Hyper Scape podrobněji
Hyper Scape Novinka Hyper Scape podrobněji

Hyper Scape podrobněji

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Novinka od Ubisoftu pod lupou.

Reklama

Battle Royale je v posledních několika letech fenoménem videoherního průmyslu, kdy skoro každé studio chce svou vlastní variantu. A nyní se k těmto lidem řadí i původně francouzský Ubisoft, jenž oznámil titul Hyper Scape, který vyvíjí Ubisoft Montreal a jedná se o BR střílečku z první osoby.

V ní se ocitneme ve futuristickém městě Neo-Arcadia, kde 100 lidí (hráčů) bojuje o svůj holý život a snaží se zvítězit, kdy titul nabídne herní režimy pro jednoho či tři hráče, takže si své užijou jak samotáři, tak i týmoví hráči.

Samotná hratelnost těží především z toho, že mapou je členité město, kde se většina bojů bude odehrávat v interiérech. Díky všemožným budovám se pak můžeme těšit i na velice dynamické boje, kdy člověk nikdy neví, kdo na něj čeká za další zatáčkou.

Během vašeho přežívání pak budete klasicky sbírat vybavení v podobě zbraní a speciálních hacků (ty nabízí různé ofenzivní či defenzivní bonusy), které můžete následně vylepšovat skrze fúzi.

Rozdílnosti od jiných battle royale titulů následně tkví třeba v tzv. Echo mechanice, díky níž z boje nevypadnete ani po svém sražení. Pozor si taktéž musíte dávat na nebezpečný Decay, jenž bude náhodně rozkládat město. A pokud se nějakým způsobem dostanete až ke konci samotného zápasu, tak ho můžete vyhrát dvěma způsoby. První je klasický, kdy povraždíte všechny ostatní hráče, zatímco druhý spočívá v tom, že se na mapě spawne speciální korunka, kterou když ukořistíte a budete ji nosit 45 sekund, tak se stanete vítězi.

Zajímavá by posléze měla být i interakce hry se streamovací službou Twitch, kdy při sledování oblíbeného streamera mohou diváci ovlivňovat průběh zápasu různými modifikátory, čímž se každé kolo stane unikátní.

Hyper Scape vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One a bude free-to-play. Nyní probíhá jeho uzavřený technický test (dostupný do 8. července) na osobních počítačích, do kterého se můžou zájemci z vybraných zemí dostat za pomoci sledování jednoho z vybraných streamerů (seznam naleznete zde), kdy jim může padnout speciální drop s přístupem do hry. Veškerý postup v tomto testu se následně přenese do pozdějších fází a i samotného plného vydání. Bohužel, Česká republika na listu těchto vybraných her není, takže tuzemští obyvatelé mají smůlu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama