Předlouhý příběh se uzavírá v Shenmue III
Shenmue Novinka Předlouhý příběh se uzavírá v Shenmue III

Předlouhý příběh se uzavírá v Shenmue III

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

Završení výpravné trilogie, která začala jako klenot konzole Dreamcast.

Reklama

A je to tady. Dnes přesně po dvaceti letech od vydání prvního dílu na konzoli Sega Dreamcast se konečně dokončuje dlouhá sága bojovníka Ryo Hazukiho, protože vyšel poslední třetí díl velkolepé dobrodružné akční trilogie Shenmue, na něhož se čekalo opravdu dlouho!

První díl Shenmue vyšel na konzoli Sega Dreamcast jako její exkluzivní vlajková hra už v roce 1999. Příběh, který již od počátku jeho autor Yu Suzuki zamýšlel rozprostřít do více titulů, začíná v roce 1986 v Yokosuce, kdy je mladý Ryo svědkem hádky o vzácný artefakt, který se pak vydá hledat, a pak i následné vraždy svého otce.

 

Předlouhý příběh se uzavírá v Shenmue III

 

Druhý díl z roku 2001 se pak odehrává v Hongkongu a nový třetí díl na scénu přivádí další nové antagonisty, protože Yu Suzuki chce v této sáze, pokud si najde dostatek hráčů, pokračovat i dalšími tituly. Dvojice prvních Shenmue je dnes vysoce ceněna jako nejen jedna z nejlepších značek na Dreamcast (oba díly mají devítkové recenze!), ale hlavně pro její otevřený, propracovaný a žijící svět, kde např. plyne skutečný čas, a pro zdařilou kombinaci příběhové adventury s bojovkou.

Abyste si mohli zahrát první dva díly, na to naštěstí konzoli Dreamcast již nepotřebujete, protože docela nedávno byly oba dva díly vydány na PC, PS4 a X1 jako vylepšená reedice v jednom balíku. Na Xzone koupíte krabicovky již od 599,-. A ani pro hraní trojky nemusíte nutně znát příběh předchůdců, protože novinka obsahuje stručné shrnutí celého předchozího Ryova dobrodružství. Je příjemné vidět, že tato stará sága má stále zvuk, protože aktuální vydání vděčí za svoji existenci veleúspěšnému financování na Kickstarteru, kde vydělalo více než trojnásobek požadované částky 2 milionů dolarů!

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3dJvLDaFrBQ[/embed]

 

Shenmue 3 je k dispozici pro PC pouze digitálně a exkluzivně z obchodu Epic Game Store, kde stojí 49,99 EUR (cca 1280,-). Na konzoli PS4 trojku seženete jak digitálně, tak i krabicově, přičemž na Xzone PS4 krabička vyjde na 1449,- a dostanete k ní zdarma bonusový obsah do hry: 5000 žetonů pro hraní automatů, 25 vstupenek na hraní kleštičkových automatů, svitek s novým bojovým kopem a pivo, které vám doplní život přímo při boji, což normálně není možné. Na ostatní konzole hra nevyšla.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama