Vlak v Metru Exodus bude sloužit jako vaše mobilní základna
Novinka Vlak v Metru Exodus bude sloužit jako vaše mobilní základna

Vlak v Metru Exodus bude sloužit jako vaše mobilní základna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Seznamte se s modifikovanou parní lokomotivou jménem Aurora.

Reklama

V prvních gameplay záběrech z nedávno odhaleného Metra Exodus jsme mohli mimo jiné vidět parní lokomotivu. Tehdy se dalo předpokládat, že by mohlo jít jen o způsob, jak se v postapokalyptickém Rusku rychle přesouvat z jednoho bodu do druhého, ale zpráva, kterou včera tvůrci hry zveřejnili na sociálních sítích, naznačuje, že vlak, v jehož čele kouří upravená parní lokomitiva, je něčím víc.

Vlaková souprava bude sloužit nejen jako dopravní prostředek, ale i jako mobilní základna hlavního hrdiny Arťoma. Opět nás tedy čeká zásadní změna oproti předešlým dílům, v nichž se Arťom vždy uhnízdil v nějaké stanici, kde ale nikdy moc dlouho nevydržel, protože při hraní neustále cestoval. Tentokrát ale budeme mít očividně k dispozici mobilní domov, do kterého by se mohl hráč častěji vracet.

Lokomotiva se přitom jmenuje Aurora. Takový název by mohl nést jistou symboliku. Jak možná víte, s pomocí křižníku Aurora odstartovala Říjnová revoluce v Rusku v roce 1917, a to palbou, která byla znamením pro útok na Zimní palác (a ne, nebyl to křižník Potěmkin, jak si myslel jistý kapitán v Černých baronech).

Fakt, že v Metru Exodus opustíme tunely metra a Moskvu, je svým způsobem také revoluce, ať už pro nás jako hráče nebo pro postavy, které se zjevně vzepřou zažitým pořádkům obyvatel metra a vydají se na cestu napříč Ruskem. Mohl být vlak pojmenován Aurora právě proto, že je jakýmsi prostředkem revoluce v rámci hry, jejího designu a rozsahu, podobně jako byl křižník Aurora nástrojem revoluce v Rusku? Určitě je to možné.

Slovo Aurora může mít samozřejmě i jiný význam, takže tu nemusí být nutně souvislost s Říjnovou revolucí, ale nezapomínejme, že se na Metru Exodus stále podílí spisovatel Dmitry Glukhovsky, autor knižní předlohy, který do svých příběhů rád vkládá paralely s reálným světem. Třeba je i lokomotiva Aurora jeho dílem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama