První záběry z Control: AWE
Control Novinka První záběry z Control: AWE

První záběry z Control: AWE

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Návrat Alana Wakea, nová zbraň i nepřátelé. Oznámen byl také artbook.

Reklama

Při oznámení data vydání posledního DLC pro hru Control nám vývojáři sdělili, že se bude konat stream, kde nám ukáží 15 minut záběrů z nového rozšíření. A ten proběhl právě dnes večer. Celý jeho záznam najdete zde.

V expanzi se podíváme do úplně nového sektoru, který se zabývá vyšetřováním. My se tak v kůži Jesse Faden podíváme na různé zdánlivě nevysvětlitelné případy a zjistíme, co přesně se stalo. Už z dřívějška víme, že se mimo jiné dostaneme i k tomu, co se stalo v městečku Bright Falls. Temnota, která se tam tehdy objevila, se už ale mezitím začala šířit i uvnitř sektoru, dočkáme se tak návratu několika mechanik. Na některé překážky budeme muset například posvítit světlem, jak to známe z Alana Wakea. Ten bude hrát v rozšíření poměrně velkou roli. Z toho, co vývojáři během streamu řekli, to totiž vypadá, že události tohoto DLC samotný Alan napsal. To samozřejmě přináší další spoustu spekulací, kterým se tady ale věnovat nebudu, počkejme si na vydání.

Nicméně objevila se ještě zajímavá zmínka a to konkrétně v jednom dokumentu, kde byl zmíněn Alex Casey, což je postava z knižní série, kterou Alan Wake napsal. Ta je silně inspirovaná prvními dvěma díly Maxe Payne, na nichž Remedy dělali. Že by se nám Remedy Connected Universe ještě rozšířil alespoň takto zprostředkovaně právě i o Maxe Paynea? Je to docela možné. Pokud skutečně platí, že to, co Alan napíše, se stane skutečností, měl by přece Alex Casey opravdu existovat.

Ale zpátky k obsahu rozšíření. Viděli jsme v akci i novou zbraň, která funguje jako granátomet. Jednotlivé střely se však přilepí k povrchu či nepříteli a následně je můžeme na dálku odpálit. Spatřit jsme mohli i nový typ nepřátel, který používá brokovnici a rozhodně bude nemalou hrozbou. Dále jsme viděli herní automat, který nám umožní znovu si zabojovat proti všem bossům, které už jsme porazili, a kromě toho také znovu projít populárním bludištěm. Co se týče herní doby AWE, vývojáři řekli, že by se měla pohybovat kolem 5 hodin, což je na rozšíření poměrně slušné.

Kromě DLC se všichni majitelé Controlu dočkají také updatu zdarma. Ten přinese u náročnějších míst checkpointy navíc, dále nové upgrady a také assist mód, ve kterém si budeme moct detailněji nastavit obtížnost.

Úplně na konci streamu pak Remedy oznámilo artbook, který se připravuje ve spolupráci s firmou Futurepress, a vyjde ke konci letošního roku. Více informací se dozvíte zde.

Control: AWE vychází 27. srpna na PC (Steam i Epic Games Store), Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama