Přehled novinek z Japonska 32. týdne
Fantasian Novinka Přehled novinek z Japonska 32. týdne

Přehled novinek z Japonska 32. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes na vás čekají silné značky ale i menší zajímavé projekty.

Reklama

Dnešní přehled nabízí opět velké množství rozličných her, tak jak jsme doposud zvyklí. Což samozřejmě znamená, že je nabušený zajímavými informacemi. Bohužel se ale nedočkáte některých pravidelných rubrik na konci novinkového přehledu, protože "mé" pravidelné zdroje zůstaly přes týden totálně vyschlé. Doufám ale, že tento výpadek zvládnete a já jen připomínám, že se tento týden na Netflixu objevil filmový Monster Hunter jako Lovec příšer: Legendy cechu a také remake Shaman kinga jako Král šamanů.

Krátké zprávy:

  • High-speed 3D akční hra Ultra Age vyjde vyjde v Japonsku fyzicky i digitálně pro PlayStation 4 a Switch 7. října. Zprávu potvrdil prodejce Biccamera svou nabídkou hry. Vydává ji společnost Dangen Entertainment a Intragames a vyvíjí korejská studia Next Stage a Visual Dart. V plánu je také digitální celosvětové vydání.
  • Pokémoni se už rozšířili na další sociální sítě. Spuštěn byl totiž oficiální japonský Pokémon účet na TikToku. Jak si asi dovedete představit, bude obsahovat krátká videa s postavami série a další informace.
  • Castlevania: Grimoire of Souls byla oznámena pro iOS v dubnu 2018, v Kanadě byla vydána v září 2019 a o rok později z obchodu odstraněna. Konami ji nakonec vydá "již brzy" přes Apple Arcade pro iOS, tvOS a Mac.
  • Společnost Kawada vydala novou Nanoblock sérii s Kirbym. Jedná se o klasické neprůhledné sáčky edice Mini Nano, prodávané za 660 jenů (asi 135 Kč) a od září bude v prodeji šest různých modelů, tři jsou varianty Kirbyho a další tři jsou známí nepřátelé.
  • Amazon Prime nakonec připraví pro film Rebuild of Evangelion celkem 11 dabingů. Nový japonský trailer krátce shrnuje momenty z filmů a to rovnou v různých jazycích: kromě japonštiny a angličtiny také brazilskou portugalštinu, kastilskou španělštinu, čínštinu, francouzštinu, němčinu, hindštinu, italštinu, korejštinu a španělštinu.

Blue Reflection: Second Light

Koei Tecmo uveřejnil nový nový trailer a 35 minut z live hraní hry Blue Reflection: Second Light od Gustu.

Trailer nám tak trochu ukazuje, jak se budou s ostatními postavami budovat vztahy, dále některé z činností, které budete při hraní provádět a také bitvy. Můžete si prohlédnout hlavní hrdinku hry Blue Reflection: Second Light Ao Hoshizaki, která se ocitne v novém světě společně s Kokoro Utsubou a Renou Miyauchi.

Trailer prezentuje komunikaci s jinými postavami (Yuki Kinjo a Hinako Shirai) a také jejich pocity z nového, jiného místa, kde se teď nachází. Uvidíme taky crafting systém, rozvoj a rozšiřování akademie, příjem žádostí na mise, setkávání se, průzkum Heartscape a souboje.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Gameplay

  • od 42:04 do 50:18 - Gameplay č. 1
  • od 51:47 do 1:11:03 - Gameplay č. 2
  • od 1:12:37 do 1:14:56 - Gameplay č. 3
  • od 1:15:40 do 1:20:54 - Gameplay č. 4

Blue Reflection: Second Light vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 21. října a v Severní Americe a v Evropě pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 9. listopadu.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Aniplex vydal třetí oficiální trailer ke hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles od studia CyberConnect2, který vzevrubněji představuje herní režim Versus.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyjde pro PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X a prostřednictvím služby Steam pro PC 15. října. Předobjednat ji můžete v obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk. Zároveň nezapomeňte, že tento měsíc vychází již třetí manga Zabijáka démonů.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom vydal nové informace doprovázené screenshoty představující další tři postavy ze hry Legend of Heroes: Kuro no Kiseki.

Prvním je Cao Lee, věk 29 a výška 177 cm, který je vysoce postaveným členem Heiyue, největšího syndikátu republiky z podsvětí, a také je to mistr v bojových umění stylu Moonflower. Je držitelem titulu White Orchid Dragon, je velmi inteligentní a vždy upřednostní osobní zisky.

Má silné vazby na rodinu Lu a je mezi Východní společností lídrem. Jedná se také o generálního ředitelem Heiyue Trading, což ho staví do pozice ze které může profitovat z Crossbellu i z Erebonie.

Mafiánskou organizaci Armata považuje za hrozbu, protože nedodržuje pravidla podsvětí a začíná brát věci do svých rukou.

Kurogane, věk 38 a výška 191 cm, je mohutný maskovaný muž a sluha Shizuny, druhého velitele samurajské skupiny Ikaruga. Shizunu oslovuje jako "jeho výsost". Je přesně to, čemu lidé z východu říkají šinobi a vyvolává kolem sebe auru skutečně silného válečníka, který přežil velké množství bitev.

I když má Ikaruga hodně zkušených mistrů v ovládání katany a ve stealthu pohybu, je Kuroganovo takřka nadlidské tělo, v kombinaci s jeho bojovým uměním a vypilovanými techniky v používání skrytých zbraní ve stylu Hazy Moon, nepříjemně silným protivníkem.

Grimcats the Phantom Thief, věk a výška jsou neznámé. Jde o tajemnou zlodějku, o které se v Calvardu v posledních pár letech mluvilo s respektem a potají. Není o ní vlastně nic známo kromě toho, že je to žena štíhlé postavy s vynikajícími bojovými schopnostmi.

Mezi lidmi se stala populární, protože krade pouze od zkorumpovaných politiků a státních úředníků, korporací a mafii, tedy od těch, kteří profitují z nelegálních činností. Některé časopisy a noviny, publikující drby, o ní dokonce napsaly speciální články.

Kromě Grimcats se ale objevují další zvěsti o postavách, jako je například Phantom Thief B, který se objevuje po celém kontinentu, a městský legendární zabiják východní čtvrti Silver. V posledních letech ale nebyly od těchto maskovaných postav pozorovány žádné zvláštní akce.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki vychází v Japonsku pro PlayStation 4 již 30. září.


Fantasian

Druhá část hry Fantasian vyšla pro Apple Arcade (Mac, iOS a tvOS) v pátek 13. srpna.

Vývojáři z Mistwalkeru popisují druhou část "více řízenou úkoly", než byla ta první. Její dokončení by mělo zabrat 40 až 60 hodin a mezi novými funkcemi najdete třeba možnost vyměnit členy skupiny uprostřed bitvy, Growth Map, přibližně 50 nových ručně vyráběných dioramat a 34 nových skladeb od Nobuy Uematsy.

Příběhový trailer

Nové funkce

První část hry Fantasian vyšla 1. dubna.


Metal Slug Tactics

Metal Slug Tactics od Leikir Studia nakonec dorazí, podle vydavatelské společnosti Dotemu, také na konzoli Switch a to společně s dříve oznámenou PC verzí vydanou přes Steam.

Dotemu pak ještě vydali nový trailer, ve kterém se Marco, Eri, Fio a Tarma vydávají ze své základny do boje. Objeví se známý arzenál zbraní včetně těžkého kulometu a SVX-15D Slugnoid mecha a těšit se můžete také na setkání s impozantním bossem Aeshi Nero.


Yurukill: The Calumniation Games

I IzanagiGames se připojili k velké škále vydavatelů, kteří nás pravidelně zásobují představením jednotlivých postav z chystaných her. Dnes se můžete seznámit s dalšími charaktery ze hry Yurukill: The Calumniation Games od studia G.rev.

Prvním z postav je Futa Yamada (dabing Subaru Kimurou), který je starším z dvojčat, shledaných vinnými v případu loupežné vraždy. Na první pohled vypadá dost tupě a často se schyluje k násilí, ale najdete u něj i laskavou a starostlivou stránku. Před nástupem na střední školu byl po výbuchu násilí poslán do záchytného centra pro mládež. Díky tomu se odcizil svému mladšímu bratrovi. Trvá na tom, že je nevinný a hodlá společně se svým dvojčetem vyhrát Yurukill Games.

Tím druhým bratrem je Raita Yamada (dabing Yuma Uchida). I tento mladší z dvojčat byl shledán vinným z loupežné vraždy, ale na rozdíl od svého staršího bratra, který se snadno rozčílí, je Raita klidný a jemný. Před uvězněním byl zaměstnán u prestižní společnosti a také tvrdí, že byl obviněn falešně.

Nakonec je tady Kagura (dabing Rie Takahashi), zdánlivě šílená teenagerka se zálibou ve slangu. Je veselá a uvolněná a tvrdí, že se účastní Yurukill Games proto, aby zbohatla. Když se dozvěděla, že byli Futa a Raita odsouzeni za vraždu, vůbec ji to nezajímalo.

Aby toho nebylo málo, máme tady ještě jeden trailer na Yurukill: The Calumniation Games s názvem Death Dealing Duo. Jde o tým složený z vězňů Futy Yamady a Raita Yamady, o kterých již víte, že byli shledáni vinnými z loupežné vraždy a odsouzeni na 78 let vězení, a kata v podobě veselé, pohodové a bláznové Kagury Kagutsuchi.

IzanagiGames ještě koncem týdne vypustili několik nových informací a screenshoty ze hry Yurukill: The Calumniation Games, ne kterých trochu víc představili její systémy.

Hlavní příběh hry se skládá z kapitol, z nichž každá nabídne jinou skupinu postav. Prostřednictvím nich se hráči seznámí s rozvětveným příběhem a odhalí záhadu incidentů, díky kterým pochopí co se skrývá za vznikem a fungováním Yurukill Landu.

V adventurních částech (ADV) budete prozkoumávat zajímavosti a odhalovat stopy, které vám pomohou vyřešit různá puzzle. Jednotlivé týmy budou muset v Yurukill Games přežít různé atrakce a dokumenty, které získáte řešením hádanek, budou klíčem k odhalení tajemství.

V akčních částech (STG) budete používat špičkovou BR (Brain Reality) technologii vyvinutou společností Yurukill, Inc. Vězni a jejich popravčí budou ve virtuální realitě generované BR pilotovat stíhačky Yurukill. Vězni musí vsadit svůj život a odhalit skutečnou podstatu incidentů, ze kterých jsou obviněni. Zde půjde obtížnost upravit pro hráče, kteří se chtějí soustředit pouze na příběh.

Hra nabídne také režim Score Attack. Ten odemknete při plnění hlavního příběhu a dostanete zde na výběr různé stage, kterými jste již prošli, bojovníka/vězně a stíhačku Yurukill. Každá postava má vlastní triky a můžete tak vyzkoušet různé herní styly.

Yurukill: The Calumniation Games vychází pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC na jaře příštího roku.


Touken Ranbu Musou

Vydavatelské společnost DMM Games a Nitroplus oznámily akční hru Touken Ranbu Musou od vývojářů z Omega Force a Ruby Party. Vyjít by měla pro Switch a pro PC (přes DMM Games Player).

Touken Ranbu Musou je první konzolová hra ze série Touken Ranbu. Tato simulace boje a tréningu šermu se prozatím držela pouze na PC jako Touken Ranbu Online. Za vývojem stojí Omega Force a Ruby Party od společnosti Koei Tecmo, které obvykle pracují na akčních a otome hrách.

Hráči si teď budou moci 3D svět Touken Ranbu ve stylu série Warriors (Musou). Děj je zasazen do japonského historického období Válčících států a ve hře se objeví celkem 15 šermířů z Touken Ranbu Online včetně Mikazuki Munechika.

Více informací o Touken Ranbu Musou bude oznámeno 18. srpna. Prozatím můžete aspoň navštívit teaser stránky.


Faith of Danschant: Hereafter

Ani dnes si neodpustíme krátkou návštěvu mimo japonské ostrovy a díky společnosti Wangyuan Shengtang se můžeme podívat na 12 minut dlouhý gameplay trailer z chystaného akčního RPG Faith of Danschant: Hereafter od studia Joyfun Game.

Tato hra je pokračováním RPG Faith of Danschant z roku 2017 a je také inspirovaná čínskou mytologií. Lákadlem mají být čínská bojová umění a boj s meči. Hru pohání Unreal Engine a vývojáři také implementovali NVIDIA RTX Ray Tracing a podporu nejnovější DLSS technologie.

Faith of Danschant: Dále je ve vývoji pro konzole a PC, ale o které konkrétní konzole se jedná a jaké bude její datum vydání zatím neznáme.


Arashi: Castles of Sin

Endeavour One oznámili vydání stealth akční sandboxové hry Arashi: Castles of Sin, která vyšla 10. srpna pro PlayStation VR. Sice nejde o japonský titul, vývojáři pochází ze Seattlu, ale svých charakterem zde pěkně zapadá.

Přenesete se totiž do feudálního Japonska do období, kdy zemi vládne chaos způsobený temným spiknutím. Stanete se jedním ze stínů a vydáte se na cestu spravedlnosti jako šinobi Kenshiro, poslední přeživší syn šlechtického rodu Arashi.

Klíčovými vlastnostmi je pohyb ve stínech a nenápadná likvidace nepřátele. Pro pohyb jsou ideální střechy, dostat se do velkých výšek a udeřit shora.

Ve výbavě budete mít arzenál autentických japonských zbraní z feudální éry a na pomoc vám budou rady a instinkty vašeho věrného vlčího společníka Harua.


The King of Fighters XV

Novým trailerem a screenshoty nám dnes SNK představili další hratelnou postavu ze hry The King of Fighters XV. Tentokrát jde o Antonova (dabing Moriyuki Hishidou), který s dříve odhaleným Ramonem a Kingem of Dinosaurs tvoří devátý tým hry, Team G.A.W. (Galaxy Anthon Wrestling).

The King of Fighters XV má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store vyjít v prvním kvartále příštího roku.


Granblue Fantasy: Versus

Cygames oznámili nový přídavek do hry Granblue Fantasy: Versus od Arc System Works. Jedná se o DLC s hratelnou postavou jménem Vira (dabing Asami Imai), která by se měla dát stáhnout někdy v prosinci.

Vira vyrostla v městě-pevnosti Albion Citadel po boku Kataliny, kterou milovala jako sestru a uctívala ji jako modlu. Vira proto kráčela ve stopách Kataliny a rychle se zlepšovala v ovládání meče a různých bojových taktik, až se stala mistrem.

Uctívání Kataliny ale přerostlo ve smrtelnou posedlost a když Katalina záměrně v souboji s Virou o titul Lord Commander prohrála, uvázla mladší žena v Albionu, zatímco osoba kterou nejvíce zbožňovala, odplula do nekonečné modré oblohy.

Více informací o stylu boje Viry budou oznámeny později.


Melty Blood: Typ Lumina

Project Lumina vydali nový trailer k bojovce Melty Blood: Typ Lumina představující již delší dobu známou hratelnou postavu jménem Hisui (dabing Kana Ichinose) a Kohaku (dabing Yuuki Kuwahara).

Hisui je tichá a oddaná služebná rodiny Tohno, zodpovědná za domácí práce (kromě vaření) a péči o Shiki. Je to mladší dvojče Kohaku a na rozdíl od své sestry je známá tím, že nosí modernější a netradiční oblečení. Vyniká v rychlých útocích a můžete s ní hrát trochu víc techničtějším stylem díky možnostem používat pasti. V boji používá nástrojů pro úklid a vaření.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Kohaku je dívka, která svým úsměvem vždy rozjasní domov rodiny Tohno. Pro tuto rodinu pracují se sestrou od mládí, ale na rozdíl od ní se obléká do zástěry a klasického kimona. Kromě pomáhání Akiha dělá všechny domácí práce a pečuje o zahradu. Díky farmaceutickým znalostem je zodpovědná za Shiki, když onemocní. Je také prakticky pořád veselá, vždy ochotná pomoci a neustále se usmívá.

Kohaku je klasickým tricksterem s dlouhým dosahem útoků a díky pastím a útokům, které dokáže rozpoutat ve vlnách, má v boji velkou svobodu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina vychází celosvětově 30. září pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Smashing the Battle: Ghost Soul

Společnost Eastasiasoft nakonec bude na západě distribuovat fyzické edice hry Smashing the Battle: Ghost Soul pro PlayStation 4 a Switch. Předobjednávky odstartovaly prostřednictvím obchodu Play-Asia 12. srpna. Standardní edice je dispozici pouze pro Switch, zatímco limitovaná edice je dostupná pro obě konzole, ale množství je omezeno na 2 000 kopií pro Switch a 1 000 kopií pro PlayStation 4.

Přehled novinek z Japonska 32. týdne

Smashing the Battle: Ghost Soul je akční adventura hack'n'slash typu, která obsahuje celou původní hru a také nové pokračování. Poprvé vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v loni prosinci a potom letos v březnu v Severní Americe. Verze pro Switch má v Japonsku vyjít 19. srpna.

Smashing the Battle se v podobě Ghost Soul vrací s novou aktualizací, která obsahuje nové příběhové rozšíření a postavy. Bojujete proti robotům za použití standardních i kombo útoků. Zničením nepřítele se vám otevře cesta vpřed a útokem na nepřítele můžete získat skill body, které vám pak následně umožní použít likvidační útoky na velké skupiny nepřátel.

Po dokončení každé fáze můžete použít nashromážděné mince k posílení své postavy. Mince můžete použít také k nákupu různých kostýmů s různými schopnostmi.

Podívejte se níže na nový trailer.


Skullgirls 2nd Encore

Vydavatelská společnost Autumn Games připravuje alfa verzi postavy ze Season 1 Passu pro Skullgirls 2nd Encore od Hidden Variable. Nový charakter v podobě stahovatelného obsahu jménem Umbrella se objeví pro PC (přes Steam) ještě v srpnu.

Umbrella byla oznámena již v květnu. Beta verze s předběžným přístupem je naplánována na Q3 2021 a po níž bude následovat oficiální spuštění někdy ve 4. čtvrtletí letošního roku.

Skullgirls 2nd Encore je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. K dispozici je hra také pro PlayStation 3, Xbox 360 a PS Vitu, ale tyto verze již nedostanou žádný další obsah ke stažení.


Spelunky a Spelunky 2

Obě hry série Spelunky, tady Spelunky a Spelunky 2 od studia MossMouth, vyjdou 26. srpna přes Nintendo eShop ve verzi pro Switch za 499 Kč každá.

První Spelunky vyšla poprvé pro PC již v prosinci roku 2008 a poté následovala v červenci roku 2012 přepracovaná verze pro Xbox 360, v srpnu 2018 pro PC, PlayStation 3 a PS Vitu a pro PlayStation 4 v říjnu roku 2014. Spelunky 2 vyšla pro PlayStation 4 a PC v září loňského roku.


Space Invaders Invincible Collection

Vydavatelská společnost ININ Games vydají 17. srpna digitálně pro konzoli Switch kolekci Space Invaders Invincible Collection od Taito.

Přehled novinek z Japonska 32. týdne

Space Invaders Invincible Collection obsahuje celkem 10 klasických titulů:

  • Space Invaders (1978, Arcade) – b/w
  • Space Invaders (1978, Arcade) – color
  • Space Invaders Part II (1979, Arcade)
  • Lunar Rescue (1979, Arcade)
  • Space Cyclone (1980, Arcade)
  • Majestic Twelve: The Space Invaders Part IV (1990, Arcade)
  • Super Space Invaders ’91 (1990, Arcade)
  • Space Invaders DX (1994, Arcade)
  • Space Invaders Extreme (2018)
  • Space Invaders Gigamax 4 SE (2018)

Dodatečným stažením lze pak získat ještě hru Arkanoid vs Space Invaders z roku 2016.

Space Invaders Invincible Collection byla prozatím vydána pouze ve fyzické edici.


Touhou DollDraft

Touhou DollDraft od milliondbouts je již nyní k dispozici přes Steam ve verzi pro PC. Její vydavatel WSS Playground ji aktuálně nabízí do 20. srpna se slevou 10%.

Ve hře Touhou DollDraft vytvoříte týmy složené z takvaných "panenkových" (dollified) postav Touhou Projectu a pošlete je do boje proti sobě. Postavy lze posílit seskupením postav ze stejné skupiny nebo postavením skupiny z charakterů, které k sobě mají zvláštní city. Všechny postavy patří ke konkrétnímu "kmeni". Každá má určitou vlastní sílu, jedinečné schopnosti a cenu. Kromě toho je každé postavě přiřazena hodnota "náklonosti" ke každé z ostatních postav.

Panenky můžete nakupovat za herní měnu, což by vám mělo ušetřit čas na jejich získání. Každý z hráčů, kteří budou najedou přítomni online, mohou v reálném čase panenku získat, ale určitě se přitom budete o nejlepší dostupné s ostatními přetahovat. Pokud jste ochotni, můžete si dokonce připlatit za "vytržení" panenek někoho jiného.

Hru mohou hrát online až čtyři hráči.


Kubinashi Recollection

Další hrou spadající pod Touhou Project oznámil vydavatel Phoenixx a vývojáři z Kyuushoku Touban. Jedná se o vizuální román kombinovaný s akční logickou hrou jménem Kubinashi Recollection a vyjde v letošním roce pro Switch a přes Steam pro PC.


Three Fairies' Hoppin' Flappin' Great Journey!

Poslední dnešní oznámenou hrou z Touhou projectu je taktické algorytmové RPG Three Fairies' Hoppin' Flappin' Great Journey! od yomogi_softu. Za vydáním stojí také společnost Phoenixx a pro PC vyjde přes Steam 26. srpna.

Postavy se budou pohybovat po izometrických polích a účastnit se bitev. Podle tvůrců ale nejde o rozsahově malé RPG, jak to na první pohled vypadá.

V bitvách budou víly němé a nechají vám na starosti pečlivě vytvořený taktický systém. Hra nabídne více než 35 postav, více než 50 hodin herní doby a můžete odemkout více než 500 achievementů.

Taktický systém vám dává kontrolu nad vílami a dovolí připravit složitý taktický postup vpřed. Funguje to asi tak, že pokud se (za jakých okolností) něco stane → někdo → něco udělá. Vytvoříte si předem svou taktiku založenou na tomto jednoduchém principu a postavy se automaticky budou řídit vaším plánem. Třeba když je HP menší než 50% → zacílí se nejbližší spojenec s nejnižším HP → provede se uzdravení.


Pokémon Presents

The Pokémon Company má na 18. srpna na 6:00 PT naplánovaný live stream pořadu Pokémon Presents. Čekat máme nové informace o hrách Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl a Pokémon Legends: Arceus. Sledovat jej budete moci na YouTube v angličtině nebo japonštině.

Pokémon Brilliant Diamond a Pokémon Shining Pearl vyjdou celosvětově 19. listopadu a Pokémon Legends: Arceus se na Switchi objaví až 28. ledna příštího roku.


Danganronpa

Společnost Spike Chunsoft bude 27. listopadu v Japonském pavilonu v tokorozawském Sakura Townu pořádat speciální akci Danganronpa 10th Anniversary Event: Ultimate Class Reunion.

Přehled novinek z Japonska 32. týdne

Akce je naplánována pouze na jeden den, ale proběhne hned dvakrát. Ve dne bude stánek otevšen od 14:15 JST a samotná akce začne v 15:00 JST a bude končit v 16:30 JST. V noci pak bude pro návštěvníky stánek otevřen od 17:45 JST, začátek představení je naplánován na 18:30 JST a končit bude ve 20:00 JST (pro náš čas odečtěte 7 hodin).

Další informace, včetně počtu míst pro případnou účast fanoušků, budou oznámeny později. Plánuje se také přímý přenos akce pro Japonsko i zámoří.

I když oslavila Danganronpa své 10. výročí již v roce 2020, řada plánů na propagaci byla zrušena kvůli probíhající pandemii COVID-19. Podle Spike Chunsoftu si ale jedna z naplánovaných událostí vyloženě vyžaduje účast fanoušků, protože takové výročí je potřeba oslavit.


Shining Force: Heroes of Light and Darkness

Japonská společnost Hive, což je dceřiná společnost korejské Vespy, získala od Segy licenční práva na vývoj her značky Shining Force. V této souvislosti rovnou oznámili RPG strategii s pracovním názvem Shining Force: Hikari to Yami no Eiyuu (asi "Heroes of Light and Darkness") pro mobilní telefony.

Přehled novinek z Japonska 32. týdne

Měla by se objevit celosvětově v první polovině příštího roku jako free titul s dalšími nákupy v aplikaci. Sice nebyla oznámena konkrétní území, kde se nakonec objeví, ale licence zahrnuje právo distribuovat hry v Japonsku, Jižní Koreji a dalších asijských zemích a také v Severní Americe a v Evropě. V plánu je také beta test.

Shining Force: Hikari to Yami no Eiyuu má splnit jediný nemalý cíl, přinést plnohodnotné strategie a zábavné taktické RPG do mobilních zařízení. Klíčové jsou unikátním prostředí a příběh série Shining Force a okouzlující postavy.


Prodeje podle Famitsu

Za období od 2. do 8. srpna 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Minecraft (Switch) – 14 912 ks (2 102 413 ks)
  2. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (Switch) – 13 873 ks (234 224 ks)
  3. Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi (Switch) – 13 798 ks (156 274 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 615 ks (3 958 065 ks)
  5. Ring Fit Adventure (Switch) – 12 282 ks (2 734 231 ks)
  6. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 10 927 ks (230 976 ks)
  7. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (Switch) – 10 135 ks (205 463 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 8 978 ks (4 367 573 ks)
  9. eBaseball Pro Baseball Spirits 2021: Grand Slam (Switch) – 8 950 ks (159 492 ks)
  10. Game Builder Garage (Switch) – 8 925 ks (200 100 ks)

Hardware

  1. Switch – 60 260 ks (16 769 597 ks)
  2. Switch Lite – 12 513 ks (3 995 494 ks)
  3. PlayStation 5 – 11 017 ks (796 763 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 2 513 ks (156 970 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 435 ks (7 801 811 ks)
  6. Xbox Series S – 576 ks (20 250 ks)
  7. Xbox Series X – 493 ks (50 339 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 323 ks (1 169 735 ks)

Nejkrásnější chrámy - 城山八幡宮/Širojama Hačimangu

Jde o první ze tří svatyň v prefektuře Aiči. Dohromady ji tvoří Širojama Hačimangu, Jamada Tenmangu (山田 天 満 宮) a Takamu Džindža (高 牟 神社) a na pouť mezi nimi se s oblibou vydávají mladé dívky z Nagoji, hledajících lásku. Všechny svatyně jsou od sebe vzdáleny asi do 1 hodiny.

Posvátný strom Širojama Hačimangu je známý jako Renri no ki (連 理 の 木) může při růstu jednou rozdělit na dvě části a poté znovu růst dohromady. Toto je všeobecně považováno za dobré znamení týkající se právě vztahů a zejména manželského štěstí. Pokud jste v Nagoji, rozhodně stojí tato svatyně za návštěvu.

Vzdálena je asi 10 minut chůze od Kakuozanu na trase metra Higašijama.

Stránky svatyně jsou pouze v japonštině, adresa 2-88 Shiroyama-cho, Chikusa-ku, Nagoya-shi, Aichi.

Níže se můžete podívat na video ze svatyně z relativně nedávné doby:

Zdroj: Famitsu, Eastasiasoft, Mistwalker, Cygames, Koei Tecmo, Gust, Project Lumina, Endeavour One, Gamer.ne.jp, Aniplex, IzanagiGames, Wangyuan Shengtang, SNK, Dotemu, ININ Games, DMM Games, Nitroplus, Falcom, Spike Chunsoft, MossMouth, The Pokémon Company, WSS Playground, Phoenixx

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama