Death end re;Quest 2 na západě a ukázka ze SAO: Alicization Lycoris
Yomi Wo Saku Hana Novinka Death end re;Quest 2 na západě a ukázka ze SAO: Alicization Lycoris

Death end re;Quest 2 na západě a ukázka ze SAO: Alicization Lycoris

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Dále nás čeká vydání Ys: Memories of Celceta, nové Re;Zero, Touhou Labyrint a několik vizuálních románů.

Reklama

Death end re;Quest 2

Idea Factory International vydá letos v létě v Severní Americe a v Evropě PlayStation 4 a PC (pouze přes Steam) verze hry Death end re;Quest 2.

Hrdinkou hry je Mai Toyama, která chce utéct před svou traumatickou minulostí, spojenou se ztrátou sestry. Zapisuje se proto do Wordsworthu, koleje pro dívky, která se nachází v malém hornatém městě Le Choara, kde prý byla její sestra Sanae naposledy spatřena.

Mai proto doufá, že se ji podaří najít svou rodinu, ale brzy zjistí, že hlavním problémem budou děsiví obyvatele vesnice, kteří se vyrojí až po setmění. V noci jsou ulice Le Choary plné takzvaných Shadow Matter. Skupiny hrozivých stvoření komplikují Mai hledání sestry, ale brzy zjistí, že se pravda skrývá za dlouho utajovaným tajemstvím, které pronásleduje Le Choaru.

Hra je rozdělena do dvou časových období, na den a na noc. Během denního cyklu můžete navštívit kolej, prozkoumávat Le Choaru a hledat stopy. Když se ale přiblíží večer, město přikryje plášť strachu. Ve stínech se plíží maso milující hladová noční stvoření. Hráči proto budou muset trpělivě procházet denní i noční části a zjistit, jaká strašlivá tajemství jsou pohřbena v tomto odlehlém městě.

Níže se můžete podívat na úvodní film, který vydavatel uvolnil v souvislosti se svým oznámením.


Ys: Memories of Celceta

19. června vychází na konzoli PlayStation 4 remaster patrně nejrozsáhlejšího dílu série Ys. Samozřejmě jde o Ys: Memories of Celceta, který vyvíjí Nihon Falcom a v Evropě se o vydání postará Marvelous Europe Limited.

Hlavním hrdinou je opět Adol Christin, který se probouzí v městě Casnan a nepamatuje si nic jiného než své jméno. Casnan je rušná pohraniční vesnice na okraji nekonečného moře stromů a nezkrotné divočiny. Bez znalosti své minulosti bloudí městem dokud se k němu přidá tajemný obchodník s informacemi jménem Duren. Který navíc tvrdí, že ho zná a chce po něm pomoci při odstranění monster z místního dolu.

Tento nečekaný úkol probudí v Adolovi jeho instinkty dokonalého šermíře a ty zase přitáhnou pozornost Griselda, generála romunské armády sídlící ve městě. Ten ho požádá o pomoc při zmapování Velkého lesa Celcety, o což se již pokusilo mnoho dobrodruhů, ale nikdo se již nikdy nevrátil.


Sword Art Online: Alicization Lycoris

Bandai Namco s vývojáři z Aqurie vydali nové gameplay video ze hry Sword Art Online: Alicization Lycoris, zaměřené na epizodu s Renly.

Sword Art Online: Alicization Lycoris má vyjít celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 10. července. Jen japonské konzolové verze budou v Japonsku vydány již 9. července.

https://video.twimg.com/amplify_video/1266300750587588609/vid/1280x720/kW4Sa_c_hbAAuC22.mp4


Re:Zero - The Prophecy of the Throne

Spike Chunsoft oficiálně ohlásil přípravu hry Re:Zero - The Prophecy of the Throne. Jde o taktickou adventura, která vyjde se letos koncem roku pro PlayStation 4, Switch a pro PC (pouze přes Steam). V Japonsku se tento titul bude jmenovat Re:Zero – Starting Life in Another World: Royal Selection Candidate.

Spike Chunsoft musí ještě vydání na západě oficiálně oznámit, ale existenci této hry potvrdil začátkem tohoto týdne únik seznamu her z Amazonu U.K.

Re:Zero - The Prophecy of the Throne nabídne originální příběh, vytvořený pod dohledem autora Re:Zero - Starting Life in Another World Tappeie Nagatsukiho.

Asi jeden měsíc potom, co začne Subaru nový život v úplně jiném světě, se objeví vyslanec z královského hradu se zprávou, že byl odložen Royal Selection, ale neřekne důvod proč. Odložení této velké události, která má rozhodnout o příštím vládci království Lugunica, vyvolá v podezření a Subaru a začne se svými přáteli jednat. Vrátí se proto do královského hlavního města a zjistí, že se o podíl na trůnu přihlásil šestý kandidát.

Ale Dragon Stone předpověděl přítomnost pouze pěti kandidátů a protože je tím pádem jeden z kandidátů podvodníkem, podezření okamžitě padne na Emilii. Na vás bude zjistit, co leží za záhadnou sérií atentátů, zrady a spiknutí na pozadí příběhu hry Re:Zero - The Prophecy of the Throne.


Touhou Labyrint: Gensokyo do Tenkanu no Taiju

Vydavatelská společnost Phoenixx a vývojáři z Cubetype a Nise-Eikoku Shinshidan oficiálně oznámili tvorbu dungeon RPG pod hlavičkou Touhou Project jménem Touhou Labyrint: Gensokyo pro Tenkan no Taiju. Letos v létě vyjde digitálně v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch.

Ve hře budete řešit záhadu kolem velkého stromu, který vyrostl až do nebe a najednou se objevil v Gensokyo.

Níže se můžete podívat na trailer anebo navštívit oficiální stránky.


Death Match Love Comedy!

Společnost Kemco chystá remake šíleného vizuálního romantického komediálního románu Death Match Love Comedy! K dispozici bude v Japonsku digitálně od 25. června pro PlayStation 4 (také fyzicky), Switch a přes Steam pro PC.

Jedná se o romantickou komedii, ve které je hlavní hrdina prokletý dost zvláštním způsobem. Pokud mu někdo vyzná svou lásku, tak exploduje. Proto se celou dobu musí vyhýbat intimnějším kontaktům s dívkami a dělat vše proto, aby mu nevyznaly lásku.

Jedná se o úplný remake hry se zcela novou grafikou pro chytré telefony, která se na v App Store a Google Play může pochlubit krásnými 4,5 hvězdičkami.

Tento unikátní romantický komediální titul má na svědomí Amphibian, který dříve sepsal scénář populární adventury Raging Loop. Oproti této hra nabízí Death Match Love Comedy! zcela novou grafiku, ale je zasazen do stejného světa jako populární Raging Loop. A dokonce potkáte některé známé postavy a navštívíte stejné lokality.

Hra zabere asi 30 hodin a nabízí značně vylepšený systém Scenario Chart z Raging Loopu. Díky upgradu systému si můžete znovu přečíst dialogy a provádět jediným dotykem nová rozhodnutí.


Cupid Parasite

Idea Factory vypustila trailer k jejich připravovanému komediálnímu otome vizuálnímu románu Cupid Parasite, který v sobě kombinuje absurdní spojení bohů a manželství. V Japonsku se začne pro Switch prodávat od 20. srpna.

Román se odehrává v moderním městě Los Anyork, kde firma Cupid Corporation zprostředkovává konzultace občanů s potenciálními partnery pro uzavření sňatku. Hrdinka hry je nejlepším svatebním poradcem, ale zároveň má obrovské tajemství, které nikomu nesmí říct. Sama je totiž Amorem, který se stal uprchlíkem a sestoupil do lidského světa.


Yomi wo Saku Hana

Společnost Experience odložila vydání Xbox One verze dystopického dungeon RPG Yomi se Saku Hana. Z původně plánovaného 11. června na 12. června. V Japonsku tak hra vyjde s denním odkladem a pouze digitálně.

PlayStation 4 a Switch verze Yomi wo Saku Hana jsou naplánovány na tuto zimu, ale také pouze v Japonsku. Podrobnosti o distribuci, potenciální fyzické vydání a příprava lokalizace pro západ, ještě musí být oznámeny.

Ve hře Yomi wo Saku Hana se stanete zaměstnancem (nebo-li vedoucím sekce) jedné společnosti, která se stará o podzemní horníky Undernaughts najímané nelegálními prostředky. Máte za úkol své zaměstnance provést labyrintem, ve kterém vás uvěznil "Mad King" a vy se musíte přes hordy monster probojovat zpět na povrch.

Zdroj: Idea Factory International, Bandai Namco, Spike Chunsoft, Phoenixx, Kemco, Idea Factory, Experience

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama