Final Fantasy XVI je ve finální fázi vývoje
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy XVI je ve finální fázi vývoje

Final Fantasy XVI je ve finální fázi vývoje

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Producent doufá, že nový díl dokáže přilákat zpět bývalé fanoušky série.

Reklama

Ačkoli se v poslední době japonské společnosti Square Enix příliš nedaří, je tady jedna značka, na kterou se může vždycky spolehnout. Řeč je samozřejmě o RPG sérii Final Fantasy, jejíž historie sahá až do roku 1987 a letos tak slaví své 35. výročí. Na kontě má už 15 hlavních dílů, přičemž v září 2020 bylo oznámeno Final Fantasy XVI. Novinka se má odehrávat ve fiktivní zemi Valisthea, kde hrozí rozsáhlý konflikt mezi 6 zdejšími frakcemi.

Od prvního traileru jsme se bohužel nedočkali mnoha nových informací a až loni v prosinci producent Naoki Jošida řekl, že se více dozvíme na jaře letošního roku. Na novinky sice čekáme pořád, ale něco můžeme vyčíst z Jošidova rozhovoru pro japonský časopis, jehož část přeložil magazín VGC. Nejdůležitějším sdělením je, že vývoj Final Fantasy XVI je ve finální fázi. Podrobnosti samozřejmě producent nedodává, ale naděje, že by hra vyšla ještě letos, tu rozhodně je.

"Final Fantasy XVI se zaměřuje na integraci příběhu a herního zážitku do hry pro jednoho hráče," pokračuje Jošida, který dříve vedl vývoj multiplayerového Final Fantasy XIV. "Na rozdíl od onlinu, jenž vykresluje více hráčů naráz, Final Fantasy XVI se zaměřuje na jednotlivce. To dělá příběh více imerzivním. Je to hodně hutný příběh."

Jošida dále říká, že doufá v návrat dřívějších fanoušků Final Fantasy, kteří sérii z různých důvodů opustili.

Final Fantasy XVI vyjde na PlayStation 5 a PC, ale druhá zmíněná platforma se možná dočká až později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama