Novinky o železe #4 - vyměnitelné baterie a zbytečná grafika
Novinka Novinky o železe #4 - vyměnitelné baterie a zbytečná grafika

Novinky o železe #4 - vyměnitelné baterie a zbytečná grafika

David Jiránek

David Jiránek

2

Novinky z hardwarového světa jsou zpět. Nvidia se dál trápí s šedesátkovou řadou a Samsung opět kopíruje design Applu.

Reklama

Poslední týden se v oblasti hardwaru točil okolo řady témat. Hned v pondělí se Samsung pochlubil monitorem, který byste klidně mohli zařadit do portfolia Applu. Zřejmě to nebude náhoda, půjde totiž o alternativu k Display Pro. Cena by měla být stejná, specifikace taky, tak co si vybrat? Aby diskuze nebylo málo, Evropská unie upřesnila nový zákon o vyměnitelných bateriích. Kromě telefonů se dotkne i herních handheldů.

Ještě než se dostaneme k novinkám okolo grafik, projet můžete recenzi na dostupná herní sluchátka od HyperX. Prošli jsme si také nový Debian 12 a nechybí ani soutěž o zdroje Be quiet!

Nvidia minulý týden představila RTX 4060 Ti ve variantě s 16 GB VRAM. Není to žádná hitparáda, což ví nejen recenzenti, ale i samotný výrobce. Na testy totiž předem nikomu tato grafika nedorazila. Mezitím unikl výkon AMD RX 7700 a RX 7800 a u prvního ze dvojice to vypadá na výkon lehce vyšší, než má RTX 4060 Ti. Pokud AMD nastaví kompetitivní cenu, bude mnoho hráčů v této kategorii volit rudý tým.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama