Returnal Novinka Nové záběry z Returnal

Nové záběry z Returnal

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy PlayStation PlayStation 5

Nastíněno také bylo využití ovladače DualSense.

Reklama

Returnal je chystanou PlayStation 5 exkluzivitou od studia Housemarque, stojící třeba za skvělou PS4 launchovkou Resogun či za Nex Machina.

Jejich nejnovější počin je však pravděpodobně tím nejambicióznějším projektem studia, jenž by v sobě měl správně zužitkovat již letité zkušenosti tohoto celku.

V něm se vžijeme do role astronautky Selene, která ztroskotá na nepřátelské planetě, přičemž se zasekne v časové smyčce, díky níž po každé smrti začíná od začátku.

Proto se budou muset hráči adaptovat, učit se jednotlivé mechaniky a vyšperkovat své schopnosti střelby, aby se společně se Selene z této smyčky dostali.

Vývojáři posléze natáčejí svůj vlastní podcast s názvem HouseCast, kde tvůrci tento projekt zase trochu více rozebírají.

Včera posléze vyšla již jeho třetí epizoda (v náhledu), která nabízí zase nějaké ty záběry ze samotné hry, přičemž nás ředitel hry, Harry Krueger, i lehce seznamuje s využitím schopností nového ovladače DualSense.

Ten samozřejmě nabídne haptickou odezvu, avšak možná ještě o trochu více se počítá s adaptivními spouštěmi, kdy třeba při zmáčknutí L2 do poloviny budete mířit, zatímco plný stisk vám umožní přepínat mezi alternativními módy střelby.

Pokud by vám nicméně takové ovládání nevyhovovalo, tak nás tvůrci ujistili, že je kdykoliv možné využití jednotlivých tlačítek změnit.

Kromě toho se můžeme těšit ale i na podporu 3D audia.

Jestli vás zajímají i předchozí dvě epizody tohoto podcastu, tak druhou epizodu můžete zhlédnout níže a tu první naleznete na tomto odkazu.

Returnal vyjde 19. března exkluzivně na PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama