České RPG Kingdom Come chce na Kickstarteru vybrat přes 10 milionů korun
KC: Deliverance Novinka České RPG Kingdom Come chce na Kickstarteru vybrat přes 10 milionů korun

České RPG Kingdom Come chce na Kickstarteru vybrat přes 10 milionů korun

Michal Burian

Michal Burian

88

Hra bude rozdělena na tři části a bude se odehrávat i v Ratajích nad Sázavou.

Reklama

Warhorse Studios se nepodařilo sehnat vydavatele pro nadějné a ambiciózní české RPG Kingdom Come: Deliverance. Výsledkem je, že dnes bude spuštěna kampaň na Kickstarteru, kde bude Dan Vávra (autor Mafie) od hráčů shánět 500 000 dolarů, což je v přepočtu přes 10 milionů korun. V přesvědčování veřejnosti mají pomoci nové detaily a plnohodnotný trailer. Vše bude zveřejněno dnes k večeru (pravděpodobně v 18:00).

Informace se objevila v rozsáhlém preview časopisu Level, kde rovněž stojí, že pokud se podaří částku vybrat, tak je ochotný zbytek výdajů doplatit dosavadní investor Zdeněk Bakala. Daniel Vávra přiznává, že pokud se nepořadí vybrat 500 000 dolarů, tak bude muset být projekt ukončen.

Zajímavé je, že Warhorse Studios má v plánu Kingdom Come rozdělil na tři epizody, každá nabídne přibližně 30 hodin hraní v kůži mladého kováře v realistickém a živém světě. Vývojáři nechtěli hru rozdělit, ale prý jim nic nezbylo. Díky tomu by mohl být snadnější vývoj a první část by možná mohla vyjít dříve než v roce 2015.

Kingdom Come má být celkově zaměřeno na realističnost. V Levelu se dočteme, že je ve hře propracovaný soubojový systém s vypočítáváním každého úderu v reálném čase. To znamená, že po každém úderu se bude vyhodnocovat poškození/zranění podle síly i přesnosti úderu.

"Vývojáři vysvětlují, že se bude každý úder vypočítávat v reálním čase, takže pokud někoho praštíte mečem po hlavě, nejdříve se vyhodnotí poškození helmy, dále přenesení síly na hlavu nepřítele a případné zranění, ve stejném momentu ale dojde i na přepočet trajektorie meče, který se z helmy sklouzne na rameno a klíční kost..."

Počítá se i s několika vrstvami oblečení, včetně podvlíkaček. Pokud jste pátrali po tajemném hradu, tak věřte, že stával v Ratajích nad Sázavou. Právě tam se bude odehrávat část hry i s městečkem, které museli vývojáři zrekonstruovat - dali si s tím hodně práce, spolupracovali s archeologem.

Více informací o Kingdom Come se dočtete v dnes vycházejícím Levelu číslo 238. Za informace děkujeme Hrej.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama