Serious Sam 4 má datum vydání
Serious Sam 4 Novinka Serious Sam 4 má datum vydání

Serious Sam 4 má datum vydání

Ondřej Partl

Ondřej Partl

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Legendární série se vrací v obrovském měřítku.

Reklama

Chorvatské studio Croteam včera skrze novou ukázku oznámilo, že připravovaný čtvrtý díl frenetické střílečky Serious Sam vyjde letos v srpnu na PC a Google Stadia. To znamená, že se dříve slíbených verzí na konzole Xbox One a PlayStation 4 sice dočkáme, avšak to bude asi až nejdříve v roce 2021 (kvůli uzavření smlouvy o časové exkluzivitě pro Google Stadia).

Samotná hra se následně bude odehrávat před událostmi původních třech dílů, avšak samozřejmě se dočkáme klasické rychlé hratelnosti, kdy vaším hlavním úkolem bude postřílet všechno, co se jen trochu pohne.

Obměn se ale dočkají zástupy nepřátel, které jsou nově posíleny zběsilým Processedem, odpudivým Belcherem či houževnatým Zealotem. Nově pak na vás budou moci nabíhat v opravdu velkém počtu, jelikož tzv. Legion systém umožňuje, aby na vás v jednu chvíli běželo až 100 000 monster. Chybět nebude ani kooperační kampaň až pro 4 hráče.

Takovýto počet nepřátel nicméně znamená, že budou potřeba i rozlehlejší mapa, než tomu bylo v minulých dílech. To znamená, že k dispozici dostaneme prostředí o rozloze 128 kilometrů čtverečních. Nicméně nebojte, samotná hra bude stále lineární a kampaň se zaměří jen na malou část mapy, každopádně pokud budete mít chuť prozkoumávat, máte tu možnost, za což váš samozřejmě hra náležitě odmění. S tímto světem jsou pak spojeny i nové vedlejší mise, které budou doprovázet ty hlavní.

Novinek se pak dočkáme i ve zbrojovém arzenálu, kdy se ke klasikám v podobě dvouhlavňové brokovnice a minigunu přidá například zcela automatická brokovnice.

V případě zájmu se na stránce hry můžete ještě podívat na další jednotlivé videostřípky, jenž rozebírají různé jednotlivosti od hudby až po zmíněný systém Legion.

Titul si již nyní můžete předobjednat na platformě Steam, kde vás vyjde na 33,99 eur (930 Kč). Pokud ale nemáte hluboko do kapsy, tak můžete sáhnout po Deluxe edici, v níž naleznete navíc digitální artbook, digitální soundtrack a klasický vzhled na Tommy Gun. Ta stojí 41,99 eur (1 150 Kč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama