Chystá se remaster adventury Blade Runner
Blade Runner Novinka Chystá se remaster adventury Blade Runner

Chystá se remaster adventury Blade Runner

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Detektiv Ray McCoy se vrací ve vylepšené verzi.

Reklama

V roce 1997 vyšla velice povedená point-and-click adventura Blade Runner na motivy stejnojmenného kultovního filmu režiséra Ridleyho Scotta. Hra ovšem nebyla jeho přímou adaptací. Ujali jste se v ní detektiva Raye McCoye, který stejně jako Rick Deckard lovil replikanty ve futuristické verzi Los Angeles z roku 2019. Titul měli na starosti legendární Westwood Studios (série Command & Conquer) a dočkal se velice přívětivé kritické odezvy.

Avšak v roce 2015 se jeden ze zakladatelů Westwoodu nechal slyšet, že původní zdrojový kód hry byl ztracen při stěhování společnosti z Las Vegas do Los Angeles. Kvůli tomu by tedy bylo velmi obtížné vytvořit upravenou verzi hry bez toho, aby se utratil nemalý obnos peněz.

Zdá se ale, že této překážky se nebojí v Nightdive Studios (remaster System Shocku či Turok: Dinosaur Hunter), kteří oznámili, že ve spolupráci se společností Alcon Entertainment vydají remasterovanou verzi hry pro PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a samozřejmě i PC (skrze Steam).

Tvůrci samotný kód přepracovávají v podstatě od píky a importují ho do jejich enginu KEX. Díky tomu se můžeme těšit na vylepšené modely postav, animace, filmečky či podporu14 širokoúhlých obrazovek.

Blade Runner: Enhanced Edition bychom si měli zahrát ještě během tohoto roku. Přesné datum vydání však prozatím prozrazeno nebylo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama