Crysis na něco láká
Crysis Novinka Crysis na něco láká

Crysis na něco láká

Johny

Johny

23
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Chystá se remaster prvního dílu?

Reklama

Pokud jste trávili v poslední době spousty času na internetu a prolézaly všemožné stránky o hrách, mohli jste narazit na články, příspěvky nebo vlákno fóra věnující se nedávno vydanému videu Cryteku.

Na konci března Crytek sdílel na Youtube video "Never stop Achieving", ve kterém se objevila krátká pasáž z prvního Crysis. A není to jen tak ledajaká pasáž.

Bystré oko jednoho z uživatelů Redditu, který si říká ContributorX_PJ64, vybranou sekvenci zanalyzoval ve svém příspěvku (zde) a přišel na zajímavé nálezy.

Při porovnávání scény s PC verzí hry z roku 2007 a s konzolovou verzí z roku 2011 zjistil, že některé její části jsou úplně nové anebo mix obou verzí.

  • Assety připomínají ty použité v roce 2007, ale s novým nasvícením a shadery vypadají lépe.
  • Nanooblek se chová jako ten na konzoli. Rozdíl je ale v uživatelském rozhraní, kdy při změně módu obleku, funkce nezežloutne jako v ostatních verzích hry.
  • Model zbraně Scar je jiný, neshoduje se s ani jedním vydáním.
  • Efekt maskování je podobný tomu na konzolové verzi.
  • Mapa se také shoduje s tou z roku 2011.
  • Autor příspěvku si myslí, že tato nová verze hry využívá globální nasvícení z novější verze Cryenginu.

Další indícií, že se v Cryteku něco chystá, je obsah oficiální stránky Crysis - crysis.com. V kódy webu byl ale nalezen níže zobrazený řádek, a proto většina lidí své teorie zahodila a nechala to plavat. Zároveň i oficiální Facebookový a Twitter profil hry se z nenadání probudily a změnily si profilový obrázek na ten, co je na oficiální stránce hry.

Crysis na něco láká
Crysis na něco láká

Tím nejžhavějším lákadlem, který ale způsobil mezi hráči rozruch, je příspěvek sdílený v pondělí na sociálních sítích hry. Na oficiálním Twitter účtě hry jde o první příspěvek od roku 2016.

Indícií máme celkem dost na to, abychom mohli začít spekulovat o tom, na čem Crytek aktuálně pracuje a co si pro nás v blízké době chystá. Stopy prozatím vedou k něčemu, co je spojené s prvním Crysis. Například remaster nebo remake obsahující novou technologii ray tracing, která by mohla dokonce navrátit známou frázi: "But can it run Crysis?"

Dodatek: V čas vydání tohoto článku se objevil na Twitteru další příspěvek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama