Česká hra Dex vyšla na Nintendo Switch
Dex Novinka Česká hra Dex vyšla na Nintendo Switch

Česká hra Dex vyšla na Nintendo Switch

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

3
Platformy Nintendo Switch Switch

Kyberpunková plošinovka nabídne víc, než jen akci.

Reklama

Dex je 2D akční RPG zasazené do kyberpunkového světa od českých vývojářů z Dreadlocks. Poprvé vyšla v květnu roku 2015 a jednalo se pouze o PC verzi. Později byla vydána i na platformy Xbox One a PlayStation 4. Nyní ovšem vychází i na Nintendo Switch. Dex mimo jiné vyhrála v roce 2015 cenu České hry roku za svůj umělecký přínos české herní tvorbě.

Příběh se zaměřuje na hlavní pisravu Dex, modrovlasou tajemnou dívku, která je nucena utíkat před mocnou a záhadnou organizací, jež má zájem o její unikátní schopnosti. Napříč příběhem budete odkrývat nejen intriky a spiknutí, ale i bojovat se svými nepřáteli a prozkoumávat futuristické ulice Harbour Prime.

Samotný gameplay je spojením 2D a RPG prvků, doprovázených interaktivními dialogy a real-time kombatem. Schopnosti a vybavení si potom upravujete podle vámi preferovaného stylu, ať už to je zabíjení ze stínů, důraz na sílu za pomocí těžkých kulometů, nebo nenápadné útoky jako hacker. Kromě toho máte jako hráč pořád možnost využít kyber-implantátům, které vám zaručí nadlidské schopnosti.

Dex si můžete pořídit skrze Nintendo stránky. Pokud některý z hráčů vlastní jakoukoliv hru od vydavatelské společnosti QubicGames, a zároveň si Dex pořídí do 6. srpna, dostane 25% slevu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama