Activision zažalovalo stránku prodávající cheaty
Call of Duty: Modern Warfare Novinka Activision zažalovalo stránku prodávající cheaty

Activision zažalovalo stránku prodávající cheaty

Dominik Tománek

Dominik Tománek

28
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Další krok proti podvodníkům.

Reklama

Problém s cheatovaním neodmyslitelně patří k multiplayerovým hrám. V případě série Call of Duty se to ovšem zvrtlo a problém začal být neúnosný. Activision v minulosti vyslalo do světa pár zpráv a prohlašení, které žádají podvodníky, aby s tím přestali, výsledek byl však prakticky nulový. Momentálně se ale situace změnila, protože Activision podniklo "protiútok" a zažalovalo jednu z největších stránek prodávající různé cheaty.

Informoval o tom uživatel Redditu, který publikoval screenshot z Discord chatu zmiňovaného cheatovacího webu. Adminstrátoři pochybného obchodu v chatu informují o tom, že CoD sekce brzy nebude fungovat. Activision jim totiž oznámilo, že tento prodej porušuje "podmínky užití" a z toho důvodu je čeká soudní řízení. Na to tvůrci cheatů zareagovali vyjádřením ve kterém tvrdí, že již cheaty nebudou vytvářet a prodávat přes danou stránku.

[embed]https://www.reddit.com/r/CODWarzone/comments/ij93zy/activision_suing_popular_hacking_installation/?utm_content=media&utm_medium=post_embed&utm_name=8d18fc6770ac4af5b3a02ddc722337cd&utm_source=embedly&utm_term=ij93zy[/embed]

Od té doby klienti hlásí, že přístup k jejich cheatům už nefunguje. I přesto je tvůrci varovali, že pokud se k cheatům dostanou a pokusí se je používat, tak hrozí reálná šance na ban do Modern Warfare a Warzone. Zrušení sekce část hráčů naštvalo, protože se k zaplaceným cheatům nedostanou, proto chtějí peníze vrátit.

Vývojářům CoD se sice (aspoň v tomto případě) povedlo vyhrát, ale cheaty na Apex Legend nebo třeba PUBG se na stránce prodávají dál. Tento krok asi nezastaví cheatovaní, ale je možné že si spousta hráčů podvod dvakrát rozmyslí.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama