Abandoned Novinka Nově oznámená ambiciózní hororovka Abandoned vyjde exkluzivně na PS5

Nově oznámená ambiciózní hororovka Abandoned vyjde exkluzivně na PS5

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Vývojáři slibují filmové vyprávění a realistickou hratelnost.

Reklama

Sony a vývojáři ze studia Blue Box oznámili nový titul s názvem Abandoned. Půjde o survival horor z pohledu první osoby. Hra má nabídnout propracovaný otevřený svět a realistické survival prvky.

Abandoned vzniká v malém nezávislém studiu Blue Box, které sídlí v Nizozemsku. Ve hře nás čeká příběh Jasona Longfielda, jenž byl unesen a následně ponechán napospas v opuštěném lese.

Cílem je útěk. Podle šéfa vývoje Hasana Kahramana, který hlavní prvky hry popsal na oficiálním PlayStation blogu, nabídne Abandoned osobní a zároveň uvěřitelný zážitek.

Po sprintu se má například postava zadýchávat, což ovlivní přesnost střelby. Samotné ovládání zbraní má být poté realisticky pomalé. Už z tohoto popisu si můžete odvodit, že rozhodně nepůjde o ten typ hororu, kde se nebudete moci bránit.

Hasan Kahraman však na druhou stranu dodává, že Abandoned nebude žádnou střílečkou, ve které byste pobíhali po lese a zabíjeli stovky nepřátel. Prim má hrát filmový styl vyprávění a pomalá taktičtější hratelnost.

Vývojáři chtějí využít možnosti 3D zvuk i ovladače DualSense. Pocítit máme například zásahy od nepřátel. Hra má na PS5 nabídnout nativní rozlišení 4K a 60 fps. Výsledkem by měla být realistická grafika, plynulé animace a minimum načítacích obrazovek.

Spojitost se Sony, lehce zvláštní teaser a málo informací o vývojářích u části hráčů vyvolalo podezření, zda za vším náhodou nestojí Hideo Kodžima. Autoři však tyto spekulace rázně utnuli oficiálním vyjádřením, ve kterém uvádí, že jejich hra ani tým nemá s Kodžimou nic společného.

Abandoned vyjde koncem letošního roku exkluzivně na PlayStation 5. Jak se vám hra líbí?

Nově oznámená ambiciózní hororovka Abandoned vyjde exkluzivně na PS5
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama