Resident Evil 4 Remake Novinka Design nepřátel a nová gameplay ukázka z remaku Resident Evil 4

Design nepřátel a nová gameplay ukázka z remaku Resident Evil 4

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývojáři také popsali, jak se bude od originálu lišit prezidentova dcera Ashley.

Reklama

Magazín Game Informer vydal první z řady exkluzivních videí ohledně nadcházející předělávky čtvrtého Resident Evilu. Jde o interview s art directorem Hirofumim Nakaokou, jež je zároveň doplněno o úplně nové gameplay záběry, především ze slavného souboje v chatě. Stěžejním tématem byl nicméně design nepřátel.

Hlavním cílem bylo zachovat jejich variabilitu a jedinečnost. Nakaoka vypichuje především vesničana s motorovou pilou, známého jako Dr. Salvador. Ten prý dělal vývojářům docela problémy, ale uvědomili si, že jeho kouzlo nespočívá v nějakém speciálním vzhledu jakožto monstrum. Je to "obyčejný" vesničan, pouze s pytlem na hlavě. Z velké části tedy jeho vzhled z původní hry zachovali a pouze těžili z grafických vylepšení.

Další nepřítel, kterého Nakaoka zmiňuje, se v originálu vůbec nenachází a pro remake ani nebyl plánován. Nápad se zrodil až ke konci vývoje, kdy si vývojáři po průchodu hrou začali říkat, že by se do některých pasáží hodil nějaký silnější nepřítel. Nechtěli ale udělat dalšího takového, jenž by vypadal jako běžný člověk, naopak se pokusili více využít motiv Los Iluminados jakožto kultu. Nový nepřítel, jehož hlavní zbraní je velké kladivo, má proto na sobě hlavu mrtvé krávy.

Nové informace přinesl kromě videa také článek, jenž je věnován prezidentově dceři Ashley Graham, kterou se Leon vydává zachránit. Z originálu si ji pamatujeme jako poměrně otravnou a ne moc užitečnou postavu, právě to by se v remaku mělo změnit. Je vážnější, lépe reaguje na jednotlivé situace, umí lézt po žebřících (Leon ji už nemusí chytat) a pomůže nám dostat se do místností, které jsou jinak nedostupné.

Na druhou stranu nemáme možnost schovat Ashley do bezpečí. Pomocí zmáčknutí pravé páčky na gamepadu se pouze reguluje, jak daleko se od nás bude držet. Ukazatel životů sice nemá, ale pokud během souboje utrží příliš vysoké poškození, padne k zemi a Leon ji musí oživit. Stejně jako v originále se ji nepřátelé mohou pokusit unést.

Vývojáři podle svých slov původně chtěli ještě víc ukázat lidskou stránku obou postav a prohloubit jejich pouto. Leon tak mohl vzít Ashley za ruku, to už ale jiným lidem v týmu zase připadalo jako naznačování nějakého intimnějšího vztahu, což záměr úplně nebyl, proto se to do hry nakonec nedostalo.

Resident Evil 4 Remake vychází 24. března na PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama