Přehled novinek z Japonska 46. týdne
Gungrave G.O.R.E Novinka Přehled novinek z Japonska 46. týdne

Přehled novinek z Japonska 46. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hodně, ale opravdu hodně nových oznámení, trailerů, live streamů a vydání!

Reklama

Týden se s týdnem sešel a přede mnou je opět ta nejhorší část týdne. Vymyslet úvod pro tento přehled. Naštěstí je tento týden zajímavý hned z několika důvodů. Dcera třeba dohrála Little Nightmares a teď nás zásobuje fan arty a tématickými šperky a já se konečně dostal ke přečtení Spirály, což jsem zvládl za krásné dva večery, dále aktuálních mang Bleache, Spy x Family, Útoků titánů, Gantze a zrovna mám v ruce první knihu českého vydání mangy One Punch Mana. Jenže se nemůžu rozhodnout, jestli si raději nepustím hranou verzi Cowboy Bebopa nebo se nechám pohltit korejským Peklem. No to už je na mne, na vás teď čeká velká spousta nových zpráv a videí z videoherního průmyslu.

  • Granblue Fantasy Fes 2021 proběhne od 11. do 12. prosince. Společnost Cygames oznámila kompletní harmonogram. Sledovat jej můžete na YouTube nebo Twitteru.
  • IzanagiGames vydají 30. listopadu přes Steam pro PC hru World’s End Club. Ta je v se poprvé objevila přes Apple Arcade v září roku 2020 a letos v květnu dorazila na Switch.
  • Level-5 ukončuje v Japonsku 15. prosince ve 14:00 JST službu Fantasy Life Online. V prohlášení uvádí, že "se snažili s provozem hry dosáhnout svého cíle, ale došli k závěru, že ji bude do budoucna obtížné poskytovat uspokojivě". Fantasy Life Online vyšla v Japonsku pro iOS a Android 23. července 2018.
  • 16. prosince vydá celosvětově (a tady) vývojářské studio Onion Games PS5 a PS4 verze her moon a BLACK BIRD. moon vyšla v Japonsku pro PlayStation v říjnu 1997, následně v říjnu 2019 pro Switch a v srpnu 2020 na západě. Na spadnutí je oznámení data vydání pro PC (přes Steam).
  • Bandai Namco bude 22. listopadu ve 22:00 JST vysílat pořad The Idolmaster: Starlit Season Starlit Report: Downloadable Content Special. Sledovat jej můžete na YouTube a Niconico. Bude obsahovat nejnovější informace o The Idolmaster: Starlit Season včetně dalšího obsahu ke stažení. Bude se ale jednat o předtočené vysílání s titulky pro diváky v Asii.
  • Capcom bude 23. listopadu v 15:00 PT vysílat live stream Street Fighter V: Champion Edition Fall Update s pohledem do zákulisí posledního stažitelného obsahu, postavy Lukea, ze Season V. Sledovat jej můžete na Twitchi.
  • Switch verze hry DoDonPachi Resurrection od Live Wire vyjde přes Nintendo eShop 25. listopadu.

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream

Koei Tecmo si s vývojáři z Gustu opět připravili várku informací, videí a screenshotů z nového Atelieru. Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream nám tak představuje Elviru, tvůrce Erde Wiege, dále systém kontroly počasí, Major Gathering Spots a mnohem více.

Jak jsme si již řekli v minulých novinkách, je příběh hry Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream o pátrání Sophie Neuenmuller po její přítelkyni Plachtě. Odehrává se v tajemném snovém světě Erde Wiege, kde si ve městě najde Sophie nové přátele, se kterými vyráží po zmizelé Plachtě pátrat. Místo toho aby našli Plachtu, odhalí trhlinu ve vesmíru, která je zavede na tajemné místo bez obyvatel. Právě když se rozhodnou vzdát pátrání a vrátit se do města, zaslechne Sophie známý hlas. Než jej ale stihnou prozkoumat zaútočí na družinu vodní drak. Naštěstí jsou díky objevení se ctižádostivého alchymisty Ramizela a bývalého rytíře jménem Diebold, zachráněni.

Při následném průzkumu této tajemné nové země, narazí na Elviru (dabing Reinou Uedou). Jde o bohyni, která stvořila Erde Wiege. Tady se konečně Sophie potká s Plachtou, ale její přítelkyně vypadá jakoby byla mrtvá. Naštěstí je jen v bezvědomí a Elvíra možná ví proč.

Během průzkumu prostředí hry Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream se hráči setkají s překážkami způsobenými prostředím, jako jsou rozbouřené řeky. V Erde Wiege má každá oblast jasně dané předem určené počasí, ale díky objevu kamenů Dreamscape Stones, je Sophie schopna počasí změnit a dostat se dále. Použití Dreamscape Stone ke změně počasí můžete například snížit hladinu vody na předtím zaplaveném místě, ale také odhalit nová místa s velkým nalezištěm materiálů, takzvané Major Gathering Spots.

Na Major Gathering Spots najdete materiály v daleko lepší kvalitě než ty, které se obvykle nachází na tradičních místech. Pokud jste při objevení Major Gathering Spotu vybaveni správným sběracím nástrojem, spustí se minihra a kvalita a počet nashromážděných materiálů se ještě může zvýšit. Tyto minihry jsou ve formě chytání určitého počtu ryb na čas, nebo rozbíjení cílů prakem v časovém limitu.

Koei Tecmo na oslavu nejnovějšího dobrodružství Sophie také oznámilo, první náklad fyzických kopií hry získají speciální oboustranný obal hry a bonusový plakát s exkluzivními uměleckými díly od NOCO.

Koei Tecmo Europe nabízím prostřednictvím Koei Tecmo Europe Online Store dvě verze speciálních edic hry Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream - Premium Box a Special Collection Box. Premium Box obsahuje artbook, látkový plakát velikosti B3, soundtrack s"extra tracky" na CD, kostým pro Sophii, hru a to vše zabalené do sběratelské krabice (PlayStation 4, Switch a PC).

Special Collection Box obsahuje veškerý obsah z Premium Boxu a dále nástěnný svitek velikosti A1 s originálním uměleckým dílem, kovovým přívěskem na klíče s motivem velryby (jeden ze Sophiiných šperků), dvě ilustrace a speciální velké křišťálové těžítko (PlayStation 4, Switch a PC).

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay

V čase od 44:20 do 1:05:55.

Koei Tecmo ještě koncem týdne vydalo trailer, představující titulní protagonistku hry Sophii Nuenmuller (dabing Yuukou Aisakou). Sophie se chce stát licencovanou alchymistkou, stejně jako její drahá zesnulá babička, a když vycestuje ze svého rodného města, nastanou problémy. I když je ve své podstatě veselé a milá, je také velmi pracovitá. Snaží se soustředit na detaily a ráda řeší problémy sama. Ale to už o ní asi víme všichni z první hry.

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream má vyjít v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 24. února 2022 a 25. února ve zbytku světa.


Dragon Ball: The Breakers

Bandai Namco společně se studiem Dimps oznámili asymetrickou online hru pro více hráčů Dragon Ball: The Breakers. Vyjít má v příštím roce pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC, ale v blízké době se na PC plánuje uzavřený beta test.

Dragon Ball: The Breakers nabídne zápasy sedm proti jednomu, ve kterých bylo sedm normálních Sirvivors/Přeživších vtaženo tajemným fenoménem Temporal Seam/Časový šev a musí se postavit osmému hráči, ikonickému rivalovi Raiderovi, jehož jediným úkolem je zničit Survivor tým. Ti ale nemají žádné superschopnosti a musí se spoléhat na různé power-upy, zbraně a ovladatelná vozidla. Pomocí nim bojují s Raiderem, snaží s emu uniknout a zároveň najít Super stroj času. Souběžně přitom bude Raider moci hrát za Cella, Buua nebo Friezu a nahromadit tak ještě větší sílu a zničit Survivor tým.

Dragon Ball: The Breakers nabídne možnost přizpůsobení postavy Survivorů a avatary tak půjde upravit podle známých skinů série Dragon Ball. Dragon Ball: The Breakers navíc propojí uložená data hry Dragon Ball Xenoverse 2.

Japonskou verzi najdete zde.

Zpráva od producenta


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Aniplex uveřejnil první screenshoty zachycující hratelné démony Susamaru a Yahabu ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles od CyberConnectu2. Tato dvojice dorazí do hry prostřednictvím druhé bezplatné aktualizace, která vyjde koncem listopadu nebo začátkem prosince.

Susamaru a Yahaba jsou dvě ze šesti plánovaných bezplatných hratelných postav, přidaných do hry po jejím vydání. První aktualizace ze 4. listopadu přidala Akaza a Rui a u třetí ještě neznáme ani přibližný termín vydání.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyšla v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 14. října a 15. října dorazila do zbytku světa. Koupit si ji můžete v obchodech Xzone.cz a Xzone.sk.


Gungrave G.O.R.E.

Vydavatelská společnost Prime Matter oznámila společně s vývojářským studiem IGGYMOB obsazení korejských dabérů hry Gungrave G.O.R.E.

Kompletní obsazení je:

  • Beyond the Grave - dabing Choi Hanem
  • Cheni Quartz Angel - dabing Youngsoo Jun
  • Kugashira Bunji - dabing Sanghyun Um
  • Asagi Mika - dabing Soyeon
  • Zell Condorbrave - dabing Kihyun Kim
  • Dr. Aso - dabing Joosang Yoon
  • Ganpo Essex - dabing Nakyoon Choi
  • Yensen The Boostmaster - dabing Minkyu Lee
  • Turonty - dabing Seongyeong Park
  • Bigwushen - dabing Gabin

Gungrave G.O.R.E má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a pro PC v příštím roce.


Guilty Gear Strive

Společnost Arc System Works pošle do Guilty Gear Strive novou postavu. Jedná se o Happy Chaos, který bude pro majitele Season Passu 1 dostupný od 30. listopadu a pro všechny ostatní od 3. prosince.

Happy Chaos je pistolník, snažícím se o obnovu lidstva. Je to Original, který se jako první objevil v Backyard a seznámil lidstvo s magií. Poté, co absorboval polovinu I-No, se ale drasticky změnil a nosí v sobě veškerou naději lidstva na život. Cítí, že pokud lidstvo ztratí svou lidskost, přijde jeho existence o podstatnou část vůle. Pojmy dobra a zla pro něj mají stejnou hodnotu a může proto způsobit velké problémy, ale také může skončit na straně spravedlnosti.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Kromě nové postavy oznámil společnost Arc System Works implementaci funkce Room Customization do Player Match místnosti. Hráči tak mohou libovolně vyzdobit tuto místnost pomocí více než 500 unikátních předmětů jakými je nábytek, tapety a další. Zároveň budou moci hráči používat mince získané ve hře v režimu Fishing a získat tak nové předměty.

Guilty Gear Strive je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC.


Touken Ranbu Warriors

Čtveřice značek, DMM Games a Nitroplus jako vydavatelé a Omega Force a Ruby Party jako vývojáři, vypustili nový trailer ke hře Touken Ranbu Warriors. tentokrát nám představují další hratelnou postavu jménem Kasen Kaneda (dabing Kaito Ishikawa).

Tento uchigatana (nebo-li japonský meč) je také známý jako Nosada, vytvořený druhým Kanesadou. Jeho jméno Kasen Kanesada vzešlo od 36 básníků (kasen), což je odkaz na 36 sluhů, popravených jejich pánem Hosokawou Tadaokim. Přestože jde o vzdělanou a kulturní postavu, má ve zvyku používat nepřiměřenou sílu.

Touken Ranbu Warriors vyjde v Japonsku pro Switch a pro PC přes DMM Games Player 17. února 2022 a v Severní Americe a v Evropě pro Switch 24. května 2022.


Thymesia

Team17 přidá při vydání akčního RPG Thymesia od thajwanského studia OverBorder Studio kromě dříve oznámené PS verze (přes Steam) také PlayStation 5 a Xbox Series verze. Přibližné vydání hry se z původního 7. prosince 2021 posunulo na příští rok.

Království, které kdysi prosperovalo díky síle alchymie, se obrací v prach. Poté, co objevili cenu za alchymii, se ji pokusili zastavit, ale všechno selhalo a během pár dní se království ocitlo v chaosu a ulice jsou zamořené příšerami.

Klíč k pochopení všeho je v rukou Corva, který ale ztratil paměť. Pravdu lze nalézt pouze v jeho vzpomínkách, ale pokaždé, když se do nich ponoří, najde jen další tajemství.


Miracle Snack Shop

Switch verzi simulace managementu a seznamování v podobě hry Miracle Snack Shop od studia TALESshop vydá společnost CFK prostřednictvím Nintendo eShopu již 2. prosince. Spuštěny byly i předobjednávky. Miracle Snack Shop poprvé vyšel přes Steam pro PC v prosinci roku 2018.

Miracle Snack Shop dostane na Switchi nové funkce, jako je třeba japonský dabing.

Hráč se ve hře stane Seolhwou Cha, který shodou okolností provozuje obchod s občerstvením. Po setkání s Philií, královnou z jiného světa, a youtuberkou Mirou, hledající novou inspiraci, se Seolhwa ocitá uprostřed pestrého kolotoče příhod, prožívajících s oběma hrdinkami.

Hráč má na řízení obchodu a budování vztahu s Philií a Mirou dobu 302 dní. Zatímco jejich přízeň lze získat společným trávením času na různých akcích, musíte si také ve hře zajistit určitý obnos, protože některé epizody vyžadují pro odemknutí peníze.

Obchod s občerstvením se navíc díky oblibě Seolhwa vaření a zmrzliny a prostřednictvím různých marketingových aktivit rozroste v sousedský hotspot. Po náročném týdnu strávíte volný čas společně s Philií nebo Mirou v centru města, v kině anebo zábavním parku. Při prohlubování vztahu se vám pak může naskytnout příležitost vyslechnout si jejich osobní příběhy. Hra pak nabízí různé konce podle toho, kolik si vyděláte podnikáním a jak se se kterou hrdinkou sblížíte.

Miracle Snack Shop ve verzi pro Nintendo Switch navíc obsahuje komentáře od populárních japonských dabérek, které spolupracovaly na známých anime, mobilních hrách a dalších. Na výběr je pak korejský i japonský dabing, přičemž každá stopa nabízí trochu jinou interpretaci hrdinky.

Kromě toho je součástí Switch verze i speciální obsah Philia After Story, přístupný po dohrání hry (původně byl na PC pouze ke stažení). V této bonusové epizodě objevíte novou stránku Philie a také různý vedlejší obsah pro fanoušky vizuálních románů.


"Neptunia Sisters"

Compile Heart vydali teaser trailer a spustili internetové stránky na dosud neohlášený nový titul série Neptunia. Trailer se jmenuje NEXT STAGE... a nabídne vlastně jen siluety čtyř dívek v pohybu. Končí pak textem "Sestry, do další stage...“

URL adresa teaser stránek obsahuje text "NepSisters" a samotný text na webu zní: "Dlouho očekávaný nový titul ●●●ー● od Compile bude oznámen!"

Veškeré podrobnosti prý budou oznámeny ve Weekly Famitsu z 25. listopadu.


Buried Stars

Mysteriózní vizuální román Buried Stars od jihokorejského Studia LARGO vydá LINE Games přes Steam ve verzi pro PC. Hra Buried Stars sice vyšla celosvětově pro PlayStation 4, Switch a PS Vitu již 30. července, ale vydání PC verze tehdy oznámeno nebylo. Nicméně LINE Games tvrdili, že přijde „velmi brzy“.

Přehled novinek z Japonska 46. týdne

Příběh hry je zasazen do budovy, ze které je živě přenášená show. Budova se ale náhle zřítí a ze zábavné akce se tak stane boj o přežití a zatímco jsou lidé uvězněni uvnitř, soutěžící a štáb jsou napadeni. Kdo, proč a také jak útočník svůj čin provedl, to se neví.

Při hraní navíc musíte sledovat i reakce mimo místo nehody a to prostřednictvím sociálních médií. Díky tomu můžete poskládat časovou osu a odhalit některé nesrovnalosti. Různé možnosti odpovědí během rozhovorů s ostatními přeživšími v kombinaci s několika herními postupy se bude stávající scénář neustále rozvětvovat a nabídne další a další příběhy k prozkoumání. Můžete zkusit najít všechny možné konce a příběhy všech přeživších.

Hra se vyznačuje kombinací nádherného 3D prostředí, do kterého byly přidány úžasné 2D postavy. Díky tomu je příběh prezentován dramatičtěji a scény jsou dynamičtější. Vše dotváří různé zvukové efekty a herecké výkony zkušených dabérů jako jsou Park Sungtae, Ryu Seunggon, Nam Dohyoung, Kim Yeonwoo, Kim Haru, Lee Kyoungtae, Lim Yoonsun a další.


Magatsu Barai

Společnost Light vydala úvodní film k "bojovému vizuálnímu románu nové generace" Magatsu Barai.

Úvodní film, který produkovalo studio Nirai-Kanai a můžete v něm slyšet ústřední melodii Stand Straight Up zpívanou Masyou Shinkai, napsanou HaraYukou ze STRIKERS pod dohledem Ayumi a zaranžoval ji Hideki Higuchi.


Super Robot Wars

Bandai Namco překročilo se sérií Super Robot Wars hranici 19 milionů kusů. Jedná se o celkové vyskladněné množství fyzických a prodaných digitálních kopií her.

Série Super Robot Wars odstartovala 20. dubna 1991 vydáním titulu Super Robot Wars pro Game Boy a od té doby má na svém kontě více než 90 jednotlivých her, včetně několika budgetových znovuvydání.

Série navíc obsahuje celkem 274 prací (stav k červnu 2021), což je v herním světě největší množství duševního vlastnictví, jaký se kdy objevil v nějaké sérii her na hrdiny.

K připomenutí 30. výročí série vydalo Bandai Namco 28. října hru Super Robot Wars 30 ve verzích pro PlayStation 4 a Switch (Japonsko a Asie) a celosvětově přes Steam pro PC.


Shikabanegurai no Boukenmeshi

Nippon Ichi Software ukázal nové screenshoty z chystaného survival dungeon RPG Shikabanegurai no Boukenmeshi. Vidět na nich můžete průzkum dungeonů, monstra, dobrodružství z jezení jídla a další.

Ve hře se skupina dobrodruhů ocitne v dungeonu, o kterém se doslechli že je "vhodný pro začátečníky". Když už padali hlady a žízní, narazili na mrtvolu obrovského monstra. Díky tomu nezemřou hlady a začnou hledat cestu ven. Na povrch se ale dostanou jen tak, že budou jíst všechno. Věci chutné, divné a i všechno mezi tím.

Své dobrodruhy, celou čtyřčlennou skupinu, si můžete relativně hodně dotvořit. Můžete jim změnit účes, obličej, hlas, zaměření/job (třeba Swordsman, Mage, Cook, Unemployed atd.) a další.

Pomocí ingrediencí, které v dungeonech najdete, můžete vařit takzvaná "adventure foods", které vaše dobrodruhy posílí. V bitvě pak můžete krmit nepřátelé jídlem, které je naopak oslabí.

Pokud vám při průzkumu zemře vůdce vaší party, ztratíte všechny získané úrovně a nasbírané ingredience. Odemčené recepty a vybavení se sice přenesou do inventáře, ale budete muset začít znovu a pokořit dungeon od začátku. Průzkum je proto procesem neustálého opakování nebo-li pokus a omyl.

Dungeony obývají různé příšery. Čas od času se můžete setkat i se speciálními typy Elite nebo Unique, které mají jiné vlastnosti a odolnost než normální typy. Jejich poražením můžete získat spoustu zkušenostních bodů a navíc i více vzácných ingrediencí.

Shikabanegurai no Boukenmeshi má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 27. ledna 2022.


Tencent

Společnost Tencent Holdings koupila Wake Up Interactive, mateřskou společnost studií Soleil a Valhalla Game Studios. Podle Wake Up Interactive se díky tomu mohou více věnovat vývoji vlastních vysoce kvalitních her, určených pro globální trh. Prvním takovým titulem má být nová online akční hra pro více hráčů od Soleil s předběžným názvem Project EDO. Na první koncepty se můžete podívat níže.


Rune Factory 5

Společnost Marvelous vydala v Japonsku pro hru Rune Factory 5 aktualizaci verze 1.1.0. To by pro nás asi nebylo nijak zajímavé, kdyby tím do hry nepřibyla podporu randění a uzavírání manželství s osobami stejného pohlaví.

Přehled novinek z Japonska 46. týdne

Když tedy od teď vyzná hráč lásku postavě stejného pohlaví a obdrží následně kladnou odpověď, bude hra dále pokračovat podle klasického romantického scénáře. Následně spolu můžete uzavřít manželství [Koho napadl Fable III? - pozn. autora].

Dále byla opravena chyba, kdy jste nebyli schopni postoupit v příběhu dál, pokud vás kandidát na sňatek pozval na rande a vy jste s ním šli na rande v průběhu eventu.

Rune Factory 5 vyšla v Japonsku pro Switch 20. května a má v Evropě vyjít 25. března 2022 (v Severní Americe již 22. března). Randění a možnost uzavřít sňatek s osobou stejného pohlaví již byly v západních verzích potvrzeny jako jedna ze základních funkcí hry.


Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!!

Konami vydá 7. prosince karetní hru Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!! pro Switch digitálně přes Nintendo eShop v Americe a Evropě. Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!! vyšla jako Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyo Battle Royale!! v Japonsku 12. srpna.

Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!! nabízí originální příběh s řadou nových zábavných postav. Kompletní kampaň pro jednoho hráče, ve které můžete zdokonalit své soubojové schopnosti a sestavit si vlastní balíček z obrovského výběru karet.

Hra vychází z Duel stylu Yuga Ohda z anime Yu-Gi-Oh! SEVENS, která je v Japonsku stále velmi populární a alternativní sady pravidel Rush Duel ze standardního Master Duelu používaného v tradiční sběratelské karetní hře Yu-Gi-Oh!


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Marvelous, XSEED Games a Marvelous Europe vydají 29. listopadu pro hru Story of Seasons: Pioneers of Olive Town aktualizaci verze 1.1.0.

Aktualizace 1.1.0 přidává řadu nových funkcí včetně série událostí Spirit Quests, za které dostanete odměny v podobě nového oblečení, účesů a farmářských schopností.

Pro hráče, kteří chtějí se svou spřízněnou duší prohloubit vztah, přidává tato aktualizace také nové scény událostí po uzavření manželství. Šest kandidátů na sňatek představených v placeném obsahu Expansion Pass se nyní může zúčastnit čtyř festivalů (Fireworks Display a Snowshine Celebration a další) v Olive Town zaměřených pro páry.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town je nyní k dispozici pro Switch a přes Steam pro PC.


Monster Rancher 1 & 2 DX

Koei Tecmo bude pořádat speciální světový turnaj her Monster Rancher 1 & 2 DX.

Turnaj Monster Koushien World Battle je prvním turnajem série Monster Koushien, pořádaném mimo Japonsko. První turnaj se konal na Tokyo Game Show již v roce 1997 a stal se pro tuto značku naprosto reprezentativní záležitostí. Chystaná globální akce je určena všem hráčům, kteří si koupí Monster Rancher 1 & 2 DX, upgradují své in-game příšery a nahrají svá data na speciální server. Pak uvidí, kdo jsou na světě ti nejlepší hráči.

Japonskou verzi oznámení najdete zde.

Monster Rancher 1 & 2 DX má pro Switch, přes Steam pro PC a pro iOS vyjít celosvětově 9. prosince.


EGGLIA Rebirth

Brownies oznámili Switch verzi RPG EGGLIA Rebirth. Vychází v Japonsku 16. prosince, ale později by měla vyjít i v Americe, Evropě, Austrálii, Koreji a Hong Kongu.

EGGLIA Rebirth je port hry EGGLIA: Legend of the Redcap pro iOS a Android s novým uživatelským rozhraním a podporou gamepadu, s novými obyvateli, misemi (kolem 20 nových), vyváženou hratelností a detailními výrazy obličeje.

Verze pro chytré telefony je nyní k dispozici pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play.


TONKS-9800: Stock Market Simulator

Přes Steam pro PC vyjde v 1. čtvrtletí roku 2022 titul STONKS-9800: Stock Market Simulator. Jde o simulátor japonského akciového trhu z 80. až 90. let 20. století a někdy později jej vývojáři ze studia Ternox připraví na vydání také ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Půjde o simulátor obchodníka na japonské burze v 80. a 90. letech, při kterém si budete moci odpočinout při chytlavé retro atmosféru a sledovat, jak v klasické textové hře rostou vaše zisky.


Marvelous - iGi indie Game incubator

26. listopadu od 14:30 do 15:30 JST pořádá společnost Marvelous pod záštitou projektu iGi indie Game incubator svou akci 1st Edition Demo Day Premiere. Bude na ni probíhat live stream několika nadějných titulů a poté budou tyto záběry uveřejněny na internetových stránkách iGi indie Game incubator.

Pro první ročník bylo vybráno pět týmů, které představí nejnovější verze svých her, "odladěných v posledních 6 měsících v iGi indie Game incubatoru" za přispění více než 400 hodinami mentorování a školení od domácích i zahraničních učitelů.

Mezi těmito pěti týmy je RexLabo a jejich akční hra Antarctic Base. Půjde v ní hlavně o průzkum a přežití, odehrává se na Antarktidě v době za několik set let a hlavní postavou je malé dítě. Budete vyrábět předměty, které můžete použít a v daném časovém limitu dosáhnout na každé mapě určitých cílů. Nabídka celkem 12 map a vašim konečným cílem je dosáhnout jižního pólu. Oficiální stránky hry.

SUPER STARMINE vyvíjí hru Necromance-chan což je 3D "všesměrová" střílečka, ve které se hráči vžijí do role nejhezčí kouzelnické dívky na světě. Kromě opravdu obrovského množství vystřílených nábojů a předvádění vzrušujících dovedností, odhalíte pravdu za legendou o čarodějnici spící v hlubokých lesích. Oficiální stránky hry.

Neotro, Inc. připravují střílečku NeverAwake, tématicky laděnou jako noční můru a používající při hraní dvojici zbraní. Ponoříte se v ní hluboko do snů dívky v kómatu a při likvidaci monster budete odhalovat její temnou minulost. Oficiální stránky hry a stránka na Steamu.

Pak jsou tady nao games a jejich Ninja or Die. V této roguelike akci budete pobíhat po lokacích a likvidovat nepřátele. Oficiální stránky hry.

Poslední jsou RetroGradeGames a jejich Relash. Ve hře budete spolupracovat se svým minulým já ve světě, kde čas běží pozpátku. V tomto sci-fi světě se upadlé krabice zvednou do původní polohy a rozbitá okna se opět opraví. K vyřešení hádanek hry musíte začít uvažovat úplně jinak a spolupracovat se svým minulým já. Oficiální stránky hry a stránka na Steamu.


Forza Polpo

Monte Gallo vydají přes Stam 24. listopadu Early Access verzi plošinovky Forza Polpo inspirované hrou Jumping Flash!– and Pilot Wings. Jde sice původem o italskou hru, ale svou podstatou se o ní můžeme zmínit i v našem přehledu.

Early Access verze bude obsahovat první polovinou hry, složenou z osmi zón. Plná hra bude obsahovat minimálně 16 lokalit, nové nepřátele, estetické upgrady, pokročilé herní mechanismy, další jazykovou podporu a další vylepšení.

Forza Polpo se odehrává v roce 199X, kdy byl svět zničen jako v nějakém anime. Svého odvážného malého robota - chobotnici budete používat k procházkám po Japonsku, zamrzlého v čase a vašim úkolem bude porazit zlého doktora Promethea.


Project Awakening

Společnost Cygames představila během Cygames Tech Conference nové záběry ze svého chystaného akčního RPG Project Awakening, ohlášeného v září 2018. Tato konference se týkala nástrojů pro vytváření procedurálních pozadí a funkcích pro vykreslování otevřených světů v interním enginu společnosti Cygames Cyllisto.

Oficiální zprávy o hře zatím od jejího prvního oznámení sveřepě mlčí, ale občas je zmíněna v diskuzích souvisejících s technologiemi. Například 2. září 2020 se Cygames během prezentace CEDEC 2020 zmínil že: "V Cygames aktuálně nabíráme zaměstnance pro spolupráci na vývoji Cyllista Game Enginu a také na vytváření Project Awakening, první hry postavené na herní enginu Cyllisto." A během rozhovoru pro Famitsu v květnu 2021 prozradil režisér Projectu Awakening Junji Tago že jsou hra a engine vyvíjeny v tandemu a vzájemně se ovlivňují.

https://streamable.com/w8qooi

MP4 verzi traileru najdete zde.

Project Awakening byl oznámen pro PlayStation 4.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Battlefield 2042 (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One)
  • Illmatic Envelope Swamp + Radirgy Swag (Switch)
  • Knives Out Game Rhythm Pack (Switch)
  • Knives Out Game Rhythm Premium (Switch)
  • Pokemon Brilliant Diamond (Switch) – vychází celosvětově, také jako Double Pack
  • Pokemon Shining Pearl (Switch) – vychází celosvětově, také jako Double Pack

Digitálně

  • Battlefield 2042 (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam, Epic Games Store, Origin]) – vychází celosvětově
  • ESCHATOS (Switch)
  • Everybody’s Job Challenge (Switch)
  • Grow: Song of the Evertree (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Hextech Mayhem: A League of Legends Story (Switch, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • H.I.C.H. (Switch) – vychází celosvětově
  • Idol Mahjong Final Romance R (Switch)
  • Ice Station Z (Switch) – vychází celosvětově
  • Illmatic Envelope (Switch)
  • Klang 2 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Kosmonavtes: Academy Escape (Switch) – vychází celosvětově
  • Marsupilami: Hoobadventure (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově (na západě pro PS4, Xbox One, Switch)
  • Mastho is Together (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Moncage (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Myth of Empires (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • NinNinDays2 (Switch) – vychází celosvětově
  • The Plane Effect (PS5, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Pukan, Bye-Bye! (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Sherlock Holmes: Chapter One (PS5, Xbox Series, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Space Moth: Lunar Edition (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • WitchSpring3 Re:Fine – The Story of Eirudy (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Wood Block Escape Puzzles 2 (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Would you like to run an idol cafe? (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1720

  • Asatsugutori (PS4, Switch) – 6/7/7/7 [27/40]
  • DEEEER Simulator: Your Average Everyday Deer Game (PS4, Xbox One, Switch) – 9/8/8/7 [32/40]
  • Power Pro Kun Pocket R (Switch) – 8/8/8/8 [32/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 8. do 14. listopadu 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Shin Megami Tensei V (Switch) – 143 247 ks (novinka)
  2. Mario Party Superstars (Switch) – 45 045 ks (289 700 ks)
  3. Dragon Quest X: Tensei no Eiyuu-tachi Online (Switch) – 22 702 ks (novinka)
  4. Ring Fit Adventure (Switch) – 12 921 ks (2 909 153 ks)
  5. Dragon Quest X: Tensei no Eiyuu-tachi Online (PlayStation 4) – 11 791 ks (novinka)
  6. Call of Duty: Vanguard (PlayStation 4) – 11 719 ks (40 040 ks)
  7. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 9 286 ks (6 934 540 ks)
  8. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 8 886 ks (4 132 260 ks)
  9. Minecraft (Switch) – 8 798 ks (2 269 592 ks)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 8 608 ks (4 498 118 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde. Teto týden jsou ale zajímavé i další umístění novinek, kdy se na 11. místě ocitla Switch verze Megaton Musashi se 7 730 kopiemi a na 13. místě také Switch verze hry Laid-Back Camp: Have a nice day! s 6 683 kusy.

Hardware

  1. Switch – 46 547 ks (17 393 948 ks)
  2. Switch OLED Model – 23 708 ks (308 205 ks)
  3. Switch Lite – 17 012 ks (4 156 839 ks)
  4. PlayStation 5 – 4 606 ks (984 266 ks)
  5. Xbox Series S – 2 243 ks (50 999 ks)
  6. PlayStation 4 – 1 399 ks (7 818 625 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 417 ks (1 176 988 ks)
  8. Xbox Series X – 350 ks (67 716 ks)
  9. PlayStation 5 Digital Edition – 304 ks (188 672 ks)

Omamori - překonání potíží

Pokud náhodou zažíváte v poslední době těžké časy a nic se vám nedaří, měli byste si asi udělat výlet do svatyně Ataka Sumiyoshi v prefektuře Ishikawa. Je celkem ojedinělá díky tomu, že jde o jedinou svatyni, která v celém Japonsku zasvěcena bohu průlomu.

Zdejší omamori, které si samozřejmě můžete koupit, je díky tomu skutečně jedinečné. Abyste ale nenaletěli, zapamatujete si pro kontrolu znaky kanji 難関突破 (čti nankan toppa), abyste si koupili ten správný druh omamori. Pak už si stačí pohodlně sednout a dýchat, protože bůh průlomu vám dá sílu překonat všechny potíže.

Přehled novinek z Japonska 46. týdne

Zdroj: Famitsu, Square Enix, Ryokutya2089, Bandai Namco, Aniplex, Cygames, ResetEra, Arc System Works, Ternox, LINE Games, Steam, Tencent, Marvelous, Koei Tecmo, Gust, Monte Gallo, Prime Matter, Compile Heart, DMM Games, Nitroplus, Nippon Ichi Software, Cygames, Brownies, Marvelous, XSEED Games, Marvelous Europe, Konami, Team17, Light

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama