Resident Evil 4 Remake Novinka Resident Evil 4 Remake – nový trailer a gameplay záběry

Resident Evil 4 Remake – nový trailer a gameplay záběry

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Viděli jsme staré známé postavy i nové herní mechaniky.

Reklama

Na dnešní akci Resident Evil Showcase se mimo jiné prezentoval v létě oznámený remake čtvrtého dílu a nutno říct, že jsme dostali opravdu velkou porci nových záběrů. Capcom totiž ukázal sestříhaný kus úvodu, kdy Leon přichází do vesnice.

V něm můžeme vidět i první změny. Vypadá to, že celá úvodní sekvence byla trochu natažena a je o něco temnější než v originále. Prohlédnout si můžete také předělané UI a samozřejmě grafickou stránku, případně úplně nové herní mechaniky. V remaku se Leon může skrčit, vypadá to tedy, že určitou roli bude hrát i stealth.

Nic to každopádně nemění na tom, že stále půjde o poměrně akční záležitost, jak můžeme vidět v dalším úseku z hraní. V něm nechyběl ani ikonický Dr. Salvador nebo ještě ikoničtější "Tetris" inventář a obchodník. Z nových dílů si pak remake převzal například crafting nábojů.

Nad rámec výživné ukázky hratelnosti byl vydán ještě nový trailer, v němž můžeme spatřit další známé postavy, jako je Ada Wong, vědec Luis Sera či vládní agentka Ingrid Hunnigan, která je skrz vysílačku v kontaktu s Leonem.

Zároveň byly spuštěny předobjednávky. Hru si můžete pořídit kromě standardní verze také v deluxe edici, která nabídne kostýmy pro Leona, speciální zbraně či originální soundtrack. K dispozici bude také sběratelská edice, jež obsahuje ještě sošku Leona, plakát, steelbook a další předměty.

Titul už najdete na Steamu, kde si ho můžete přidat do wishlistu. Zároveň jsme se dozvěděli minimální a doporučené požadavky. Na FullHD 60 FPS budete potřebovat alespoň GTX 1070 či Radeon RX 5700.

Zdroj: Steam
Zdroj: Steam

Některé zahraniční magazíny si už mohly hru vyzkoušet. Dojmy najdete například na kanálech GameSpot, IGN či Easy Allies. Prakticky všechny jsou velmi pozitivní.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. března 2023, přičemž míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama