Control Novinka Next-gen verze hry Control má datum vydání

Next-gen verze hry Control má datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Na výběr bude režim kvality a výkonu.

Reklama

O hře Control od finského studia Remedy jsme nedávno psali v souvislosti s tím, že prodeje překonaly hranici 2 milionů kopií. Nyní přišli vývojáři s informací, kdy se dočkáme očekávaného a zároveň velmi kontroverzního next-gen upgradu. Už od jeho oznámení totiž víme, že zdarma upgrade obdržíte, pouze pokud máte zakoupenou Ultimate edici. Jestli máte jakoukoli jinou (klidně i hru se všemi DLC, dokoupenými ať už zvlášť nebo v rámci Season Passu), budete si muset hru koupit znova.

A co upgrade nabídne? Pochopitelně lepší grafiku. Ani v případě této hry se však nevyhneme nutnosti volit si mezi dvěma módy. Na výběr bude režim výkonu, v němž hra poběží na 60 snímků za sekundu, a režim kvality, který sice nabídne ray-tracing, ale budete si muset vystačit se 30 FPS. Hra bude k dispozici na všech nových konzolích (PlayStation 5 a Xbox Series X/S) od 2. února příštího roku, kdy se začne prodávat digitální verze. Pokud byste si chtěli koupit fyzickou kopii, budete muset čekat o měsíc déle, tedy do 2. března.

V souvislosti s Remedy se objevila ještě jedna zajímavá zpráva. Sam Lake totiž na sociálních sítích sdílel fotku, kde drží svazek papírů, na kterém je napsaný příběh pro další velkou hru od tohoto studia. Tedy alespoň jeho první verze. To, že Remedy pracuje hned na několika projektech, už víme nějakou dobu, ale stále jsme se nedočkali žádného oficiálního oznámení. Dokončení příběhu jedné z her však značí, že jsme k němu zase o krok blíže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama