Bohemia Interactive pomáhá v boji s koronavirem
Vigor Novinka Bohemia Interactive pomáhá v boji s koronavirem

Bohemia Interactive pomáhá v boji s koronavirem

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

3
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox One

Do charity se zapojili hráči hry Vigor.

Reklama

České herní vývojářské studio Bohemia Interactive se rozhodlo pomoci v boji s koronavirem. V pátek předali zástupci společnosti Petr Kolář a Dominik Jícha šek v hodnotě 250 tisíc korun řediteli Fakultní nemocnice Brno, která byla často pod útoky hackerů.

Peníze, které studio nemocnici věnovalo, byly získané ze sbírky od hráčů online střílečky Vigor. Ti měli možnost si pořídit limitovaný balíček Stay Safe Charity Pack, obsahující unikátní chirurgickou roušku. Celkem si tento balíček, a zároveň i přispělo na sbírku, pořídilo přes sedm tisíc hráčů na platformě Xbox One. Podle marketingového manažera Dominika Jíchy byla cena za masku nastavena na dva dolary, tedy tak, aby byla dostupná pro každého.

"Rozhodli jsme se podpořit místní nemocnici, která spolupracuje s Masarykovou univerzitou v boji s tímto virem, a která se bohužel stala terčem kyberútoku. Rozhodnutí, o tom kdo by mohl pomoct, byla v celku jasná. Obdivujeme práci a sílu lékařského personálu v těchto těžkých časech. Proto jsme se rozhodli pomoct tak, jak jsme nejlépe dokázali," řekl vedoucí projektu Vigor Petr Kolář.

Bohemia Interactive pomáhá v boji s koronavirem

Balíček Stay Safe Charity Pack byl vydán v dubnu tohoto roku a byl insprovaný snahami herního průmyslu o shromáždění v boji proti COVID-19.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama