Yakuza: Like a Dragon představuje novou generaci
Yakuza: Like a Dragon Novinka Yakuza: Like a Dragon představuje novou generaci

Yakuza: Like a Dragon představuje novou generaci

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nový trailer se víc zaměřuje na Xbox verzi série Yakuza.

Reklama

Sega vydala nový trailer k chystanému pokračování série Yakuza a podtitulem Like a Dragon. Jmenuje se velmi trefně "Next Generation of Yakuza",což si můžete vyložit hned několika způsoby.

Předně vyjde Yakuza: Like a Dragon na nové generaci konzolí, ale také přednostně na Xboxu Series S a pak není hlavním hrdinou hry Kazuma Kiryu, ale "květákohlavý" Ichiban Kasuga (omlouvám se za ten příměr, ale nemohl jsem si pomoci - pozn. autora).

Dost ale o hrdinech hry a pojďme se kouknout na trailer. Ten se zaměřuje na takřka nulové načítací časy, špičkovou umělou inteligenci (ehm) využívající výkon nové generace konzolí Xbox Series a na mnoho dalších více či méně podstatných drobností.

Ichiban Kasuga byl velmi nízko postaveným členem ne moc významné yakuza rodiny z ​​Tokia. Nicméně byl odsouzen k 18 letům odnětí svobody za zločin, který ale nespáchal. Ve vězení ale neztratil víru v to, že věrně sloužil své rodině a že se o něj po návratu do společnosti někdo postará. Bohužel zjistil, že na něj venku nikdo nečeká a jeho klan byl kompletně zničen mužem, kterého si vážil nejvíc.

Ichiban se proto vydává zjistit, kdo jeho rodinu zradil a chce si vzít svůj život zpět. Na svou stranu získal drsnou skupinku vyvrhelů společnosti, mezi kterými je ne moc poctivý policista Adachi, bývalá zdravotní sestra bez domova Nanba a hostitelka Saeko. Společně jsou ale vtaženi do konfliktu, který doposud doutnal pod povrchem Jokohamy a oni se stanou hrdiny, se kterými nikdo, ani oni sami, nepočítal.

Při dynamických RPG soubojích půjde přepínat mezi 19 unikátními povoláními jako je bodyguard nebo třeba muzikant a využívat okolní prostředí jako zbraň. Můžete klidně popadnout netopýry, deštníky, kola, městské značky a všechno ostatní na co narazíte a rozdrtit s tím pár lebek.

A když zrovna nebudete mít plné ruce práce s drcením hlav, můžete si oddechnout v jedné z místních heren s klasickými SEGA tituly, soupeřit v závodech motokár na okruzích okolo města Yokohama anebo dokončit 50 unikátních vedlejších příběhů. nebo se prostě jen nechte pohltit scenérií moderního japonského města.

Yakuza: Like a Dragon má vyjít na západě pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam a přes Microsoft Store pro PC již 10. listopadu, následně 1. března 2021 pro PlayStation 5. V Japonsku vyšla hra pro PlayStation 4 v prosinci loňského roku.

Konzolové verze hry Yakuza: Like a Dragon pro současnou generaci můžete již nyní předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.

Zdroj: Sega

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama