PlayStation 4 přišla o podporu Facebooku
Novinka PlayStation 4 přišla o podporu Facebooku

PlayStation 4 přišla o podporu Facebooku

Michal Jonáš

Michal Jonáš

5
Platformy PlayStation PlayStation 4

Všechny služby Facebooku odstraněny. A jak je na tom Xbox One?

Reklama

K datu 7. října 2019 Sony ze své konzole PlayStation 4 beze zbytku kompletně odstranila podporu sociální sítě Facebook. Což jinými slovy znamená, že nyní již z této konzole nemůžete na této síti sdílet své hraní či trofeje, ani vyhledávat přátele.

Možnosti sdílení na PS4 jinak zůstávají stejné, pouze byla odstraněna možnost zasílání na Facebook – ostatní služby zůstávají v platnosti. Nicméně kvůli tomuto zásahu se z PS4 odstranil seznam přátel z Facebooku a také profilový obrázek, pokud byl z Facebooku převzat.

Důvod tohoto kroku Sony neoznámila. Mělo by to ale být nikoli z vůle Sony, ale na popud samotného Facebooku. Souvisí to s kauzou zneužívání údajů uživatelů Facebooku firmou Cambridge Analytica a s následným vyšetřováním ze strany Americké federální obchodní komise USFTC. Zřejmě kvůli možnosti úniku dat či slabší bezpečnosti Facebook dohodu se Sony raději ukončil.

Prozatím je Facebook na Xboxu One stále podporován, nicméně výše zmíněné škrty se ho bez předchozího varování mohou také dotknout.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama