Sledujte 12 minut z Elex
ELEX Novinka Sledujte 12 minut z Elex

Sledujte 12 minut z Elex

Michal Burian

Michal Burian

19

Nové akční RPG od tvůrců sérií Gothic a Risen.

Reklama

Na akční RPG titul Elex od tvůrců sérií Gothic a Risen se kouká skrz prsty. Po grafické stránce hra zatím tolik nenadchla a navíc se hráči hůře smiřují se samotným herním světem. Ten je hodně zvláštní. Vývojáři ho popisují jako post-apokalyptický sci-fi fantasy svět překypující originálními postavami, zmutovanými tvory, hlubokými morálními volbami a akcí. A právě post-apokalypsa, sci-fi a fantasy nejde hráčům moc dohromady. V Elex totiž budete využívat nejen meče, sekery, luky, kuše a harpuny, ale také moderní střelné zbraně, včetně brokovnic, plazmových pušek či plamenometů, a dokonce i magii.

Ve dvanáctiminutovém videu z E3 uvidíme průzkum prostředí, sběr surovin, použití jetpacku a nechybí ani boj. Hlavní hrdina zaútočí na obrovské monstrum. Nejprve z dálky lukem, poté ohněm a po úskoku palicí. Při tom se chrání štítem, který mu v tomto případě moc nepomůže. Následuje souboj s menšími potvorami, připomínají vyhynulé raptory. V necelé polovině videa je k vidění bitva s robotem střílející lasery. Tomu hráč podlehne. Po znovuzrození se ke slovu přihlásí moderní zbraně.

Elex vyjde 17. října letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V tomto kombinovaném světě se vede válka o mocný zdroj, látku Elex, která dává lidem velké schopnosti, ale zároveň je proměňuje v lhostejná, chladná stvoření. Vy musíte rozhodnout, zda budou světu Magalan vládnou emocionální lidé nebo studená syntetická logika.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama