Riders Republic je nástupce Steep
Riders Republic Novinka Riders Republic je nástupce Steep

Riders Republic je nástupce Steep

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Obří multiplayerovka s horskými koly, wingsuity a snowboardy.

Reklama

Od roku 1996 existuje pobočka Ubisoftu ve francouzském městě Annecy. Její první hrou byla varianta plošinovky Rayman 2: The Great Escape pro PlayStation 2 nazvaná Rayman 2: Revolution. Toto studio je vesměs využíváno pro výpomoc na hlavních značkách Ubisoftu, jako jsou Assassin's Creed, Tom Clancy's Splinter Cell a Tom Clancy's The Division. Zcela prvním titulem, který studio samo vyvíjelo, se stal až sportovní Steep vydaný v roce 2016 pro PC, PS4 a X1.

Ten se postupně rozšiřoval do relativně slušné a kvalitní podoby, když se věnuje arkádovému zobrazení extrémních sportů jako je lyžování, snowboarding, paragliding a létání ve wingsuitu. Podpora Steep skrze nové online výzvy a hráčské události trvá do února 2021, pak už se žádné nové online události nepřidají, nicméně hra jako taková nadále poběží. Největší obliby v titulu Steep dosáhl snowboarding, za ním lyžovačka a až pak wingsuit.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=P8mkPgYj6fE&feature=emb_title[/embed]

 

A tak je čas posunout se trochu dál, takže již 25. 2. 2021 vyjede nástupce Steep zvaný Riders Republic, a to na PC (pouze digitálka na Epic Game Store a Ubisoft Play), PS4, PS5, X1, XSX a Google Stadia. Na konzole bude digitálka i krabicovka. Riders Republic bude opět sportovní online multiplayerová hra, takže trvalé připojení při hraní vyžadováno, v níž se utká až 50+ hráčů (20 na PS4/X1) najednou ve stejných disciplínách, jaké přinesl Steep, ale nově k nim přibude ještě sjezd horských kol.

Závodit se bude týmově 6 vs 6 i v jednotlivcích opět skrze pevně dané podniky ve hře i skrze pravidelně občerstvované živé události, jaké do toho února 2021 nabízí i Steep. Pozadí zajistí opět plně otevřený a rozsáhlý svět amerických národních parků, jenž je inspirován skutečnými lokacemi Bryce Canyon, Yosemite Valley, Sequoia Park, Zion, Canyonlands, Mammoth Mountain, Grand Teton a dalšími. Místa jsou vymodelována podle skutečných map národních parků USA a jejich okolí v poměru 1:1, ovšem pro účely hry realitě ne zcela odpovídají.

 

Riders Republic je nástupce Steep

 

Nebude chybět ani kariéra se 6 odlišnými větveními, kterou můžete projíždět sami, nebo v režimu PvP, přičemž ve hře najdete i licencované podniky Red Bull Rampage a X-Games. Ostatně partnery Ubisoftu jsou značky Burton, Canyon, Red Bull, Rossignol, Salomon či Specialized, takže i jejich produkty můžete nasadit či obléci.

Za každý nový level vaší postavičky získáte zase další doplňky a hadry, které využijete v intuitivním editoru vzhledu jezdců. Vývoj zabral celkem 3 roky a kromě studia Ubisoft Annecy, jež celou výrobu řídilo a zastřešovalo, na hře spolupracují také pobočky Ubisoftu v Montpellieru, Bělehradu, Pune, Berlíně, Kyjevě a v Oděse.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rqOJ0xpGl68[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama