Začal vývoj remaku hry Resident Evil 4
Resident Evil 4 Novinka Začal vývoj remaku hry Resident Evil 4

Začal vývoj remaku hry Resident Evil 4

Johny

Johny

13

Práce na omlazení jednoho z nejlepší dílů této hororové série započaly.

Reklama

Po loňském obrovském úspěchu Resident Evil 2 Remaku a letošního Resident Evil 3 Remaku, Capcom, dle zdrojů herního webu VideoGamesChronicle, započal vývoj remaku hry Resident Evil 4 z roku 2005.

Na starost jej dostalo studio z japonské Osaky, M-Two, které se podílelo i na vývoji remaku Resident Evil 3, který si před dvěma týdny od nás na Zingu v recenzi odnesl krásných 8/10.

Očekávat hru máme až v roce 2022. Rok předtím nám totiž Capcom má nadělit Resident Evil 8 s podnázvem "Village" na PlayStation 4, Xbox One, a dokonce se prý objeví i na PlayStation 5 a Xbox Series X.

Resident Evil 4 je podle Metacriticu nejlépe hodnocenou hrou, jakou kdy Capcom vydal. Ve své době přinesl spoustu inovací a dá se říci, že měl i dost velký dopad na samotný herní průmysl a ovlivnil tak vývoj mnoha dalších titulů. Vývojáři hry například zahodili pohled statické kamery a hráči tentokrát hráli zpoza ramena hlavního hrdiny. Hra se také stala daleko více akčnější, než byly její předchůdci, ale vůbec nepřišla o svou hororovou atmosféru.

Po debutu na Game Cube v lednu 2005 byla hra mnohokrát portovaná na další platformy, například na Nintendo Wii, iOS, Android nebo i třeba na brazilskou konzoli Zeebo. Hráči se dočkali i lehkého HD remasteru pro PS3, Xbox 360, PC, PS4, Xbox One a v neposlední řadě i pro Nintendo Switch, ale plnohodnotného vylepšení se hra dosud nedočkala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama