České hry bojují o vítězství v soutěži The Steam Awards
Arma 3 Novinka České hry bojují o vítězství v soutěži The Steam Awards

České hry bojují o vítězství v soutěži The Steam Awards

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

6
Platformy Windows PC

Podpořte české vývojáře a jejich hry.

Reklama

Udílení cen The Steam Awards už nám pomalu klepe na dveře a letošní pátý ročník bude vyhlašovat nejlepší hry dostupné na digitální platformě Steam rovnou v deseti kategoriích. A právě v této soutěži bojují i některé české hry, jako je například Kingdom Come: Deliverance, Arma 3, či DayZ.

"Kingdome Come: Deliverance by nikdy nebylo možné bez velkorysé pomoci od vás! Roky vývoje a odhodlání lze nyní poctít vaší podporou znovu. Pomozte nám vyhrát kategorii „Labor of Love“ tím, že nám dáte svůj hlas."

Kingdom Come: Deliverance je realistické a historické RPG z pohledu první osoby a zároveň první hrou z dílny studia Warhorse studios. V roce 2017 byla tato hra na německém Gamescomu oceněna nejlepší PC hrou na veletrhu. Rovněž získala 3. místo v anketě Křišťálová lupa v roce 2014 v kategorii Globální projekty českých tvůrců. Dobrodružství kovářského synka Jindry bylo hráči kladně přijato, což potvrzuje i nedávné oznámení Warhorse Studios o tom, že Kingdom Come: Deliverance prodalo 3 milióny kopií. Podpořit hru v kategorii "Labor of Love" (v češtině kategorie "Nesmrtelná hra") můžete na stránkách Steamu.

Ve stejné kategorii bojuje i další české studio, tentokrát brněnské Bohemia Interactive, a to se svými hrami Arma 3 a DayZ.

DayZ vzniklo jako modifikace pro Arma 2, a právě DayZ výrazně zvýšilo prodeje Army. Jedná se o MMO hru s otevřeným světem a nádechem survival hororu. Hráč se v ní nachází ve fiktivní zemi Chernarus, která je inspirovaná okolím města Ústí nad Labem. Všichni obyvatelé této oblasti se infikovali neznámým virem a stali se z nich kanibalové. Hra DayZ vyhrála v kategorii "People's Choice" magazínu IGN na Gamescomu v roce 2013. V roce 2014 získala ocenění Golden Joystick Awards za nejlepší indie hru a nejlepší originální hru.

Spousty ocenění dostala i realistická vojenská taktická střílečka a pokračování úspěšné Arma série, Arma 3. Magazín PC Gamer vybral hru jako simulační hru roku. Arma 3 také získala Cenu české hry roku 2013 za technologický přínos pro české videohry a byla zvolena nejlepší českou videohrou roku 2013. V roce 2019 bylo oznámeno, že se hry prodalo přes 5 miliónů kopií.

Pokud by jste chtěli vidět v boji o vítězství i jiné české hry, stále můžete tu svoji nominovat do 1. prosince skrze webovou stránku Steamu. Vyhlášení vítězů proběhne 3. ledna. The Steam Awards je spojené s nákupními svátky Black Friday a Cyber Monday a kromě dobrého pocitu z rozhodování o finalistech, dostanete také speciální odznak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama