Grounded Novinka Vychází masivní aktualizace do Grounded

Vychází masivní aktualizace do Grounded

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Pod vodou rozhodně není bezpečno.

Reklama

Pamatujete na náš necelých čtrnáct dní starý článek o tom, jak v Obsidian Entertainment pečlivě pracují na svém doposud největším updatu pro jejich povedený survival Grounded, jenž si můžete v předběžném přístupu zahrát na Steamu či v rámci Xbox Game Preview?

Tak právě tato aktualizace právě vychází pro všechny smrtelníky (předtím byla dostupná pouze v rámci testování), což oznamuje další z řady velice vtipných ukázek, která opět oplývá vtipem a nadhledem (narážka na Čelisti hned na začátku je skvělá). Ukázku naleznete výše.

Každopádně pokud jste náš starší článek nečetli, tak vězte, že update je pojmenován podle lokace, kterou přidává, jíž je Koi Pond (Jezírko Koi).

Jak jste již určitě vytušili, v něm naleznete různé druhy fauny i flóry, kdy na vás například budou čekat roztomilí pulci, ale také nebezpečný kapr koi a pavouci, jenž se dokáží potápět (protože ti pavouci za vámi jednoduše musí všude).

Pro průzkum života pod hladinou se nicméně budete muset vystrojit speciálním vybavením (potápěcí maska, rebreather, ploutve), umožňujícím vám pod ní setrvat dostatečně dlouho, abyste mohli nalézt místní tajemnou laboratoř.

Společně s tím přichází na řadu i další nové vybavení, jako je třeba podvodní lucerna, kostěný trojzubec či kvalitní brnění z šupin kapra koi. Samozřejmě také přišla řada na opravu skutečně velkého množství různých chyb.

Pro podrobnější přehled můžete zhlédnout vývojářský vlog níže.

Společně s vydáním aktualizace se Grounded taktéž dočkalo překonání jednoho velkého a významného milníku svého života, kdy tato příjemná survival záležitost překonala hranici pěti miliónů hráčů, což už je skutečně slušné číslo.

Na oslavu dosažení této hranice si jeden z členů Xbox Game Studios, Marcus Morgan, nechal udělat tetování robůtka BURG.La (ach ty sázky).

Nicméně video níže není jen o tomto tetování, jelikož se zde dozvíme i pár dalších střípků informací o tom, jak tento robůtek spatřil světlo světa.

Včera navíc vyšly dvě nové konzole od Microsoftu v podobě Xbox Series X a S, pro které je hra již od včerejšího dne optimalizována, takže se jejich majitelé mohou těšit na hladší běh (4K a 60 FPS na Xku / 1080p a 60 FPS na Sku) a zároveň na trochu hezčí grafiku.

Grounded můžete pořídit v obchodě Microsoft Store a Steam (v prvním jmenovaném za 749 Kč a v druhém za 29,99 eur), ale zároveň je titul součástí předplatného Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama