Red Dead Redemption Enhancement Project pozastaven vydavatelem hry
Red Dead Redemption Novinka Red Dead Redemption Enhancement Project pozastaven vydavatelem hry

Red Dead Redemption Enhancement Project pozastaven vydavatelem hry

Johny

Johny

13
Platformy Windows PC

Autor modifikace ale nehodlá ustoupit.

Reklama

Red Dead Redemption Enhancement Project, je zatím nedokončená modifikace hry Red Dead Redemption verzí Xbox 360 a PlayStation 3, určená pro emulátory Xenia a RPCS3. Autor, DamnedDev, slibuje vyšší kvalitu textur, vylepšené rozhraní, shadery, modely a zároveň i lepší optimalizaci. Do budoucna plánuje i zavedení ray tracing technologie, ale to ani emulátory ještě nepodporují. Velmi ambiciózní projekt.

Verze V1, která měla vyjít letos v prosinci, měla obsahovat upravené mraky, mlhu, počasí a nasvícení. Plánovaná verze V2 se měla zabývat modely a texturami.

Nicméně netrvalo dlouho a jakmile se o úpravě hry začalo psát v médiích, na projekt zareagoval vydavatel hry Take-Two. A nebylo to přívětivě.

Projekt byl pozastaven, ale vysvětlení nebylo žádné. Autor úpravy hry nebyl z přihozeného klacku pod nohama nadšen, ale řekl, že se k situaci vyjádří a vše vysvětli ve videu na svém Youtube kanále GamingDamned.

Včera, 15.9. se ono video na kanále objevilo. Podle autora modifikace, zastupitelé Take-Two obtěžovali ho samotného a dokonce i jeho rodinu. Prý na něj našli i nějaké informace (e-maily), o kterých autor říká, že byli soukromé, a nikdy nebyly veřejně zpřístupněné.

Dále se ve videu ptá své matky na otázky ohledně situace, a přístupu Take-Two. Samozřejmě, ta z toho není nijak šťastná a zároveň nechápe, proč vůbec kontaktovaná byla, a kde na ni vzalo Take-Two mobilní číslo. Vůbec bych se nedivil, kdyby jej měla zveřejněný někde na sociálním účtě.

V půlce videa pak ještě ukazuje e-maily, SMS zprávu a hovor ze strany Take-Two.

DamnedDev nehodlá však ustoupit a je přesvědčen o tom, že jeho modifikace není žádný speciální případ a chce s Take-Two "bojovat". Jedná se pouze o úpravu grafické stránky hry, kterých jsou na internetu stovky. Také z části viní média, které o modifikaci psali jako o samostatném projektu, portu, remasteru.

Abych pravdu řekl, vidím to pro autora módu bledě. V minulosti tu podobných konfliktů už bylo dost a většinou vyhrála strana vydavatele, která samozřejmě vlastní na hru práva a scéna emulátorů je pochopitelně celkově problematická s ohledem na potenciální pirátství.

Tady ještě dokládám obrázky z modifikace:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama