Gran Turismo Sport: Devět sportovních aut v Barceloně
Gran Turismo Sport Novinka Gran Turismo Sport: Devět sportovních aut v Barceloně

Gran Turismo Sport: Devět sportovních aut v Barceloně

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

1
Platformy PlayStation PlayStation 4

Závodní hra na PS4 po měsíci opět obdržela další auta, další trať a několik nových závodů.

Reklama

Je tomu rok, co vyšel Gran Turismo Sport. A ani po roce nás tvůrci nepřestávají zasypávat dalšími a dalšími aktualizacemi plnými obsahu zadarmo. Již se stávalo tradicí, že vždy na konci měsíce dostala hra aktualizaci, která přinesla zhruba deset aut, novou trať a nové závody. Tentokrát jsem se jí dočkali s týdenním zpožděním kvůli termínu dalšího kola šampionátu FIA, které brzy proběhne v Monaku.

Nové stroje

Aktualizace 1.29 o velikosti 2,56GB přinesla devět aut:

  • Ferrari GTO ’84 (N400)
  • Honda EPSON NSX ’08 (Gr.2)
  • Jaguar E-type Coupé ’61 (N300)
  • Lexus PETRONAS TOM’S SC430 ’08 (Gr.2)
  • Maserati GranTurismo S ’08 (N400)
  • MINI Cooper S ’05 (N200)
  • Nissan XANAVI NISMO GT-R ’08 (Gr.2)
  • Pagani Zonda R ’09 (Gr.X)
  • Subaru Impreza 22B-STi Version ’98 (N300)

Všechny je známe z GT6, ale Subaru 22B a Jaguar E-type byly pouze standardní modely z GT3/4. Proto je poprvé v sérii Gran Turismo vidíme v plně HD kráse.

Slunce v Barceloně

Trať Circuit de Barcelona-Catalunya, která byla otevřena v září roku 1991 souběžně s konáním olympijských her v Barceloně, se nachází asi 30 km severně od španělské Barcelony. Jde o jednu z předních španělských závodních tratí, na které se konají různé závody, a to včetně Velké ceny Španělska ve Formuli 1. Vzhledem ke kilometr dlouhé rovince a širokému spektru 16 zatáček na 4 655 m dlouhé trati má nastavení vozu výrazný vliv na časy kol. Z tohoto důvodu je také často využívána jako testovací dráha. Brzdění při nájezdu do 1. zatáčky z mírně se svažující cílové rovinky je skvělým místem pro předjíždění.

Tato trať je po roce první tratí, kterou jsme ještě v sérii Gran Turismo neviděli. A právě tuto trať si zalíbil tvůrce série Kazunori Yamauchi v roce 2017 a následně prozradil, že by ji chtěl mít i ve hře.

Závody a zkušenosti

Do režimu „GT League“ budou přidány následující 2 závody:

  • MINI výzva (Začátečnická liga) - Fandové MINI, spojte se! Závod pro roztomilé, ale rychlé vozy MINI Cooper.
  • X2014 Nations Cup (Profesionální liga) - Který národ a který jezdec jsou nejrychlejší ze všech? Vychutnejte si v GT League vzrušení z finále seriálu Nations Cup!

Kromě toho byla přidána nová kola k následujícím závodům: Gr. 4 Cup (Začátečnická liga), Boxer Spirit (Amatérská liga), Japonský šampionát vozů GT (Profesionální liga) a Porsche Cup (Vytrvalostní liga).

Do režimu „Zkušenosti z okruhu“ byla přidána trať „Fuji International Speedway“.

Do zvlášť vybrané sekce byly přidány snímky „Podzimní listí“.

Opravy a doplňky

Ve hře se objevil nový systém penalizace, když už nebude možné si trest splnit kdekoliv na trati, ale nyní sama hra určí místa, kde zpomalí vůz. Prvním závodem s tímto systém je třetí kolo akutuálního šampionátu FIA Gran Turismo Championship Exhibition Series.

Byla přidána podpora displeje Thrustmaster® BT LED Display: LED displej nyní ukazuje otáčky, zařazený rychlostní stupeň a rychlost.

Byly přidány detailní popisy různých převodovek.

V režimu Sport a Lobby došlo k aktualizaci algoritmu vyhodnocujícího penalizaci za zkrácení tratě:

  • Původně byla penalizace za zkrácení tratě posouzena bezprostředně po návratu vozu na trať. Nově k posouzení dojde až po krátké časové prodlevě po návratu vozu na trať
  • Postih za zkrácení tratě tak nebude uplatněn, pokud se vůz na trať vrátí v nestabilním stavu nebo pokud jezdec po návratu na trať záměrně zpomalí.

Opravena chyba, kvůli které byla u vozu „Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition Gr. 3“ nesprávně zobrazována pozice křidélka na levém předním blatníku a při pohledu z kokpitu obraz ve zpětném zrcátku.

Došlo ke změně zvukových efektů motoru vozu „Gran Turismo Red Bull X2014 Standard ’14“.

Došlo k aktualizaci názvů tratí „Fuji International Speedway“ (původně „Fuji Speedway F“) a „Fuji International Speedway (krátká)“ (původně „Fuji Speedway GT“).

Opravena chyba v režimu GT League, kvůli níž nedocházelo u vozů soupeřů ve vytrvalostních závodech „GT League“ k doplňování paliva.

Zdroj: GTplanet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama