Přehled novinek z Japonska 22. týdne
DNF Duel Novinka Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Bojovky, bojovky a bojovky. Ale taky trochu toho JRPG a románů.

Reklama

Opět se týden neplánovaně naplnil pracovními záležitostmi měrou vrchovatou, díky čemuž jsem reálně začal uvažovat o konci psaní pro naše úžasné stránky. Nakonec to odnesl "pouze" odsun pravidelného přehledu novinek o jeden den. Naštěstí, jako by to božské bytosti věděly, pracovní vytížení vykompenzovaly tím, že nenutily vývojáře vypouštět desítky důležitých informací každých pět minut.

Zároveň ale všechny čtenáře tohoto pravedelného přehledu musím upozornit, že je možné zrušení příštích dvou novinkových přehledů, opětovně z pracovních důvodů.

  • Podle GamesIndustry.biz a Sony Interactive Entertainment se celosvětově prodalo 20 milionů kusů konzole PlayStation 5.
  • Celkové prodeje hry Tekken 7 přesáhly podle zprávy k pátému výročí domácího vydání bojovky, režiséra série Katsuhira Harady, devět milionů kopií. Celkové prodeje série Tekken pak přesáhly množství 53 milionů kusů.
  • Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness od Chime Corporation vyjde přes Spike Chunsoft 1. září v Japonsku a 2. září v Severní Americe a v Evropě pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.
  • Vizuální otome román Piofiore: Episodio 1926 vyjde na západě pro Switch 22. září u Aksys Games. První náklad hry budou obsahovat šest sběratelských karet s hlavními postavami. Vyjde také limitovaná edice s 68stránkovým artbookem, sedmi chibi samolepkami, odznakem a látkovým plakátem.

Soul Hackers 2

Čtvrtý díl série informačních videí Summoners Guide od Atlusu ke hře Soul Hackers 2 přináší mimo jiné informace o tom, že COMP Ringy má některé speciální vlastnosti. Obvykle vypadá jako typ "katana", ale třeba během sabatu se může přeměnit na střelnou zbraň. Ringo je schopna používat Electricity a Almighty schopnosti a je silná v ofenzivě. Dokonce se dokáže naučit dovednosti, které umožní rozšířit počet slotů pro skilly.

Pro komunikaci s Aionem budete používat Flammu, která nám bude sdělovat vše, co potřebujeme vědět. Ale mohla by být o něco přátelštější.

Také bylo představeno zařízení COMP SMITH, které najdete v Mansei Realm. Zde lze získané materiály použít k úpravě COMPu. Vede jej talentovaná Tara (dabing Yumiri Hanamori), která umí aplikovat modifikace užitečné pro bitvu (zvýšení útoku nebo snížení množství MP) nebo dovednosti jako je Pick-Me-Up (zvyšující šanci získat od poražených nepřátel lepší předměty).

Zároveň byly na oficiálních stránkách aktualizovány systémové informace Facilities.

Pouze část - Prvky postupu

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. srpna a 26. srpna celosvětově.


Final Fantasy XVI

Společnost Square Enix oznámila vydání Final Fantasy XVI pro PlayStation 5, ke kterému má dojít v létě 2023.

Mezi vývojáři hry jsou

  • producent - Naoki Yoshida (Final Fantasy XIV Online, Dragon Quest X, Dragon Quest: Monster Battle Road)
  • hlavní režisér - Hiroshi Takai (Final Fantasy V, SaGa Frontier, The Last Remnant)
  • kreativní režisér a scénárista - Kazutoyo Maehiro (Final Fantasy XIV Online, Final Fantasy XII, The Last Remnant)
  • režisér lokalizace - Michael-Christopher Koji Fox (Final Fantasy XIV Online, Final Fantasy XI Online, Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus)
  • umělecký režisér - Hiroshi Minagawa (Final Fantasy XIV Online, Final Fantasy XII, Final Fantasy Tacticvs)
  • režisér soubojů - Ryota Suzuki (Devil May Cry 5, Dragon’s Dogma, Marvel vs. Capcom 2)
  • designér postav - Kazuya Takahashi (Final Fantasy XIV online, Final Fantasy XII, Final Fantasy X)
  • skladatel - Masayoshi Soken (Final Fantasy XIV Online, série Nanashi no Game, Mario Hoops 3-on-3)

AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative

Spike Chunsoft uveřejnil nové informace a screenshoty ze hry AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative, na kterých jsou představeny nové herní prvky Somnium a tři nové postavy.

Jak jsme již prozradili v minulosti, hra AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative se skládá z částí Investigation a Somnium. První část se odehrává v reálném světě a hráči zde budou zkoumat místa činu a poslouchat svědectví. V části Somnium pak hráči vstoupí do snových světů podezřelých a klíčových svědků.

Během těchto částí mají hráči na hledání pravdy zasunuté hluboko ve vzpomínkách subjektu omezené množství času. Přitom se Aiba a Tama objevují v lidské podobě a pomáhají svým agentům s prozkoumáváním světa snů a odhalování nových vodítek.

Mezi novými postavami je majitel Brahman World Cuisine jménem Gen (dabing SungWon Cho v angličtině a Yasumichi Kushida v japonštině), dívka Amame (dabing Fate Mata v angličtině a Risa Kubota v japonštině) pracující v Made Café a šesťák Shoma (dabing Greg Vinciguerra v angličtině a Hiromi Igarashi v japonštině).

AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a Microsoft Store pro PC 23. června, 24. června v Severní Americe a 8. července v Evropě.


Street Fighter 6

Capcom oznámil vydání bojovky Street Fighter 6. Pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series a přes Steam pro PC v příštím roce.

Street Fighter 6 představuje další evoluci série Street Fighter, které se od svého debutu před 35 lety prodalo více než 47 milionů kusů. Street Fighter 6 pohání patentovaným RE Engin společnosti Capcom a nabídne tři různé herní režimy (Fighting Ground, World Tour a Battle Hub). "Šestka" také poskytne inovativní nové herní funkce a vylepšené vizuální prvky každého aspektu hry.

Kromě nových herních možností ale nabídne Street Fighter 6 to, co fanoušci na sérii milují. Jako je Arcade Mode, online zápasy, Training Mode, lokální versus bitvy a další detaily.

Uvidíte tváře všech ikonických bojovníků, jako jsou Ryu a Chun-Li, až po poslední přírůstek do seznamu postav bojovky Street Fighter V Lukee a nového experta na breakdance a opilého boxera Jamieho.

Trailer s odhalením

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Trailer s komentářem

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Během několika hodin po oficiálním odhalení bojovky Street Fighter 6 se objevily umělecké návrhy 22 postav, za které patrně půjde hrát.

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Zleva doprava: Ryu (Japonsko), Ken (USA), Zangief (Rusko), Dhalsim (Indie), E. Honda (Japonsko), Blanca (Brazílie), Guile (USA), Chun-Li (Čína)

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Zleva doprava: Cammy (UK), Dee Jay (Jamajka), Rashid (Saúdská Arábie), Juri (Jižní Koera), Ed (Německo), Akuma (Japonsko)

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Zleva doprava: Luke (USA), Marisa (Itálie), Jamie (Hong Kong), Mimi (Francie), Lily (Mexiko), JP (Rusko), Kimberly (U.S.A.), A.K.I. (Čína)


Pokémon Scarlet a Pokémon Violet

18. listopadu vydají The Pokemon Company a vývojáři z Game Freak pro Switch hry Pokémon Scarlet a Pokémon Violet.

Na přebalech her se objeví noví legendární pokémoni Koraidon a Miraidon a vůbec poprvé se ve hře objeví dva různí profesoři, podle toho, jakou verzi si hráči vyberou. V Pokémon Scarlet se hráči setkají s profesorkou Sadou a v Pokémon Violet zase s profesorem Turem.

Na své cestě se hráči setkají s mnoha dosud neznámými Pokémony a mezi nimiž jsou i tři startovní. Myší elektrický Pokémon Pawmi, prasečí Pokémon normálního typu Lechonk a olivovýtravní Pokémon Smoliv.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Romancing SaGa: Minstrel Song Remastered

V roce 1992 vydal v Japonsku Square Enix pro Super Famicon fantastickou hru Romansing SaGa. Čtvrtá hra série SaGa pak způsobila revoluci díky nelineární struktuře a inovativním mechanismům.

O 13 let později vyšel v Japonsku remake pro PlayStation 2 pod názvem Romancing SaGa: Minstrel Song a později v Severní Americe jen jako Romancing Saga. Tato nová verze hry sice byla věrná originálu, ale obsahovala nové 3D vizuální prvky a některé funkce, díky kterým si hra prostě hrála lépe.

Teď Square Enix oznámil remaster tohoto titulu série Romancing SaGa. Romancing SaGa: Minstrel Song Remastered vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch, přes Steam pro PC, pro iOS a Android koncem tohoto roku.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Oficiální japonské stránky hry najdete zde.


Star Ocean: The Divine Force

Square Enix a vývojáři z tri-Ace vypustí koncem června o další informace o hře Star Ocean: The Divine Force.

„Je nám líto, že jsme vás na Star Ocean: The Divine Force nechali čekat, navíc když jsme o něm plánovali na jaře nasdílet další novinky,“ najdete v tweetu z oficiálního Twitter účtu Star Oceanu. „V současné době připravujeme na konec června vydání dalších informací. Tvrdě pracujeme na tom, abychom naplnili všechna očekávání. Dejte nám prosím trochu více času."

Níže se můžete podívat aspoň na nový screenshot.

Star Ocean: The Divine Force má v letošním roce vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC.


DNF DUEL

Vydavatel Nexon a vývojáři ze studií Neople, Arc System Works a Eighting vydali k bojovce DNF DUEL nové trailery, které ukazují online režim hry (Ranked Match, Ranking, Player Profile a Replay Library) a pak postavu Launcher, která bojiště ničí těžkými zbraněmi.

Online režim

Launcher

DNF DUEL má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC vyjít 28. června.


Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown

1. června vydá Sega nový obsah ke stažení pro Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown od Ryu Ga Gotoku Studio.

DLC Tekken 7 Collaboration Pack obsahuje:

  • 19 kostýmů postav Tekken 7
  • 20 hudebních skladeb na pozadí z Tekkenu 7
  • uživatelské rozhraní bitvy z Tekken 7
  • dva Tekken 7 tituly spolupráce

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown je nyní k dispozici pro PlayStation 4.


Dragon Ball Xenoverse 2

Letos v létě má podle Bandai Namca rozšířit řady postav hry Dragon Ball Xenoverse 2 od vývojářů z Dimps nově ohlášená postava ke stažení Dyspo. Do hry se připojí prostřednictvím balíčku Awakened Warrior Pack.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dragon Ball Xenoverse 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch, přes Steam a Stadia pro PC.


Granblue Fantasy: Versus

Do Granblue Fantasy: Versus dorazila 3. června aktualizace verze 2.80. Přidává tři nové bojové akce a úpravy postav.

Arc System Works představil nové taktické pohyby jako Rush, což je agresivní úhyb, který spotřebuje 50 procent měřidla SBA. Použít jej lze pro zmenšení vzdálenosti mezi vámi a vaším protivníkem. Druhým je defenzivní krok zpět Backshift, který také spotřebuje 50 procent vašeho měřidla SBA, ale poskytne vám neporazitelnost.

Overdrive je mega buff použitelný jednou za kolo. Připraven je v době, kdy měřidlo SBA dosáhne 100 procent a ikona Overdrive začne blikat. Při startu nelze přerušit a je užitečný k úniku. Když je ukazatel Overdrive aktivní, lze získat různá vylepšení, jako například zvýšení útoku, chip poškození při útocích, vylepšený overhead, vylepšení jednoduchých akcí a aktivaci SBA a SSBA (SBA nebo SSBA můžete použít kdykoli, ale resetuje měřidlo Overdrive na 0).

Granblue Fantasy: Versus je nyní celosvětově k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Eternights

Studio Sai oznámilo „akční seznamovací" hru Eternights. Začátkem příštího roku vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam a Epic Games Store pro PC.

Eternights se sice zaměřuje na seznamování, ale jde také o akční hru, ve které se mísí milostný příběh s adrenalinovým bojem. Hlavní je tedy shánět zdroje, prozkoumávat dungeony no a... vyrazit na rande.

Oficiální stránky hry najdete zde.


White Day: A Labyrinth Named School

PQube vydá letos v září survival hororovou hru White Day: A Labyrinth Named School od studia SONNORI ve verzi pro PlayStation 5, Xbox Series a Switch. PlayStation 5 a Switch verze budou dostupné fyzicky i digitálně.

Nové vydání hry bude obsahovat více než 30 kostýmů původně vydaných pouze jako dodatečný obsah ke stažení.

White Day: A Labyrinth Named School je aktuálně k dispozici pro PlayStation 4, přes Steam pro PC, přes App Store pro iOS a přes Google Play pro Android.


Air Twister

Vývojáři hry Shenmue III, společnost YS NET, a tvůrce série Shenmue Yu Suzuki, společně oznámili fantasy shoot 'em up Air Twister. Pro Apple Arcade vyjde 24. června.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Indigo 7: Quest for Love (Switch) – již dostupná celosvětově digitálně
  • LOOPERS (Switch) – vychází digitálně celosvětově
  • The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You (PS4, Switch)

Digitálně

  • Behind the Frame: The Finest Scenery (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Card Shark (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Cosmo Player Z (Switch) – vychází celosvětově
  • DEATHRUN TV (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Dungeon Village 2 (Switch) – vychází celosvětově
  • EleMetals: Death Metal Death Match! (Xbox Series, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Flewfie’s Adventure (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Fishing Paradiso (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Gravitar: Recharged (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Indigo 7: Quest for Love (PS4) – již dostupná celosvětově
  • KnightOut (Switch) – vychází celosvětově
  • Jigsaw Fun 3-in-1 Collection (Switch) – vychází celosvětově
  • Maglam Lord (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Predator and Wreck (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Pretty Girls Speed (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • TOKOYO: The Tower of Perpetuity (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Voxelgram (Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1748

  • Fishing Paradiso (Switch) – 7/8/9/8 [32/40]
  • TOKOYO: The Tower of Perpetuity (Switch) – 7/8/7/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 23. do 29 května 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Nintendo Switch Sports (Switch) – 32 321 ks (419 522 ks)
  2. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 12 2720 ks (736 287 ks)
  3. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 938 ks (4 652 766 ks)
  4. Radiant Tale (Switch) – 7 311 ks (novinka)
  5. Minecraft (Switch) – 7 262 ks (2 655 548 ks)
  6. eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (Switch) – 5 693 ks (177 208 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 5 217 ks (3 162 189 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 5 052 ks (4 889 720 ks)
  9. Taiko Risshiden V DX (Switch) – 4 198 ks (25 908 ks)
  10. Mario Party Superstars (Switch) – 3 434 ks (971 212 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 30 702 ks (1 829 023 ks)
  2. Switch – 21 612 ks (18 327 035 ks)
  3. Switch Lite – 8 563 ks (4 734 788 ks)
  4. PlayStation 5 – 13 495 ks (1 411 378 ks)
  5. Xbox Series S – 1 654 ks (113 227 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 335 ks (238 567 ks)
  7. Xbox Series X – 887 ks (101 322 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 164 ks (1 186 379 ks)
  9. PlayStation 4 – 16 ks (7 819 584 ks)

6. Prefektura Yamagata: Chrám Risshaku-ji

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Na svazích hory Hoshu na východě prefektury Yamagata, najdete ohromující chrámový komplex Risshaku-ji, známý také jako Yamadera (doslova je to "horský chrámů). Hodinová procházka po 1 015 kamenných schodech vás zavede po skalnatém úbočí a kolem spodních struktur chrámu k velkolepě umístěnému chrámu Okunoin a sálu Daibutsuden. Odtud se návštěvníkům naskytne neuvěřitelný výhled na okolní hory a také možnost vstřebat do sebe a ocenit ojedinělou duchovnost tohoto posvátného místa. Obzvláště krásné je na podzim, kdy údolí a hory doslova hoří měnícím se listím.

Oficiální stránky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, PQube, Square Enix, Atlus, Spike Chunsoft, Nexon, Sega, Bandai Namco, The Pokemon Company, StudioSai

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama