PS4 by mělo být pro každého
Novinka PS4 by mělo být pro každého

PS4 by mělo být pro každého

Redakce

Redakce

161

Michael Denny, vice president Sony Worldwide Studios, se nedávno sešel s redaktory magazínu Edge, aby jim prozradil něco málo nekonkrétních informací o novém PlayStationu.

Reklama

Většina rozhovoru se točí kolem náročnosti vývoje herního přístroje a toho, že v Sony dělali vše proto, aby se vyhnuli chybám, kterých se dopustili u PS3. Pár částí je ale přeci jen zajímavějších.

Obzvlášť ta, v níž se Denny nechal slyšet, že si jsou moc dobře vědomi problémů s příliš vysokou cenou, na něž trpěl PlayStation 3. V případě nástupce by se něco takového údajně opakovat nemělo. Vše bude podle všeho nastaveno tak, aby nemusel být PS4 pouze snem mnoha hráčů, ale aby si ho drtivá většina z nich skutečně mohla dovolit hned po vydání. Kolik přesně bude stát, však Michael neprozradil, z informací pravděpodobně můžeme vyvodit své vlastní závěry a předpokládat, že bude rozhodně levnější, než třetí generace konzole. O jak moc, to už je jiná otázka.

Dočkali jsme se také vysvětlení, proč jsme dosud neviděli konzoli samotnou. Rozhodně to nebylo proto, že Sony samo nevědělo, jak by měla konzole vypadat. Postupné dávkování informací bylo dlouho plánováno a je klíčovým marketingovým tahákem, především proto, že na to jde výrobce tentokrát zcela jinak.

Cílem premiérové prezentace bylo upoutat pozornost hráčů a diváků na vizi samotnou, nikoliv vizuální vjemy. Vysvětlit, co sebou bude konzole představovat, nakolik výkonnou bude a co znamenají změny ve struktuře pro vývojáře a hráče. Netřeba dodávat, že podobný krok fungoval a většina veřejnosti je nyní zaměřena na to, nakolik přístupnou konzole bude, nikoliv na to, kolik USB portů bude mít na těle. Nenechme se však oklamat, vizuální představení se chystá a prý se máme na co těšit. Akorát si budeme muset ještě chvíli počkat. Že by E3?

V prvním čísle Zing briefingu jsme vás navíc dnes informovali, že Sony už má stanoveno, kdy PS4 vydá. Nám to ale ještě neřekne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama