Přehled HW novinek z 31. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 31. týdne

Přehled HW novinek z 31. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Známe datum představení procesorů Ryzen 7000, Intel Arc má další problémy.

Reklama

Procesory Ryzen 7000 mají být oficiálně představeny na konci srpna

Nová generace procesorů postavená na architektuře Zen 4 už je opravdu za dveřmi. Magazín Wccftech přinesl informace o tom, kdy by mělo dojít k jejímu představení i vydání, a dokonce dodal také specifikace jednotlivých modelů.

Oznámení produktů je podle zdrojů Wccftech naplánováno na 30. srpna ve 2 ráno našeho času, což je pro Evropu samozřejmě velice zvláštní čas, ale v Americe bude teprve večer předchozího dne. Embargo na recenze údajně padne 13. září v 15:00 a prodej začne přesně o dva později, 15. září, opět v 15:00.

Zdroj: Wccftech
Zdroj: Wccftech

Na trh by v tento den měly vstoupit čtyři modely: Ryzen 9 7950X, Ryzen 9 7900X, Ryzen 7 7700X a Ryzen 5 7600X. Wccftech ve výše uvedené tabulce popisuje jejich specifikace, včetně modelu Ryzen 7 7800X, jenž zřejmě dorazí později. Samozřejmě podrobnosti berte s rezervou, a to především ceny, které se mohou změnit doslova pár minut před oznámením.

Jeden z AIB partnerů Intelu přestal vyrábět grafické karty Arc

Situace okolo GPU Arc od Intelu je opravdu složitá. První generace Alchemist je sice teoreticky venku, ale pouze papírově. Levný model Arc A380 byl vydán pouze v Číně a zbytek karet dokonce vůbec nikde. Minulý týden jsme vás navíc informovali o tom, že se údajně v Intelu diskutuje o tom, zda Arc nezrušit úplně. K rozhodnutí prý stále nedošlo, ale nyní přišly další problémy, o nichž napsal magazín Igor's Lab.

Ten s odvoláním na své zdroje tvrdí, že jeden z velkých AIB partnerů Intelu už úplně přestal vyrábět grafické karty Arc, a to kvůli obavám z kvality. Společnost sice v článku není jmenována, ale podle přiloženého obrázku by mohlo jít o MSI. Další firmy navíc podle Igor's Lab prakticky přerušily své marketingové aktivity a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo už brzy dojít na vydání, přestože Intel tvrdí opak. Nezbývá než počkat, jak to všechno dopadne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama