Několik novinek o Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka Několik novinek o Cyberpunku 2077

Několik novinek o Cyberpunku 2077

Johny

Johny

24
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Monetizace multiplayeru a více info o hře z komunitní akce ve Varšavě.

Reklama

Možná, že vám neuteklo menší pozdvižení, které se událo začátkem týdne, kdy polský herní web vydal článek týkající se uspořádané konference s investory CD Projektu, ve kterém "údajně" zaznělo, že multiplayerová část bude obsahovat mikrotransakce.

Což byla lež. Nic o mikrotransakcích na konferenci nezaznělo. CD Projekt pouze řekl, že ještě neví jak z multiplayeru budou vydělávat, natož jak multiplayer vypadat bude, přece jenom, teď se hlavně pracuje na singleplayeru - Cyberpunk 2077. CD Projekt ale chce aby hra pro více hráčů obsahovala "moudré zpeněžení" aby hráč obdržel dostatek obsahu za tu a tu cenu.

Jestli myslí "moudré zpeněžení" podobné expanzím třetího Zaklínače, tak sem s tím.

Každopádně jak si POLSKÝ novinář dokáže zaměnit slovo POLSKÉHO vývojáře "monetizace" za "mikrotransakce", netuším.

Několik novinek o Cyberpunku 2077

Minulou sobotu proběhla ve Varšavě komunitní akce pořádána CD Projektem a hodně dotazů padalo na hru Cyberpunk 2077. Uživatel redditu Shavod vytvořil příspěvek, kde jich několik zmiňuje. Zde je několik vybraných:

  • Na otázku, zda opravdu budeme moci "spálit" město, jak řekl Johnny Silverhand: "We have a city to burn.", CD Projekt odpověděl "Samozřejmě!".
  • Hlavní příběh bude o něco kratší než ve třetím Zaklínači, ale zato bude mít hra vysokou "opakovatelnou hratelnost" (replayability). Každé nové hraní může být odlišné. CD Projekt ale zatím stihl spočítat pouze délku hlavního příběhu a větších vedlejších questů. Na ty menší ještě nebyl čas.
  • Po dokončení příběhu, budou hráči mít možnost hrát stále dál.
  • Když se rozhodnete při dialozích neodpovídat, nevybrat žádnou odpověď, v některých případech toto ponese následky. Jako příklad uvádějí konfrontaci s postavami Royce a Dum Dum, scéna při nákupu Flathead.
  • O struktuře questů: CD Projekt přirovnal questy v Zaklínači 3 k čáře, ze které vystupují další čáry, a některé z nich se vracejí zpět k té hlavní. V Cyberpunku 2077 jsou questy udělané tak, kdy z hlavní čáry vystupují další čáry a z nich další a různě se protínají. Jeden vedlejší quest se tak může vyvinout v několik dalších vedlejších questů, a ty mohou ovlivnit jiné vedlejší questy a zároveň i hlavní příběh ve větší míře než tomu tak bylo v Zaklínači 3.
  • CD Projekt ví, že hráči požadují hlubší úpravu vozidel než je změna barvy, a tak nás prosí o ještě trochu trpělivosti, než se k tomuto tématu vyjádři.
  • Byt V se bude různě měnit průběhem času. Také volba vaši životní cesty ovlivní jeho design. Byt také bude dost interaktivní.
  • Regenerace zdraví půjde přes jídlo a pití. Také si ale můžete zakoupit nějaký implantát, který vám zdraví bude sám regenerovat.
  • Padl i dotaz, zda budeme moci vlastnit nějakého mazlíčka. CD Projekt pouze řekl, že něco o tom ví, ale nic neřeknou. Z několika měsíců starého komunitního podcastu si však pamatuji, že nic takového v plánu neměli. Možná změnili plány?
  • Funkce přeskakování dialogů jim prý zabrala spousty práce, vyvinuly asi 10 prototypů. Chtějí totiž tuto funkci udělat realističtější než je odsekávání vět. Nakonec však našli způsob se kterým jsou spokojeni, ale více neřeknou. Zbytek ať si zjistí hráči ve hře.
  • Nezapomnělo se ani na sexuální scény. CD Projekt prý natočil dost motion capture scén, které by měly uspokojit každého... svým počtem. Nic se tedy nesmazalo z plánů, protože jde o hru z pohledu první osoby.
  • Hráči si budou moci některý cyberware instalovat sami, a některý za přítomnosti ripperdoca. Například ripperdoc bude potřeba k instalaci Mantis Blades a jejich mechanismus. Sami si ale hráči budou moci změnit třeba čepele, které nově nainstalovaný mechanismus budou také moci využít.
  • Sandevistan vylepšení, které dovoluje rychlý pohyb gangu Animals (takové teleportování), si také budou hráči moci nainstalovat. Při použití se zpomalí čas. Členové Animals, které toto vylepšení také mají, se však budou pohybovat v tomto zpomaleném módu normální rychlostí.
  • V začne s modifikací, které mu/ji/vám? umožní překládat ty nejpopulárnější jazyky v Night City (japonština, španělština). Pro přeložení například jazyku Creole (jazyk Voodoo Boys), si budete muset zakoupit vylepšení překladače.
  • CD Projekt také hodlá uspokojit co nejvíc fanoušků, a proto vzkazuje těm, co mají raději starší verzi písničky "Chippin' In" ať počkají. K muzice se chtějí vyjádřit již brzy.

 

Cyberpunk 2077 s českými titulky vyjde 16. dubna 2020 na PC, PS4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama