Dalším remakem bude nejspíš Resident Evil 5 (spoilery pro RE4 Remake)
Resident Evil 4 Remake Novinka Dalším remakem bude nejspíš Resident Evil 5 (spoilery pro RE4 Remake)

Dalším remakem bude nejspíš Resident Evil 5 (spoilery pro RE4 Remake)

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Zdá se, že si Capcom přichystal půdu pro pokračování i DLC.

Reklama

Jak vidíte i v samotném názvu, tento článek obsahuje spoilery pro hru Resident Evil 4 Remake. Pokud jste ji ještě nedohráli a nechcete si zkazit zážitek, raději ve čtení nepokračujte a vraťte se k článku později.

 

Netrpělivě očekávaný Resident Evil 4 Remake je konečně venku a fanoušci série po dohrání začínají spekulovat, jak bude Capcom s předělávkami starších dílů pokračovat. Dosud se mělo za to, že se japonští vývojáři konečně vrátí k oblíbenému dílu Code Veronica, či udělají druhý remake prvního dílu. Nyní to však vypadá, že se vydají jinou cestou a budou pokračovat chronologicky. Naznačuje to hned několik referencí v remaku čtyřky.

Začněme ale něčím, co se týká samotného RE4. Datamineři totiž odhalili, že se v souborech skrývá složka s názvem Another Order. Což je japonská verze názvu DLC pro čtvrtý Resident Evil, jež je po světě známé spíš jako Separate Ways a hrajeme v něm za Adu Wong. Pokud už jste hru dohráli, tak víte, že Ada v ní hraje docela značnou roli a některými změnami si vývojáři vyloženě připravili půdu pro toto rozšíření, které údajně projde značnými změnami a dorazí až později jako placené DLC. Jestli to bude ještě letos, to zatím nevíme.

Zdroj: Reddit
Zdroj: Reddit

Teď už ale k té hlavní zprávě, na konci hry se totiž objeví Albert Wesker, v podstatě hlavní záporák celé série, který se tímto mimochodem vůbec poprvé ukázal ve hře poháněné RE Enginem, můžeme si tak prohlédnout jeho nový model. Vůbec nejzajímavější je ale na finální scéně odraz ve Weskerových ikonických brýlích. Můžeme na něm vidět několik fotografií, zřetelné jsou však jen tři.

Dalším remakem bude nejspíš Resident Evil 5 (spoilery pro RE4 Remake)

Obě fotky na krajích jsou stejné, mělo by jít o zahradu, kde rostou květiny známé jako Starway of the Sun. Lokace, kde to v podstatě všechno začalo, protože právě z této rostliny byl vytvořen Progenitor virus. Na prostřední fotce pak můžeme vidět Excellu Gionne.

Co všechny fotografie spojuje? Naráží na Resident Evil 5. Do zahrady se ve hře přímo podíváte a Excella je jednou z hlavních záporných postav. Navíc celá scéna s Weskerem v remaku RE4 tak trochu připravila půdu pro jeho ultimátní plán, jak ovládnout celý svět.

Z toho všeho lze tedy usoudit, že dalším remakem bude velmi pravděpodobně Resident Evil 5. Je to správné rozhodnutí? Jak Capcom naloží s kooperací, která je pro tuto hru naprosto klíčová? O svůj názor se můžete podělit v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama