Duchovního nástupce původních Falloutů si můžete nově zahrát v češtině
Fallout Novinka Duchovního nástupce původních Falloutů si můžete nově zahrát v češtině

Duchovního nástupce původních Falloutů si můžete nově zahrát v češtině

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy Windows PC

Česká lokalizace je k dispozici přímo na Steamu.

Reklama

Minulý týden jsme vás informovali hned o několika českých lokalizacích, které aktuálně vznikají pod hlavičkou aktivní skupiny Herní překlady. Nyní se dozvídáme o dokončení další fanouškovské češtiny, za kterou tentokrát stojí nezávislý překladatel s přezdívkou Spid3rCZ. Ten oznámil dokončení lokalizace pro hru ATOM RPG, kterou vydalo v roce 2018 nezávislé studio AtomTeam.

Žánrově se jedná o tradičně laděné izometrické RPG, které svým stylem a hratelností nijak neskrývá inspiraci původními hrami ze série Fallout nebo staršími díly značek jako Wasteland, System Shock, Deus Ex či Baldur's Gate. Titul hráče zavede do roku 1986, kdy se Sovětský svaz a západní mocnosti zničily vzájemným jaderným bombardováním. Z pohledu herní náplně vás čekají tahové souboje ve stylu prvního a druhého Falloutu, mezi kterými budete cestovat po řadě různých lokací.

Pozornost si zaslouží také robustní editor pro tvorbu vlastní postavy a přítomnost rozvětvených dialogů. Nově vydanou češtinu si můžete bezplatně aktivovat přímo na Steamu, „Čeština je v beta verzi na Steamu pro ozkoušení. Stačí přepnout ve vlastnostech hry na beta verze a lang_test - čeština pak bude na výběr v nastavení,“ uvádí překladatel. Samotný autor bude navzdory formálnímu dokončení svůj překlad v následujících týdnech nadále vylepšovat a opravovat dílčí chyby.

„Tak dnešním dnem můžu konečně s klidným svědomím říct, že mám hotovo. Právě jsem doklepl poslední řádky textů pro ženskou postavu. Jen vás poprosím ještě o trpělivost, nevím kdy bude nový patch, který texty vloží do hry. Stále vás prosím posílat eventuální bugy. Něco málo jsem vylovil, ale není to úplně kapacitně v mé moci,“ dodává autor. Další informace o překladu najdete na webu Prekladyher.eu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama