​Producent hry Yakuza: Like a Dragon promluvil o novém bitevním systému
Yakuza: Like a Dragon Novinka ​Producent hry Yakuza: Like a Dragon promluvil o novém bitevním systému

​Producent hry Yakuza: Like a Dragon promluvil o novém bitevním systému

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4

Prostřednictvím Twitteru známe několik detailů Live Command RPG Battle systému.

Reklama

V nedávné sérii příspěvků na svém Twitter účtu uveřejnil hlavní producent chystané hry Yakuza: Like a Dragon (Yakuza 7) Masayoshi Yokoyama informace o nově oznámeném bitevním systému Live Command RPG Battle.

Podle slov Masayoshi Yokoyamy, by měly být v nejbližší době uveřejněny podrobnější články o tomto novém bitevním systému, ale některé detaily se rozhodl prozradit již nyní. Předně Live Command RPG Battle znamená ve zkratce možnost zasahovat do bitvy příkazem, i když bude boj aktuálně probíhat. V klasických RPG hrách jsou nepřátelé a členové vaši skupiny prakticky nehybní a jejich akce se provedou až po zadání příkazu k útoku. V Yakuze: Like a Dragon se ale postavy se pohybují v reálném čase a bojují spolu v živém městě.

Až na některé bossy, se bitva spustí v přesně stejném místě, na jakém se zrovna nacházíte. Jinými slovy se vaše výchozí pozice změní v závislosti na typu nepřítele. Což vám může dát ve výsledku trochu navrch nebo vás naopak nemile překvapit. A někteří nepřátelé se také mohou objevit ze zálohy.

Když pak vstoupíte do bitvy, nepřátelé, členové vaši skupiny a dokonce i okolní město, zůstane v pohybu. Postavy se otočí směrem k nejbližším nepřátelům a zůstanou u nich. A pokud postavy narazí na předměty v okolí, jako jsou kola nebo patníky, upadnou na zem.

Pořadí tahu je určeno dalšími parametry, jako jsou statistiky postav. To ale neznamená, že se stejný výsledek dostaví útokem na libovolného nepřítele. Může nastat případ, kdy přímo útočíte na nepřítele, že jiný útok na vás jej přeruší.

Situace se může také změnit v závislosti na vaší vzdálenosti od nepřátelské postavy, na kterou útočíte. A také na základě ostatních objektů v oblasti. Pokud bude kolem projíždět kolo, ​​můžete jej kopnout na nepřítele nebo ho zvednout a zaútočit s ním. Tyto akce ale závisí na vaši aktuální třídě a vlastnostech.

Pokud se nedopatřením ocitnete třeba na silnici, může vás také srazit auto projíždějící kolem. A pochopitelně utrpíte nějaké to zranění. V podstatě se tento systém nazývá Live Command RPG Battle z toho důvodu, že bojujete v prostoru kde jsou lidé a město neustále v pohybu.

Tempo bitvy nebude úplně stejné, jako když za sebou vybíráte více příkazů, kdy se sledování a postup bitvy odvíjí na základě akcí, které jste vybrali. Zde půjde více o čistou akci, která má vyvolat pocit blízký nekonečného sledování bitvy mezi několika lidmi.

Pro boj můžete použít různé techniky, jako je opakované stisknutí tlačítka nebo sérii příkazů, ale pro hráče, kteří chtějí hrát bez obav u své zdraví, je k dispozici Auto režim. Ten automaticky vybere ideální akce na základě třídy a vlastností každé z postav. Tato funkce ale nemusí vždy fungovat přesně podle vašeho očekávání.

Postavy a město se pohybuje podle fyziky Dragon Enginu vyvinutého studiem Ryu Ga Gotoku, který již znáte z předchozích her série Yakuza, ale žádná bitva nebude stejná. Čím silnější bude nepřítel, tím bude i chytřejší. Takže pokud se ocitnete v úzkých, máte na výběr několik různých možností, včetně ustoupení za jinou postavu.

Tým studia Ryu Ga Gotoku aktuálně pracuje na dopilování Live Command RPG Battle systému, aby jej mohl předvést 12. září na Tokyo Game Show 2019. V současné době se totiž předělává rozhraní a proto bude na výstavě vypadat trochu jinak, než jak jsme jej mohli vidět na předchozích záběrech a snímcích.

Yakuza: Like a Dragon má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 už 16. ledna 2020 a následně někdy v roce 2020 v Severní Americe a v Evropě.

Zdroj: Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama