Přehled novinek z Japonska 19. týdne
Samurai Warriors 5 Novinka Přehled novinek z Japonska 19. týdne

Přehled novinek z Japonska 19. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Čeká vás nějaké MMO, bojovky, musou, ale i šarlatové anime.

Reklama

I dnešní přehled zpráv a novinek z Japonska snese na úvod několik krátkých zpráv. Naštěstí jsme se po tom relativně chudém minulém týdnu, vrátili do normálu.

Sakuna: Of Rice and Ruin se blíží k milionu. Podle společnosti Marvelous bylo k 31. březnu prodáno a vyskladněno více než 950 000 kopií.

Hry Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! se naopak prodalo a vyskladnilo již více než 3 milionu kopií. A to vyšla pro Switch 19. prosince 2020.

Demo detektivní adventury Tantei Bokumetsu bude v Japonsku dostupné od 13. května pro PlayStation 4 prostřednictvím obchodu PlayStation Store a pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda.

SINce Memories: Off the Starry Sky vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 26. srpna také v krabicové verzi (Amazon a Rakuten) a v prodeji bude také limitovaná edice.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom opět vypustil nové informace a screenshoty ze hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, které představují nové postavy (Risette Twinnings a Quatre Salison), města Langport a Basel, společnosti Marduk Total Security Company a Verne Industrial Company a systém Xipha .

Mezi novými postavami najdete Risette Twinings (20 let, ovládá pistole a Bladegear) pracuje ve společnosti Marduk Total Security Company. Je velmi společenská, zdvořilá a má roztomilý smysl pro humor. Na rozdíl od jejího půvabného vzhledu, má nadlidskou sílu, umí se pohybovat velmi rychle a je bojeschopná, takže občas předčí i ostřílené hrdiny.

Quatre Salision (15 let, používá Pulsegun a Orbal Drones) je mladý vědecký pracovník navštěvující magisterské studium na vědecké univerzitě. Jeho oborem je výzkum a vývoj Orbálních dronů, které využívají novou standardní umělou inteligenci Xipha, ale také pomáhá v laboratořích fyzikálního a biologického inženýrství. Má také silnou vazbu na observatoř, která je symbolem univerzity.

Langport je zářící obří přístavní město s výhledem na jižní moře, také přezdívané Naju, nacházející se v jižním Calvardu. V posledních letech se o něm často hovoří jako o "druhém srdci republiky". Kromě obchodních a nákupních čtvrtí, ve kterých se nacházejí moderní mrakodrapy, je známo jako "zářící hlavní město".

Průmyslové město Basilej leží na jihozápad od Calvardu. Zaměřuje se na přírodovědecký výzkum a je domovem Basel Science University, která se může pochlubit vlastní observatoří. Ve středověku zde existoval cech řemeslníků, který pomáhal vykovávat stroje a zařízení pro architekturu, zavlažování, průmysl a pro akademické pracovníky.

Společnost Marduk Total Security se zabývá obchodem s cennými papíry, sídlí v Oredu a je také PMC (private military company/soukromá vojenská společnost). Byla založena přibližně před 10 lety, původně nabízela bezpečnostní služby, ale v posledních letech své portfolium rozšířila a rovněž pokročila v oblasti vojenských operací.

Verne Industrial Company je velký výrobce nových technologií, sídlí ve strojírenském městě Basileji. Často se přirovnává k Empire's Reinford Group, ale vzhledem ke své průmyslově-akademické povaze je její vliv relativně malý.

Xipha je nová šestá generace taktického orbmentu, kolem svého uživatele nasazuje části etheru známého jako Shards. Při aktivaci různých funkcí pak s nimi umožňuje manipulovat. Xipha má také několik nových funkcí, které zvyšují schopnosti uživatelů jako je Hollow Cores (mění celkový výkon Xiphy), Arts Drivers (instalují různé orbální kouzla) a Shard Skills (ty se aktivují podle množství quartz).

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít v letošním roce na neohlášených platformách.


Swords of Legends Online

Gameforge se pochlubili novým trailerem na masivně multiplayerové online akční RPG Swords of Legends Online od studií Wangyuan Shengtang a Aurogon,, ve kterém představuje přetici dungeonů a raidy.

Prvním dungeonem je Yemo City ve Wuzhau. Je určen pro hráči, kteří se objeví v zóně Butianling a budou zde bojovat s naprosto šílenými válečníky Wu Yeyu z The Royal Court of Wuzhao. Ten se nechází poblíž Yinsheng Spring - svatyně Boha mrtvých. Jde o náročný vstupní dungeon pro hráče na úrovni 13 a vyšší.

Frostbitten Path leží pod horami pevnosti Qingliangzhai v zóně vysočiny Weichuan. Jde o labyrint sítě tunelů, kterou postavil Meijia, aby zajistil do údolí Xiongli bezpečnou cestu. Najdete zde velké démony, včetně děsivého pavouka Han Yi. Tento dungeon je určen pro pokročilejší hráče na úrovni 22 a vyšší.

Nightmare Temple of Mercy je svatyně, kde rozhodně není klid. Hráči, kteří přicestují do čtvrti Chang'an, najdou budovu zaplavenou zlým Qi, hlídající Sword of the Stranger, domov strašlivé noční můry. Nightmare může od pohledu připomínat Wu Rui, ale tato bytost je mnohem nebezpečnější a bude představovat smrtící výzvu. Tento dungeon je k dispozici hráčům na úrovni 18, kteří k němu získali přístup postupem v příběhu. Vyšší úrovně obtížnosti chrámu jsou určeny pro hráče na úrovni 37 a vyšší.

Vězení Chou je plné nejhorších zločinců v zemi. Jde o tajné podzemní vězení se zatopenými tunely, táhnoucí se všemi směry. Vězení, které se nachází v zóně okresu Jiangdu, je plné odporných příšer, spojených do skupiny pod vedením do bronzu oblečeného válečníka Tongpiho, který může ovládat sílu duší pěti živlů. Tento dungeon není pro slabé povahy a je určen pouze pro hráče na maximální úrovni.

Historie Raging River Ruins začala před 50 lety, kdy vypukla bitva mezi několika školami a sektami. Oltáře a chrámy v Jingdu, v zóně pastvin Shinaghuai, původně vytvořených sektou Devastator, byly strženy a zničeny a zůstaly po nich jen opuštěné ruiny. Každý válečník, který se odváží tyto ruiny prozkoumat, narazí na Spring Plague generála, mocného bojovníka vytvořeného Nuowuou. Jedná se o mimořádně náročnou zkoušku, určenou pouze pro hráče na nejvyšších levelech.

A Time of Legends PvE

Dungeon: Nightmare of Mercy - gameplay

Dungeon: Raging River Ruins - gameplay

Níže se ještě můžete podívat na příběhový trailer a nahlédnutí na lore hry.

Swords of Legends Online má letos v létě vyjít v Severní Americe, Latinské Americe a v Evropě pro PC prostřednictvím klienta Gameforge, Steamu a obchodu Epic Games.


Samurai Warriors 5

Koei Tecmo a vývojáři z Omega Force vydali trailer s ústřední melodií ze hry Samurai Warriors 5. Můžete v nm slyšet píseň One Nation od japonské chlapecké skupiny EXILE.

"Přístupoval jsem k této písni jako k pokusu přidat do světa Samurai Warriors ještě více krásy," uvedl v tiskové zprávě Šokiči Jagi ze skupiny Exile. "Abych vytvořil melodii, která by byla taky smutná, jsem se v ní snažil vyjádřit vzrušující aspekty příběhu a zároveň přidat dualitu základních emocionálních aspektů. Jsem velmi rád za tuto příležitost, že jsem mohl vytvořit píseň pro sérii s tak dlouhou historií."

Koei Tecmo navíc oznámila, že se na 27. května na 21:00 JST chystá čtvrtý oficiální live stream hry Samurai Warriors 5. Budete jej moci sledovat na YouTube.

Promluví v něm Šokiči, tvůrce ústřední melodie hry, živý hudební vstup členů skupiny EXILE a také nejnovější informace o hře. Dálu se zúčastní, Eiji Takemoto (dabér Katsuie Shibaty) a Hisaši Koinuma, producent hry Samurai Warriors 5.

Samurai Warriors 5 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Xbox One a Switch 24. června, následně 27. července pro PlayStation 4, Xbox One a Switch na západě a prostřednictvím Steamu celosvětově pro PC.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

V minulém týdnu prozradil časopis Weekly Jump další hratelnou postavu ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan a teď nám ji již potvrdil i vydavatel Aniplex a vývojáři z CyberConnect2. Jde o Šinobu Kocho, za kterou lze hrát v režimu Versus.

Šinobu je hmyzí Hašira z Demon Slayer Corps a bojuje pomocí Insect Breathing. Jde o milou ženu s věčným úsměvem na tváři, která s lidmi i démony zachází laskavě. Pohybuje se jako motýl.

Podle aktuálního Weekly Jump je další hratelnou postavou Kjojuro Rengoku.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC v letošním roce.

První díl mangy Zabiják démonů Krutost pak má po několika odkladech způsobených Lockdownem konečně vyjít 18. května.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Pro mne výborná zpráva! XSEED Games a Marvelous Europe vydají na západě městskou akci Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed pro PlayStation 4, Switch a přes Steam, GOG a Humble Store pro PC. V Severní Americe vyjde 20. července a 23. července v Evropě. V Japonsku vychází Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed pro PlayStation 4 a Switch již 20. května.

V online obchodě XSEED Games bude v prodeji speciální edice hry 10th Anniversary Edition. Podobně bude v prodeji digitální deluxe edice pro PlayStation 4 a Steam.

10th Anniversary Edition bude obsahovat maloobchodní verzi hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed, krabičku s exkluzivním designem, artbook v měkké vazbě s více než 96 stránkami ilustrací, povídkami a koncepty ze hry Akiba's Trip a originální soundtrack se 47 skladbami na dvou CD

PlayStation 4 Digital Deluxe Edition obsahuje hru Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed, digitální soundtrack (47 skladeb), exkluzivní téma pro PlayStation 4 a sadu 10 avatarů.

Digital Deluxe Edition pro PC obsahuje hru Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed, digitální soundtrack (47 skladeb) a digitální verzi 96 stránkového artbooku.


NEO: The World Ends with You

Dáme si ještě jednu městskou akci. Square Enix vypustil na svět úvodní filmeček a dvojici japonských reklam ke hře NEO: The World Ends with You.

Úvodní film

Japonskou verzi můžete najít zde.

Televizní reklama

Internetová reklama

NEO: The World Ends with You má vyjít celosvětově pro PlayStation 4 a Switch 27. července a někdy později v létě bude následovat PC verze, vydaná prostřednictvím Epic Games Store.


NieR Re[in]carnation

Square Enix společně s vývojáři ze studia Applibot oficiálně potvrdili vydání hry NieR Re[in]carnation na západě. Z nového traieru se dovídáme, že byla spuštěna předběžná registrace, pro iOS zařízení prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play.

NieR Re[in]carnation vyšla v Japonsku pro iOS a Android 18. února.


The King of Fighters XV

A jako obvykle. SNK, nový trailer, nové screenshoty, bojovka The King of Fighters XV, nová hratelná postava jménem Leonu Heidern (dabing Seiko Yoshidou).

The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro prozatím neohlášené platformy.


Guilty Gear: Strive

Arc System Works vydal v pořadí již 15 Starter Guide video s postavou Anji Mito v hlavní roli ze hry Guilty Gear: Strive. Jde vlastně o přilákání na druhý otevřený beta test, který bude probíhat od 13. do 16. května.

Guilty Gear: Strive má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC 11. června. Deluxe a Ultimate edice vám zajistí dřívější přístup k hraní a to již 8. června.


The Caligula Effect 2

FuRyu hlásí status Gold u akčního RPG The Caligula Effect 2 od studia Historia. Znamená to, že je vývoj dokončen a hra je připravena do výroby. Ilustrace níže byla nasdílena k připomenutí tohoto milníku.

The Caligula Effect 2 má pro PlayStation 4 a Switch vyjít v Japonsku 24. června a ke konci roku v Severní Americe a v Evropě.


 


Wing of Darkness

Vydavatelská společnost Clouded Leopard Entertainment a vývojáři z Production Exabilities vydali launch trailer k high-speed 3D střílečky Wing of Darkness.

Války mezi národy již prakticky nejsou klasickými konflikty mezi lidmi a staly se spíše bojem o přežití, protože lidstvo bojuje s úplně novým nepřítelem. Objevily se neidentifikované létající objekty označované jako Blankers a jedinou dostatečně silnou zbraní v boji proti nim je takzvaný Held System. Ovládat je mohou Frauleiny a ty jsou poslední nadějí lidstva. Pokud nebudeme bojovat, lidstvo je odsouzeno k zániku.

Wing of Darkness vychází celosvětově digitálně pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC a to 3. června. V omezeném množství se bude prodávat i fyzicky a to ve standardních a limitovaných edicích pro PlayStation 4 a Switch, ale pouze v Japonsku a Asii. Tato verze bude podporovat anglické, japonské, čínské (tradiční a zjednodušené), korejské, francouzské, italské, německé a španělské titulky a pouze japonský dabing.


Bustafellows

Vizuální otome román Bustafellows vyjde pro Switch a přes Steam pro PC 30. července na západě. PQube vydá tut hru od studua Extend ve verzi pro Switch také ve fyzické podobě.

Hrdinkou této romantiky s nádechem tajemstvím a s nebezpečnými vztahy je mladá nezávislá novinářka Teutu, která se vraždě jejího bratra rozhodne zajistit a udržovat pořádek a spravedlnost. Zapojí se do napínavého spiknutí o lásce, ztrátě, strachu a štěstí, při kterém se budete snažit zachránit život svým přátelům.

Na každém vašem rozhodnutí bude záležet. Při každé volně, i při vedlejších misích, odemkněte několik různých zakončení. Některé cesty povedou k romantice, jiné zase zase k záchraně přátel.


Kings of Paradise

Otome vizuální román Kings of Paradise od Voltage vychází prostřednictvím eShopu Nintenda 27. května pro Switch.

Králové sociální sféry, žijící v nejvyšším patře luxusního činžovního domu, si hlavní hrdinku, najali jako hospodyni. Najsou to obyčejní muži, ale ona se zrovna rozvedla a zůstala bez zaměstnaní, bez peněz a bez domova.


Valthirian Arc: Hero School Story 2

Letos v létě se na Steamu objeví v Early Access verzi RPG Valthirian Arc: Hero School Story 2, ve kterém budete budovat a udržovat v chodu školní budovu a veškeré procesy kolem.

Vydavatel PQube a vývojáři z Agate slibují, že Early Access verze bude za speciální cenu nabízet mnoho hodin zážitků. Slíbeny jsou pravidelné aktualizace, které budou postupně implementovat nové postavy, funkce, oblasti a mini hry.


ALTDEUS: Beyond Chronos

MyDearest ohlásili pro hru ALTDEUS: Beyond Chronos nový stahovatelný obsah v podobě DLC Episode Yamato. Začátkem června vyjde nejprve pro Oculus Quest 1 a 2.

V novém scénáři uvidíte některé známé scény z pohledu Yamata. Tentokrát se budete do nové bitvy vyrhat s mečem v kovových rukou v kokpitu Ares Makhie s novým přesvědčením. Tento stahovatelný obsah je ale silně spojn s jedním z konců hry a to s The Celestial Crade.

ALTDEUS: Beyond Chronos je nyní k dispozici pro PlayStation VR, SteamVR a Oculus Quest 1 a 2.


Cotton Reboot!

Beep vydali pro Cotton Reboot! nedávno ohlášenou aktualizaci 1.04, která přidává hratelné postavy Appli-Ke Pumpkin a Needle.

Kromě nových postav byla vylepšena viditelnost střel nepřátel, byla přidána možnost zapnout/vypnout signalizaci zásahu, byl změněn zvuk destrukce a bylo opraveno několik menších chyb.

Cotton Reboot! je nyní k dispozici v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch a má letos vyjít i na západě.


Djungarian Story

Pro odlehčení dnešního přehledu tady máme simulaci od společnosti Success, která se pochlubila šílenou simulací Djungarian Story, kde si můžete se svými domácími mazlíčky hrát a spřátelit se s nimi.

Djungarian Story má pro Switch vyjít 20. května.


Scarlet Nexus - Anime

1. července startuje anime Scarlet Nexus. Bandai Namco oznámilo, že se bude v Japonsku vysílat na Tokyo MX, BS11 a SUN-TV. Na tomto odkazu se můžete podívat na tvůrce anime a dabéry postav (ty jsou naštěstí také anglicky).


35 let Dragon Questu

Společnost Square Enix bude 26. května od 12:00 JST vysílat live stream Dragon Quest 35th Anniversary Special. Na YouTube jej budete moci sledovat v angličtině, japonštině, čínštině a korejštině.

"27. květen je Dragon Quest Day a na oslavu 35. výročí série vám přinášíme speciální vysílání, které představí všechny nejnovější informace o tom, co se děje ve světě Dragon Questu - a co ještě můžete čekat," uvedl Square Enix. "Poprvé v historii Dragon Questu nabídne pořad živý překled z japonštiny, aby mohli i naši mezinárodní fanoušci zůstat o vývoji v sérii Dragon Quest informováni. Nenechte si to ujít!"

Přehled novinek z Japonska 19. týdne

Vysílání se bude skládat ze dvou částí:

Část 1: Dragon Quest Day - poslední novinky: nezávislá hlasatelka Nacumi Uga přinese nejnovější informace o titulech série Dragon Quest a o předmětech k 35. výročí:

  • Dragon Quest X Online
  • Dragon Quest Walk
  • Dragon Quest Tact
  • Dragon Quest of the Stars
  • Dragon Quest Monsters: Super Light
  • Dragon Quest Rivals Ace
  • Dragon Quest: The Adventure of Dai series
  • Dragon Quest series official goods
  • Dragon Quest: Great Demon Lord Zoma and the Island of Beginnings attraction

Část 2: Dragon Quest Series Latest Lineup

Talk show pořádaná hercem JOY s tvůrcem Dragon Questu a herním designérem Juji Horiim, při které oznámí nejnovější sestavu titulů série Dragon Quest.

Všeobecně je známo, že právě probíhá vývoj následujících her:

  • Dragon Quest XII (TBA)
  • Dragon Quest Monsters New Title (TBA)
  • Dragon Quest The Adventure of Dai: A Hero's Bonds (iOS, Android)
  • Infinity Strash - Dragon Quest: The Adventure of Dai (konzole)

Pro zajímavost, prvním titulem série byl Dragon Quest, vydaný v Japonsku pro Famicom 27. května 1986.


Ochranné známky

Společnost Square Enix si 15. dubna podala v Japonsku ochrannou známku na Shi-San-Sei Million Arthur (Fortune Million Arthur). Série Million Arthur začala v roce 2012 a od té doby obsahuje nejen hry, ale i mangu a anime:

  • Kaku-San-Sei Million Arthur (iOS, Android, PS Vita, 3DS, Kindle Fire) - duben 2012
  • Jaku-San-Sei Million Arthur (manga) - vycházela od 2012 do 2019
  • Kai-Ri-Sei Million Arthur (iOS, Android) - listopad 2014
  • Million Arthur Extasis (iOS, Android, PC) - březen 2015
  • Jaku-San-Sei Million Arthur (anime) - vysíláno od 2015 do 2019
  • Kai-Ri-Sei Million Arthur VR (PlayStation VR, PC) - květen 2017
  • Million Arthur: Arcana Blood (Arcade, PlayStation 4, PC) - listopad 2017
  • Han-Gyaku-Sei Million Arthur (iOS, Android) - březen 2018
  • Kou-Kyou-Sei Million Arthur (iOS, Android) - říjen 2018

Stránku série Million Arthur najdete zde.

Dále si společnost Sony Interactive Entertainment podala v Japonsku 21. dubna ochrannou známku na Soho Engine. V Evropě byla tato značka zaregistrována již v říjnu 2020.

Nakonec je tu společnost Bandai Namco Entertainment, které si zaregistrovala ochrannou známkou na SaiSuta, což je pravděpodobně zkrácenina nějakého dalšího titulu. Například DereSute je zkrácenina mobilní hry The Idolmaster: Cinderella Girls Starlight Stage.


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 19. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind + The Missing Heir (Switch) – vychází celosvětově
  • MotoGP 21 (PS4) – k dispozici celosvětově
  • Pathfinder: Kingmaker (PS4) – k dispozici celosvětově
  • Subnautica + Subnautica: Below Zero (Switch) – vychází celosvětově
  • Subnautica: Below Zero (PS5, PS4) – vychází celosvětově, Severní Amerika a Evropa (PS5, Xbox Series/One, PS4)

Pouze digitálně

  • .cat (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Destrobots (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Exodemon (Switch)– vychází celosvětově
  • Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind (Switch) – vychází celosvětově
  • Famicom Detective Club: The Missing Heir (Switch) – vychází celosvětově
  • Fire: Ungh’s Quest (Switch) – vychází celosvětově
  • Grand Prix Racing (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Ninja Epic Adventure (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Kropki 8 (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Lost Ruins (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Mass Effect Legendary Edition (PS4, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • MotoGP 21 (PS5, Xbox Series, Xbox One, Switch) – k dispozici celosvětově
  • Pathfinder: Kingmaker (Xbox One, PC [DMM Games]) – k dispozici celosvětově
  • Subnautica (Switch) – vychází celosvětově
  • Subnautica: Below Zero (Xbox Series, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1693

  • Angelique Luminarise (Switch) – 9/8/10/9 [36/40]
  • MLB The Show 21 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 7/8/8/8 [31/40]
  • Uncharted Waters IV with Power-Up Kit HD Version (Switch) – 7/8/8/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 26. dubna do 9. května 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. New Pokemon Snap (Switch) – 194 385 ks (novinka)
  2. Monster Hunter Rise (Switch) – 171 067 ks (2 141 438 ks)
  3. Resident Evil Village (PlayStation 4) – 111 171 ks (novinka)
  4. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch) – 53 347 ks (728 009 ks)
  5. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 42 348 ks (2 167 409 ks)
  6. Resident Evil Village (PlayStation 5) – 38 713 ks (novinka)
  7. NieR Replicant ver.1.22474487139… (PlayStation 4) – 37 824 ks (146 662 ks)
  8. Ring Fit Adventure (Switch) – 31 47 ks (2 554 184 ks)
  9. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 31 045 ks (3 824 997 ks)
  10. Minecraft (Switch) – 29 549 ks (1 940 130 ks)

Hardware

  1. Switch – 170 898 ks (15 981 320 ks)
  2. Switch Lite – 65 130 ks (3 771 281 ks)
  3. PlayStation 5 – 44 960 ks (595 871 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 8 680 ks (116 547 ks)
  5. PlayStation 4 – 2 584 ks (7 783 139 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 1 027 ks (1 163 587 ks)
  7. Xbox Series X – 808 ks (32 060 ks)
  8. Xbox Series S – 399 ks (10 537 ks)

Nejkrásnější chrámy - 今宮神社/Imamiya Jinja

Božstva zasvěcená v této svatyni jsou strážci dlouhého života, dobrého zdraví a vytváření kvalitnách vztahů. Co ale dělá tuto svatyni výjimečnou je příběh ženy, která se vdala do bohaté rodiny a této svatyni hodně pomohla. Říká se o ní, že je dcerou kupce, ale pracovala jako služebná pro jednu z šogunových konkubín. Sama se stala jeho konkubínou a také matkou dalšího šóguna.

Oficiální stránky svatyně jsou zde. Najdete ji asi minutu chůze od zastávky Imamija Džindža na trase městského autobusu č.46. Adresa je 21 Murasakino Imamiya-cho, Kita-ku, Kyoto-shi, Kyoto.

A pokud máte rádi moči, doporučuju ještě toto video.

Zdroj: Square Enix, Weekly Jump, Aniplex, Success, Ryokutya2089., Arc System Works, Beep, Gameforge, PQube, SNK, Koei Tecmo, PQube, XSEED Games, Marvelous Europe, FuRyu, MyDearest, Clouded Leopard Entertainment, Falcom, Voltage

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama