Nový video update a blog Kingdom Come ukazuje lukostřelbu nebo pokrok s AI
KC: Deliverance Novinka Nový video update a blog Kingdom Come ukazuje lukostřelbu nebo pokrok s AI

Nový video update a blog Kingdom Come ukazuje lukostřelbu nebo pokrok s AI

Martin Cvrček

Martin Cvrček

37

Warhorse Studios pomocí videa i textu v novém blogovém příspěvku prezentují střelbu z luku, lepší animace koně, potok, základy nového hradu nebo pokrok s umělou inteligencí.

Reklama

Pokud nepočítáme spuštění vlastní crowdfunding kampaně a ovečky, v poslední době jsme toho moc o Kingdom Come: Deliverance neslyšeli. To se ale teď mění. Pokud lačníte po dalších informacích, určitě vám přijde vhod nový blogový příspěvek.

Česká verze blogu tentokrát vyšla okamžitě, takže si můžete vše snadno pročíst, přesto si ale dovolíme vypíchnout několik zajímavostí. Jednou z nich je často diskutovaná otázka použitých technologií pro animaci tváří.

,,Kromě toho jsme ale začali řešit i jak postavy rozhýbáme a to nejen jejich těla, ale i obličeje. Což je u RPG tak trochu problém, protože obsahuje obrovské množství textu a je prakticky nemyslitelné (a hlavně nezaplatitelné), abychom na všechno použili tu nejlepší metodu – performance capture. Zatím to tedy vypadá, že použijeme performance capture na animace, na větvené dialogy pak Faceware, doplněný o ruční editaci emocí, a na ingame věci holt jen lipsync."

Dalším tématem jsou nové prvky, konkrétně možnost střelby z luku, lov lesní zvěře a pokrok s umělou inteligencí:

,,Tak především máme takřka hotovou střelbu z luku včetně většiny RPG statů na to navázaných a troufnu si tvrdit, že bychom mohli vydat simulátor lukostřelby, tak moc je to propracované :-)

Skriptéři pak vytvořili první nástřel života lesní zvěře, takže se s novým lukem můžete vydat na lov zajíců a musím říct, že ten, komu se podaří nějakého ušáka trefit, je mistr, je to opravdu mazec. Naše AI se naučilo utvářet fronty před dveřmi, dávat si vzájemně přednost a zavírat za sebou."

Dále se v blogu dočtete něco málo o změnách v jízdě na koni, o designu questů a o zmíněné crowdfunding kampani. Najdete v něm také odkazy na některé zajímavé přednášky a rozhovory. Takže neváhejte a čtěte.

A pokud by vám nestačil text, omrkněte nový video update, v němž změny umělé inteligence a koně i střelbu z luku uvidíte v praxi. Stejně tak lze vidět dobře zpracovaný potok a základy nového hradu a s ním spojené vesnice. Dokonce nechybí ani Vrhcáby a trocha českých titulků, které ale určitě budou jen provizorní. Stále je třeba mít na paměti, že vše ve videu je rozpracovaná záležitost.

A pokud máte problémy s angličtinou, dá se předpokládat, že se během několika dní u videa objeví české titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama