Grounded Novinka Grounded dostalo aktualizaci The Bugs Strike Back

Grounded dostalo aktualizaci The Bugs Strike Back

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

"Hmyzáci" se začínají mstít!

Reklama

Srdeční projekt studia Obsidian, Grounded, je už nějakou dobu v předběžném přístupu, kde relativně pravidelně dostává novou porci obsahu skrze různé aktualizace.

A jedna taková dorazila právě včera a nese název The Bugs Strike Back, což jasně naznačuje, že zdejší fauna vás už začíná mít plné zuby.

V praxi to znamená, že do hry přichází tři nové způsoby, jak vyzvat "hmyzáky" na souboj. Prvním z nich je víceméně automatická mechanika "Faction Reactivity", která značí, že pokud budete nějakým způsobem otravovat život danému druhu, ať už neustálým rušením na jeho teritoriu či zabíjením, tak na vás může uspořádat nájezd, kdy vy musíte ochránit vaši základnu.

K obraně vám nicméně dopomohou nové struktury, jako jsou strážné věže či explodující pasti, ale také možnost vaše vybavení vylepšovat a následně ho obohatit o permanentní buffy.

Kromě toho budete mít i lepší kontrolu nad jednotlivými členy fauny, jelikož skrze PEEP.R lze získat jejich speciální sběratelskou kartičku, která ukáže jejich síly i slabosti, přičemž bude jasně ukazovat, kolik jste jich už zlikvidovali.

Grounded dostalo aktualizaci The Bugs Strike Back

Jestli ale chcete trochu kontrolovanější souboje s hordami nepřátel, můžete využít Waft Emitter, do kterého lze naházet části daného druhu brouků, což vyústí v to, že tento druh se rozzuří a bude se chtít pomstít. Míra rozzuření posléze bude záležet na tom, kolik částí do přístroje hodíte.

No a poslední způsob se točí kolem nádob MIX.R, z nichž lze získat "Raw Science" pro zdejší experimenty, což ale přetíží systém, který následně udělá rozruch. To ovšem místní brouci příliš dobře nenesou, tudíž se zmíněný MIX.R pokusí zničit, čemuž se budete snažit zabránit.

Grounded dostalo aktualizaci The Bugs Strike Back

Mezi dalšími změnami ale také nalezneme věci, jako je možnost individuálně pojmenovat všechny vaše krabice s výbavou či zdroji, ale i možnost rychlého zbavování se "odpadu" na zemi.

Kompletní seznam změn naleznete na této stránce.

Předběžný přístup do Grounded je dostupný pro PC, Xbox One a Xbox Series X/S.

Také ho naleznete v nabídce předplatitelské služby Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama