Slovenskou hrou roku 2017 je akce Vikings: Wolves of Midgard
Novinka Slovenskou hrou roku 2017 je akce Vikings: Wolves of Midgard

Slovenskou hrou roku 2017 je akce Vikings: Wolves of Midgard

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Akční dobrodružná hra z prostředí Vikingů vyšla na PC, Mac, PS4 a Xbox One.

Reklama

Během žilinského festivalu videoher Fest Anča Game Days se udělovaly historicky první ocenění Slovenská Hra Roku 2017. Cílem bylo ocenit nejlepší a nejinovativnější herní projekty vydané v kalendářním roce 2017, které bojují o přízeň fanoušků v extrémně tvrdé konkurenci na světovém trhu.

„Do pilotného ročníka Slovenská Hra Roka 2017 sa prihlásilo 13 herných projektov. Od jednoduchých zábavných aplikácií až po komplexné a rozsiahle 3D tituly,“ bilancuje statistiku Marián Ferko, předseda Slovenské asociace herních vývojářů SGDA, která zdržuje tvůrce multimediálních projektů a digitálních her na Slovensku, monitoruje scénu, organizuje akce a buduje povědomí o herním průmyslu doma i v zahraničí.

Porota ve složení Šimon Šicko (výkonný ředitel Pixel Federation), Marián Ferko (předseda občanského sdružení SGDA), Pavel Barák (předseda České Hry) a Matúš Štrba (editor Sector.sk) rozhodla o vítězích ve čtyřech kategoriích následovně:

  • Nejlepší vizuální design – Vikings: Wolves of Midgard od studia Games Farm
  • Nejlepší herní design – Vaporum od studia Fatbot Games
  • Nejlepší debut – Vaporum od studia Fatbot Games
  • Nejlepší hra roku – Vikings: Wolves of Midgard od studia Games Farm

Hlavní cenu si odnesla Vikings: Wolves of Midgard, akční dobrodružná hra z prostředí Vikingů dostupná pro osobní počítače PC/Mac a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Marián Ferko, předseda občanského sdružení SGDA
Marián Ferko, předseda občanského sdružení SGDA

„V tomto ocenení sa odráža mnoho rokov skúseností a desiatok vydaných titulov, ktoré naša spoločnosť vydala, a ktoré hrali milióny hráčov po celom svete.“ řekl Peter Nagy, výkonný ředitel studia Games Farm bezprostředně po převzetí hlavní ceny během ceremoniálu. „Dúfam, že toto ocenenie poslúži ako motivácia ďalším talentovaným vývojárom a prispeje aj k zvýšeniu povedomia o slovenskej hernej scéne, ktoré tvorí produkty svetových kvalít, reprezentuje Slovensko na medzinárodnej úrovni a vytvára významné hodnoty.“

V tiskové zprávě SGDA se ještě dočteme: „Na území Slovenska pôsobí a tvorí 31 kreatívnych dielní / štúdií zamestnávajúcich takmer 440 profesionálov z rôznych technických a umeleckých disciplín, vyplýva to z predbežných výsledkov správy o stave herného priemyslu a monitoringu vykonanom SGDA. Spolu herné štúdiá doteraz vyprodukovali a publikovali celosvetovo viac ako 450 herných titulov pre všetky existujúce platformy. Herné projekty vyvinuté na Slovensku dosiahli v poslednom roku obrat viac ako 35 miliónov €.“

O Vikings: Wolves of Midgard jsme na Zingu v recenzi napsali: „Nadprůměrné hack-and-slash RPG, které se učí z chyb konkurence a snaží se mravenčími krůčky posouvat hranice tohoto typu her. Díky tomuto faktu se jej nebojím zařadit mezi díla, která by ctitelům tohoto žánru v knihovničce rozhodně neměly chybět“ - 7/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama