Sony odhalila logo PlayStationu 5
Novinka Sony odhalila logo PlayStationu 5

Sony odhalila logo PlayStationu 5

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 5

K tomu se pochlubila statistikami ohledně PS4.

Reklama

Včera jsme vás informovali o představení prvního 360Hz monitoru, jenž se objevil na veletrhu CES 2020. Na této výstavě samozřejmě ale nechybí ani společnost Sony, která v dnešních brzkých ranních hodinách měla svůj vlastní stream.

Během něho se na pódiu objevil i prezident Sony Interactive Entertainment - Jim Ryan, jenž svět obeznámil s oficiálním logem připravovaného PlayStationu 5. Jak jste již z náhledového obrázku nejspíše pochopili, tak jeho podoba se nijak nevymyká z nastoleného trendu, který udal již PlayStation 3, jen s tím rozdílem, že se nakonec místo trojky (respektive čtyřky) dala číslovka pět.

Kromě tohoto loga jsme se však žádných dalších nových informací ohledně připravované konzolové generace nedočkali. Jen nám opět byly potvrzeny informace dřívější, jakými jsou například rychlý SSD disk, hardwarový ray-tracing a ovladač s haptickou odezvou a adaptivními tlačítky L2/R2.

Sony odhalila logo PlayStationu 5

Mimo tyto zprávy se SIE pochlubilo i se statistikami, týkajících se PS4. Tohoto systému se od jeho vydání prodalo krásných 106 milionů kusů a lidé si na něj zakoupili 1,15 miliardy her. Pěknými čísly se posléze může chlubit i headset pro virtuální realitu PS VR, jehož prodeje se již vyšplhaly na celkově pět milionů prodaných jednotek. Celkový počet měsíčně aktivní hráčů činí 103 milionů, kdy 38,8 milionů z nich si platí předplatné PS Plus. Tomu se říkají opravdu hezká čísla.

Sony odhalila logo PlayStationu 5
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama