí a online podpoře.

Bude i Call of Duty

Eric Hirshberg z Activision se nechal slyšet, že Call of Duty příští rok určitě dorazí na novou konzoli od Nintenda a že má společnost jejich plnou podporu.

„Pokaždé, když nám dají výrobci nový hardware na hraní, jsme potěšeni. Při zkoušení udělat Call of Duty pro Wii se musíte opravdu snažit, abyste tam titul vměstnali, především kvůli limitacím konzole. Wii U bude v tomto ohledu mnohem přátelštější, takže se určitě těšíme, co dokážeme vymyslet.“

Nehledě na negativní ohlasy a stále dostatečně limitované znalosti se tak Wii U začíná vykreslovat ve stále lepším světlě a popravdě nás zajímá, jak se celá situace vyvine. Konzole se totiž dostane na trh už v první polovině příštího roku. O novinkách vás samozřejmě budeme informovat z první ruky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama