Jagged Alliance – The Board Game
Jagged Alliance Novinka Jagged Alliance – The Board Game

Jagged Alliance – The Board Game

Michal Jonáš

Michal Jonáš

4
Platformy pkgsrc Desková hra

Slavná strategická série dostala svoji první deskovou verzi.

Reklama

Jagged Alliance je dlouhá série válečných strategických her, která se táhne již od roku 1995, kdy vyšel úvodní díl se stejným názvem. Po 12 titulech, které se kromě menší hry Jagged Alliance DS pro Nintendo DS nikdy nedostaly na velké konzole, přichází první desková hra ze světa Jagged Alliance: Jagged Alliance – The Board Game.

V minulém roce vyšel doposud poslední videoherní díl Jagged Alliance: Rage (naše recenze 5/10), jenž moc nezazářil, ale aktuální desková verze, jež je za necelé dva tisíce v angličtině v prodeji i u nás, je podle všeho výtečnou deskovkou. Však komunitní hodnocení 8,8/10 na největším webu o deskových hrách BoardGameGeek.com je dostatečně vypovídající.

 

Jagged Alliance – The Board Game

 

Práva na značku Jagged Alliance nyní patří THQ Nordic a právě ve spolupráci s tímto producentem vznikla tato oficiální a licencovaná deskovka, kterou připravilo a s pomocí úspěšné kampaně na Kickstarteru vydalo jako svoji prvotinu malé německé vydavatelství Underground Games Rock z Frankfurtu nad Mohanem. Jagged Alliance – The Board Game je kooperativní taktická bojová hra, takže si ji můžete zahrát i sami, maximum jsou 4 hráči.

Herní doba se pohybuje podle vybraného scénáře (celkem jich je 15) mezi 45 až 120 minutami a věková přístupnost je stanovena od 12 let. Jagged Alliance – The Board Game vychází z druhého dílu Jagged Alliance 2, vydaného v roce 1999. Takže v deskovce najdete podobnou zápletku osvobozování smyšleného ostrova Arulco z područí diktátorů Enrica Chivaldoriho a jeho ženy Deidranny Reitman s pomocí vámi najatých žoldáků (13 postav na výběr). Tři scénáře se odehrávají i na ostrově Metavira z prvního dílu.

 

Jagged Alliance – The Board Game

 

Deskoherní Jagged Alliance je velkou, náročnější a výpravnou hrou, čemuž odpovídá nejen čtyřicetistránkový návod, ale také 22 plastových miniatur vysokých 30 mm, 70 házecích kostek, 120 žetonů či přes 270 karet dvou velikostí. Sešit pravidel i sešit scénářů v PDF si můžete stáhnout zde. Trojici bonusových scénářů v PDF podle Jagged Alliance 1 pak tady.

Deskovou hru Jagged Alliance je možné zakoupit na Xzone.cz nebo GameExpres.sk

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BxXDGdhRzcM[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama